Görüş Bildir
Haberler
İlk Cemre Ne Zaman ve Nereye Düşecek?

İlk Cemre Ne Zaman ve Nereye Düşecek?

Müge Kakşi
28.01.2021 - 16:36

Halk arasında sıcaklığın artması olarak bilinen Cemre düşmesinin Arapça'daki kelime anlamı kor durumunda olan ateştir. Baharın gelmesinin habercisi olan Cemre'nin ikisi şubat ayında ve biri mart başlarında olmak üzere, birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılır. Peki Cemre düşmesi nedir? İlk cemre ne zaman ve nereye düşecek? Detayları haberimizde sizin için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cemre Düşmesi Nedir?

Arapça kökenli bir kelime olan 'cemre''nin sözlük anlamı kor halindeki ateştir. Halk arasında ise sıcaklığın artması olarak bilinir. Cemrenin ilkbahar başlamadan hemen önce 7 gün arayla önce havaya, sonra suya ve en sonda toprağa düştüğüne inanılır. Bu düşen cemreler sayesinde hava, su ve toprak ısınır.

Halk arasında cemre düşmesiyle birlikte Hıdırellez ve nevruz kutlamaları başlamaktadır. Cemre düşmesi Türk kültüründe de önemli bir yere sahiptir. Kültür ve edebiyat alanında kendine yer bulmuştur. Osmanlı zamanında Divan şairleri cemre zamanlarında önemli kişilere övgü şiirleri yazarlardı. Bu şiirlere ‘cemreviye’ denilmektedir.

İlk Cemre Ne Zaman Ve Nereye Düşecek?

İlkbaharın habercisi olduğuna inanılan cemre ilk olarak havaya sonra suya son olarak da toprağa düşer. İlk cemre 19-20 Şubat tarihlerinde düşecek. İkinci cemre ise 26-27 Şubat tarihlerinde suya düşecek. Son cemre ise 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın