Görüş Bildir
Haberler
İlber Ortaylı'dan Eğitim Sistemine Eleştiri: 'Sandviççi Gibi Özel Okul Açıyorlar'

etiket İlber Ortaylı'dan Eğitim Sistemine Eleştiri: 'Sandviççi Gibi Özel Okul Açıyorlar'

Ulaş
29.12.2018 - 21:10 Son Güncelleme: 30.12.2018 - 09:31

Prof. Dr. İlber Ortaylı her geçen gün sayıları artan özel okullara karşı eleştirilerde bulundu. Ortaylı hemen her şehirde açılan üniversiteler için 'Özel eğitime karşı değilim. Ama bugünkü gibi özel eğitim olmaz, sandviççi dükkanı gibi özel okul açıyor adamlar. 15 tane peynirci dükkanından iyi peynir çıkmaz.' ifadelerini kullandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Boğaziçi Üniversitesi'nde '100. Yıla Girerken Atatürk Sempozyumu' düzenlendi. Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü ev sahipliğinde gerçekleştirilen sempozyumun açılış oturumunda Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı konuşmalarıyla her zaman olduğu gibi önemli konulara parmak bastı.

Sempozyumda Prof. Dr. İlber Ortaylı, Dünyanın Gözünde Atatürk ve Türk Aydınlanması başlıklı bir konuşma yaptı.

Sempozyumda Prof. Dr. İlber Ortaylı, Dünyanın Gözünde Atatürk ve Türk Aydınlanması başlıklı bir konuşma yaptı.

Ortaylı konuşmasında, Atatürk'ün askeri hayatı, İstiklal Savaşı, 1. ve 2. Dünya Savaşı'na değindi. 

Atatürk'ün hayatı ile ilgili yaptığı konuşma sırasında Ortaylı tarihçilere de eleştiride bulunarak, 'Şunu da itiraf etmek lazım. Bu piyasada Kazım Karabekir ile Mustafa Kemal'i birbirine kırdırmaya çalışan hödükler var... Tarih dergileri çıkararak falan. Böyle şeylere itibar etmeyin. İstiklal Savaşı'ndaki komutanların ruh dünyasını gelişimini biz tespit edemeyiz. Çok belli ki bunlar büyük adamlar, oldukları yerde yatmak ister. Birisi doğu cephesinden, diğeri orta anadoludan gelip katılmış, sonuna kadar desteklemiş. Üçü dışında öbürleri sonradan katılmıştır' diye konuştu.

'Sandviççi gibi özel okul açıyorlar...'

'Sandviççi gibi özel okul açıyorlar...'

Türk devrimiyle eğitim alanında başarılar sağlandığını söyleyen Ortaylı, günümüzde eğitim sisteminin büyük sorunları olduğunu  belirterek şöyle devam etti: Özel eğitime karşı değilim. Ama bugünkü gibi özel eğitim olmaz, sandviççi dükkanı gibi özel okul açıyor adamlar. 15 tane peynirci dükkanından iyi peynir çıkmaz. Bu feci bir şey ve tahlil edilmemiş bir sorun.

Ortaylı eğitim sistemine yönelik eleştirini şöyle sürdürdü 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
535
119
11
8
5
2
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bazen sizin gibi yıllarca okumak yetmiyor hocam.sahte bir diploma tüm gerçekleri örtmek için yeterli oluyor

Ahbarig Ahbap

An itibariyle ülkede devlet ve özel toplam 206 üniversite var. Almanya' da yaklaşık 180, Birleşik Krallık' ta yaklaşık 130, Fransa' da yaklaşık 100, Kanada' ... Devamını Gör

özkan mart

Neden çünkü özel okula talep var.Neden talep var çünkü devlet okulları giderek imam hatipleşiyor ! Veliler de çocuklarının beyninin yıkanmaması için mecburen... Devamını Gör