Görüş Bildir
Haberler
İletişim Konusunda Sıkıntı Yaşadığınız İnsanlarla Başa Çıkmanın 7 Basit Ama Etkili Yolu

İletişim Konusunda Sıkıntı Yaşadığınız İnsanlarla Başa Çıkmanın 7 Basit Ama Etkili Yolu

Rinascita
28.10.2017 - 11:56

Yaşınız ve sosyal statünüz ne olursa olsun, hayatınızda her zaman baş etmesi zor insanlar olacaktır. Bu insanlarla iş yerinizde, mahallenizde, ailenizde veya arkadaş çevrenizde karşılaşma olasılığınız var. Peki bu tarz insanlarla karşılaştığımızda neler yapmalıyız, bu insanlara nasıl cevap vermeliyiz? Sizler için Marcandangel'dan derlediğimiz içerikte, bu yöntemleri bir araya getirdik.

Kaynak: http://www.marcandangel.com/2017/09/1...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bu tarz önyargılı insanlardan uzak durmaya çalışın.

İnsanların yaptığı veya söylediği şeyleri kontrol edemeyebilirsiniz. Ama bu insanların size zarar vermesini engelleyebilirsiniz. İnsanların size nasıl davrandığı onları ilgilendirirken, sizin bu davranışlara olan tepkiniz sizi ilgilendirir. Size karşı yaklaşımları onların bakış açısını, ön yargılarını ve geçmiş deneyimlerini gösterir. Sizin harika olduğunuzu veya iğrenç olduğunuzu düşünebilirler. Bu sizin değil, karşınızdaki kişilerin dünyaya bakışını gösterir. 

Peki bu durumda ne yapmalısınız? Mümkün mertebe bu insanların sizinle ilgili düşüncelerini görmezden gelmelisiniz. Hayal kırıklıklarımızın ve üzüntülerimizin birçoğu çevremizdeki insanların söylediklerini, düşündüklerini çok fazla kafaya taktığımız için oluyor. Siz kendinizi biliyorsunuz. Dolayısıyla bırakın insanlar ne düşünmek istiyorlarsa düşünsünler. Uzak kalmaya çalışmanız sağlığınız ve yaşantınız için çok daha iyi olacaktır.

2. Her şeyin en iyisini dileyin ve kendi hayatınıza odaklanın.

Standartlarınızı düşürmeyin ama beklentilerinizi ortadan kaldırın. Beklenti içinde olmak, hayal kırıklığı yaşamanıza zemin hazırlar. İnsanların size belli bir standartta davranmasını beklemeniz için herhangi bir neden olmadığını unutmayın. Bütün hisleriniz veya düşünceleriniz başkalarıyla aynı olamaz. Sizin için en büyük sınav, kötü muamele gördüğünüz zaman bile iyi davranmak olacaktır. Kabul edin ya da etmeyin, şiddetle karşı çıktığınız ve aynı fikirde olmadığınız insanlara bile, içten ve kibar davranabilirsiniz. İnsanların nasıl bir gün geçirdiğini veya ne kadar zor bir hayat yaşadığını bilemezsiniz. Kibar, saygılı ve cömert olmak için elinizden geleni yapın. Unutmayın, şimdiye kadar tanıdığınız en soğuk, en zor insan bile bir zamanlar bebekler kadar masum ve sakindi. Hayatın neler getirdiğini ve neleri değiştirdiğini bilemeyiz.

3. Size karşı nasıl davranılmasını istiyorsanız, siz de o şekilde davranın.

Her zaman sakin kalın. İnsanların kötü yönlerini görmezden gelin, iyi olanlara odaklanın. İyi niyet ve sevgi ile kendinizi ifade edin. İnsanları teşvik edin, onlara destek olun. Size nasıl davranılmasını istiyorsanız, siz de öyle davranın. Elbette buna alışmak zaman alıyor. Kendinizi ne kadar kötü hissederseniz hissedin, davranışlarınızı kontrol edin. Bu şekilde davrandığınız zaman çevrenizdekiler de yanlış davranışlarını daha kolay bir şekilde fark ederler.

4. Olumsuz konuşmaları bile olumlu konuşmalara çevirin.

Konuyu değiştirmenizin, olumlu konulardan konuşmak istemenizin herhangi bir sakıncası yok. Zor insanlarla aynı düşüncede olmadığınız zaman, anlaşmazlıklar yaşayabilirsiniz. Bu anlaşmazlıklara ve sonuçlarına hazırlıklı olun. Bazı insanlar düşüncesiz davrandıklarını fark etmezler. Böyle bir durumda karşınızdaki insanı uyarabilirsiniz. Olumlu konulara odaklanmak istediğinizi söyleyebilirsiniz. İşe yarayabilir veya yaramayabilir. Ama en azından dürüst davranmanız, daha sağlıklı bir iletişim kurmanızı sağlar.

5. İnsanlarla aranıza sağlıklı ve mantıklı sınırlar koyun.

Duygularınızın ve ihtiyaçlarınızın farkına varın. Başkalarının ihtiyacına koştuğunuz ama kendinizi kötü hissettiğiniz zamanları ve koşulları not alın. Size kendinizi kötü hissettiren isteklere 'hayır' demeyi öğrenin. İlk etapta bencilce geleceği için, bu alışkanlığı kazanmak kolay olmayacak elbette. Ama kendinizi kötü hissederken başkalarına herhangi bir faydanız dokunmayacağını siz de biliyorsunuz. Uzun vadede çevrenizdeki zor insanlarla aranıza sağlıklı ve mantıklı sınırlar koyun. Bu sınırlar size her zaman en iyiyi getirecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendinize zaman ayırın.

Kendi problemlerine takıntılı olan ve çözüme odaklanma konusunda sıkıntı yaşayan insanlarla baş etmesi zordur. 7/24 kendileriyle ilgilenilmesini isterler. Şikayetlerini dinleme konusunda biraz baskı altında hissedebilirsiniz. Çünkü kaba görünmek istemezsiniz. Zor bir insanla çalışmak veya yaşamak zorunda kalırsanız rahatlamak, dinlenmek ve kendinizle ilgilenmek için gereken zamanınızın olduğundan emin olun. Sürekli mantıklı davranmak zorunda kalmak gerçekten çok yorucu olur. Kendinize zaman ayırarak, bütün problemlerden ve sıkıntılardan kurtulabilirsiniz.

7. Saygı çerçevesinde umursamadığınızı bildirin.

Çevrenizdeki zor insanlarla saygı çerçevesinde iletişim kurmaya çalıştınız. Mesafe koydunuz. Ama hala sizi takip etmeye ve herhangi bir nedenden ötürü saldırmaya devam ettiler. O zaman artık bu insanlarla konuşmanın, sözlerinin anlamsız olduğunu söylemenin zamanı gelmiş demektir. Kibar ve saygılı bir şekilde umursamadığınızı söyleyin. Çünkü bu tarz insanlar siz ne yaparsanız yapın, sizi yargılamaya devam edecekler. Bu insanların sizin hayatınıza müdahalede bulunmalarına, sizin hayatınızı etkilemelerine izin vermeyin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
146
32
28
24
18
16
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yldz.r

karşındaki davar olunca bunlar pek de işe yaramıyor

verita

Hayattan öğrendiğim bir şey var o da, sen domalırsan s.ken çok olur. Yani insanlar size nasıl davranıyorsa siz de onlara öyle davranın. Bazı günler karşındak... Devamını Gör