Görüş Bildir
Haberler
İlişkinin Bu 6 Zorlu Evresini Atlatan Çiftler Sonsuza Dek Mutlu Oluyor!

İlişkinin Bu 6 Zorlu Evresini Atlatan Çiftler Sonsuza Dek Mutlu Oluyor!

Astrophel
12.09.2019 - 09:30

Mutlu bir birliktelik gökten düşmez, elde etmek için çabalamak gerekir. Bu 6 evreyi atlattıysanız epey bir çabalamışsınız demektir.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Birbirini eleştirmek

Herkes eleştiriyi kaldıramaz. Ve eğer yapılan eleştiri bodozlama gelip, saldırı hissi yaratıyorsa bu durum özellikle sevgililer arasında büyük problemlere neden olabilir. 

Dr. John Gottman partnerimizi eleştirirken onların hatalı olduğunu söylemeye çalıştığımızdan bahsediyor: 'Sen hep' ya da 'Sen hiç' şeklinde başlayan cümleler oldukça yaygın ve karşı taraf savunmaya geçtiği için böyle başlayan tartışmalar iyi sonuçlanmıyor. Çözümü ise rahatsızlığınızı karşınızdaki kişinin karakterine saldırmadan direkt bir şekilde belli etmek.

2. Aranıza örülen duvarlar

Çoğumuz partnerimizin bir problemi konuşarak çözmek yerine aramıza duvar ördüğü durumlarla karşı karşıya kalmışızdır. Sanki hiç umrunda değilmiş gibi sizi görmezden geldiğini düşündüğümüz zamanlar mesela.

Dr. John Gottman erkeklerin %80'inin böyle olduğunu söylüyor. Sizi umursamıyor gibi görünüyor ama aslında durum tam tersi. Böyle anlarda sevgilinizin duygusal olarak bunaldığını gösteren işaretleri fark etmeyi ve üstüne gitmemeyi öğrenmek çok önemli. Eğer karşılaştığınız sıkıntının konuşarak çözülmesi gerekiyorsa sakinleştikten sonra doğru zamanı yakalamak her zaman daha iyi.

3. Başkasına ilgi duyma

Sindirmesi zor olabilir ama ilişkisi olan kadınların %70'i hoşlandıkları biri olduğunu söylüyor. Birini çekici bulmak oldukça normal bir his ve partnerinizin sizi aldatacağı anlamına gelmez. 

Partnerinizden başkasına ilgi duyuyorsanız yapmanız gereken şey bu hisleriniz doğrultusunda aksiyon almamak ve tam farkındalıkla hareket etmek. Sırf kafanız karışık diye sevgilinizden uzaklaşmanız doğru bir davranış olmaz. Hayatınız boyunca kafanızı karıştıracak pek çok şey ile karşılaşacaksınız ve güven bir ilişkideki belki de en değerli şeydir.

4. Aşağılama

Aşağılama, ahlaki üstünlüğün beraberinde gelen bir davranıştır. Kinaye, göz devirme ve kötü niyetli şakalar bir ilişki için her zaman yıkıcı niteliktedir.

Verdiğiniz değeri ve duyduğunuz minneti doğru şekilde ifade etmeyi öğrenmek faydalı olacaktır çünkü ne kadar pozitif hissederseniz kırıcı davranışlardan o kadar uzaklaşırsınız. Alışkanlıklarınızı değiştirmek çok zor olsa da inanın bize gösterdiğiniz çabaya değecek. Sevgilinizin rahatsızlık hissettirmenize değil sevgi göstermenize ihtiyacı var.

5. Patlama anı

Çocuklar, finansal konular, sorunlu aile bireyleri... Hepsi bir araya geldiğinde sizi deliye döndürebilir ve aslında zaten patlama noktasına bu şekilde ulaşırsınız. Bu durum ilişkinin herhangi bir evresinde yaşanabilir.

Zorlukların da hayatın bir parçası olduğunu ve hepsinin geçici olduğunu unutmayın. Eğer bu zorluklara birlikte göğüs gerip atlatmayı başarırsanız iletişiminiz kuvvetlenir ve birbirinize daha derinden bağlanırsınız. Sonuçta ilişkiler yalnızca mutluluk ve neşe paylaşmaktan ibaret değildir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Affetme

Bu evre artık karşılaştığınız problemleri daha sakin ve barışçıl bir şekilde çözmeniz gerektiğini anladığınız evredir. Bazıları arkadaşlarıyla konuşur, bazıları ise kitaplara gömülür. Ama artık bütün inatçılığına rağmen sevgilinizi affetme vaktidir. İyiyle birlikte kötüyü de kabul etmek sizi yeni bir seviyeye taşır. Tartışmalarınız seyrekleşir ve artık eskisi kadar duygusal olmadığınızı fark edersiniz.

7. Her şeye rağmen birlikte...

Üstesinden geldiğiniz bütün süreçler, onca özveri ve acı sonrasında kazandığınız şey gerçekten paha biçilemez. Bundan sonra artık sorunlardan kaçmak yerine onlarla nasıl başa çıkacağınızı ve ortak bir noktada nasıl buluşacağınızı öğrenmiş olacaksınız. 

Artık bir geçmişi paylaşıyorsunuz ve birlikteliğin, özellikle de evliliğin kolay bir şey olmadığını bilerek kendinizle gurur duyuyorsunuz. Her şeye rağmen birliktesiniz!

Sizce ilişkinin en tehlikeli evresi hangisi? Mutlu bir birliktelik için paylaşmak istediğiniz tüyoları yorumlara bekleriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
270
86
30
26
24
21
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lestat

İlişkinin en tehlikeli evresi bence iletişim kopukluğu ve çiftlerin konuşmaktan çok susmayı tercih etmesi. Bunun yanında promosyon olarak gelen şüpheci ruh h... Devamını Gör

Mrt Özn

Aslında iki taraf içinde altın kural var iki tarafında Allahın emanetidir diye düşünse ilişki ölene kadar devam eder.Saygı,sevgi,sadakat.

WantonNovelSMYRNA

İşin başında kendinizi sunarken yalan yanlış davranmayın. Net olun. Grilere girmeyin. kırmızı çizgilerinizi gösterin. Siyahsa siyah, Beyazsa beyaz..! bana da... Devamını Gör