Görüş Bildir
Haberler
İlk İntiba Çok Önemlidir! Yeni Tanıştığınız Birinde İyi Bir İzlenim Bırakmanın 10 Yolu

İlk İntiba Çok Önemlidir! Yeni Tanıştığınız Birinde İyi Bir İzlenim Bırakmanın 10 Yolu

Rinascita
28.05.2017 - 03:36

Hepimiz hatırlanabilir olmak isteriz. Fakat iyi bir ilk izlenim bırakmak biraz çaba ister. Doğru kelimeler ve hareketlerle neredeyse herkes büyüleyici bir izlenim yaratabilir. 'Biriyle ilk kez karşılaştığımda nasıl daha fazla akılda kalıcı bir izlenim uyandırabilirim?' sorusunun cevaplarını sizler için derledik.

Kaynak: https://www.msn.com/en-us/lifestyle/s...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Konuşkan yanınızı gösterin.

1. Konuşkan yanınızı gösterin.

Eğer aktif bir şekilde konuşmaya katılırsanız, fark edilme olasılığınız artar. Quora kullanıcısı ve Lovelifesolved.com sitesinin ortağı Julian Reisinger sorular sorarak, ilgi göstererek, hikayeler ve anekdotlar paylaşarak birileriyle iletişim kurma ve daha uzun süreli bir etki bırakma şansınızın olduğunu yazdı. 

'İnsanlar, öylece orada duran ve hiçbir şey söylemeyen birini asla hatırlamazlar.' dedi Reisinger.

2. Pervasız, tartışmaya açık ve dürüst olun.

2. Pervasız, tartışmaya açık ve dürüst olun.

Birçok insan tartışmaya yol açacak bir şeyler söylemekten çekinir. Özellikle biriyle yeni tanıştıklarında. Çünkü herkesin kendilerinden hoşlanması için, emin adımlarla ilerlemeye çalışırlar. 

Eğer gerçekten unutulmaz olmak istiyorsanız, birilerini kırmadan veya aşağılamadan açıklamalar yapabilirsiniz.

'Her zaman emin adımlarla ilerleyerek, unutulmaz olamazsınız.' diyor Reisinger. 

Bu elbette uçlarda olmak zorundasınız demek değil. Fakat fikirlerinizi düzgün ve açık bir şekilde belirttiğiniz zaman, daha ilgi çekici oluyorsunuz ve dolayısıyla daha çok akıllarda kalıyorsunuz.

3. Birazcık alışılmışın dışına çıkın.

3. Birazcık alışılmışın dışına çıkın.

'Kültürel değerlerin dışına çıkmak, aykırı olmanın kolay yoludur. Fakat, pozitif şekilde aykırı olun.' diye yazıyor Reisinger. 

Mesela 'Nasılsın?' veya 'Neler yapıyorsun?' sorusuna güldürücü ve özgün bir şekilde cevap verebilirsiniz. Ömrünüz boyunca bu soruya binlerce kere cevap vereceğinizi düşününce, aslında denemeye değer.

4. Kendinizden emin bir beden dili kullanın.

4. Kendinizden emin bir beden dili kullanın.

The Social Winner blog sayfasının kurucusu Rob Riker, beden dilinizin ilk izlenim açısından çok önemli olduğunu söylüyor. Dinlerken veya konuşurken sıkı bir el sıkışmanın, göz teması kurmanın ve dik durmanın, beden dilinin etkileyiciliği açısından önemli olduğunu ifade ediyor. 

'Dünyayla etkileşim haline giriyorsunuz, ondan saklanmıyorsunuz.' diyor Rob.

Ayrıca etrafınızdaki alana sahip olmanız gerektiğini de söylüyor. 'Bu, diğer insanlar daha rahat oturabilsin diye bankın kenarına oturmamak veya kolunuz birinin koluna değdi diye utanmamak demektir. Çekinmeden sizin olanı alın.' diyor.

5. Duyguları tetikleyin.

5. Duyguları tetikleyin.

Reisinger'dan gelen bu tavsiye aslında yazar ve şair olan Maya Angelou'dan ünlü bir alıntıdır. 'İnsanlar ne söylediğinizi unuturlar, ne yaptığınızı unuturlar ama onlara nasıl hissettirdiğiniz unutmazlar.' 

Birinin üzerinde derin bir etki bırakmak için, onlara tercihen iyi şeyler hissettirmeniz gerekiyor. 

Peki bunu sıradan bir sohbette nasıl yaparsınız? Reisinger hassasiyet göstermenizi, insanları güldürmenizi, hatalar yapmanızı ve yaptığınız hatalar için özür dilemenizi, insanların egolarını tatmin etmenizi, hikayeler anlatmanızı, yardımsever olmanızı veya heyecanlı bir şekilde herhangi bir konuyu tartışmanızı öneriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İyi bir dinleyici olun.

6. İyi bir dinleyici olun.

Gazeteci Becky Blanton, hafızalarda yer edinmenin en güzel yolunun iyi bir dinleyici olmaktan geçtiğini söylüyor. 'Dünyanın en popüler ve en çok akıllarda kalan insanları, bize bütün dikkatini veren insanlardır.' diyor. 

Reisinger ve Angelou gibi, Blanton da insanların bize nasıl hissettirdiğini hatırladığımızı söylüyor. 'Hiçbir şey bize birinin bizi gerçek bir ilgiyle dinlemesinden daha iyi, sevgi dolu ve değerli hissettiremez.' diye ekliyor.

7. Gülümseyin.

7. Gülümseyin.

'Biriyle yeni tanıştığınızda, gülüyor olmayı istersiniz.' diyor Riker. 'Bu, mutlu olduğunuzu, ruh halinizin iyi olduğunu, hayattan keyif aldığınızı ve onlarla tanışmaktan ötürü mutlu olduğunuzu gösterir. Ayrıca gülümsemek insanların ayna nöronlarını tetikler; ki bu da kendi gülümsemelerinin de mutlu bir his yaratacağı hissine kapılmalarını sağlar.'

8. Konuşurken adlarıyla hitap edin.

8. Konuşurken adlarıyla hitap edin.

'Bir insan tarafından hatırlanabilir olmanın en etkili yollarından biri de onlarla konuşurken, adlarıyla hitap etmektir.' diyor sosyal beceriler uzmanı Kara Ronin. Bu, onlara gereken dikkati gösterdiğinizi ve onları umursadığınızı gösterir. 

'İsimlerimiz bir şekilde bizimle bağlantılı. Ne zaman insanların bizim adımızı kullandığını duysak hemen 'Benden hoşlanmış olmalı, adımı hatırlıyor.' diye düşünürüz. Elbette karşınızdakini azarlar şekilde bir ses tonu kullanmamalısınız.'

9. Her şeyin olumlu tarafını takdir edin.

9. Her şeyin olumlu tarafını takdir edin.

Riker, bir şeylerin negatif yanından ziyade pozitif yanını görmemizi öneriyor. Mesela 'Havanın soğuk olmasını seviyorum çünkü şimdi sıkı sıkı giyinip, ılık bir kahvenin tadını çıkarabilirim.' şeklinde bir düşünce, havanın soğuk olmasından şikayet edip durmaktan daha iyidir. 

'Herkes, daha fazla keyifli vakit geçirdiği kişiye yönelir.' diyor yaşam koçu ve yazar Lukas Schwekendiek. 'Partinin ışığı kimse, en çok ilgiyi de o alır.'

10. Anlattıklarına ilgi gösterin.

10. Anlattıklarına ilgi gösterin.

'İnsanların en fazla sevdiği şey, birinden değer görmektir. Birilerine bir şeyler ifade ettiğimizi gördüğümüz zaman, ona açılırız, güvende hissederiz ve aynı ilgi seviyesine geri döneriz. Herkes kendinden konuşmayı sever.' 

Herkesin kendine özgü bir hikayesi ve bir hayat görüşü olduğunu unutmayın. Bunun ne olduğunu bulmak ve anlamak ise sizin işiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
23
11
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın