Görüş Bildir
Haberler
İkinci El Oto Satımında Yeni Düzenleme: Artık Sıfır Araç Fiyatları da Her İlanda Olacak

İkinci El Oto Satımında Yeni Düzenleme: Artık Sıfır Araç Fiyatları da Her İlanda Olacak

Türkiye’de ikinci el satış piyasasına yön veren Sahibinden, araç satışlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılacağını açıkladı. Şirket, yapılan geliştirmenin tüketiciyi koruma adına yapıldığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sıfır araç ilanları sadece yetkili bayi verecek

Sıfır araç ilanları sadece yetkili bayi verecek

Şirkettin 15 Eylül’de yürürlüğe alacağı düzenlemeye göre; sadece otomotiv markalarının yetkili bayileri sıfır motorlu kara taşıtı ilanı verebilecek.

Sahibinden’den yapılan açıklama şu şekilde;

Yetkili bayilerin dışındaki satıcılar, ilan verirken “Aracın Durumu” kriterini sadece “İkinci El” olarak seçebilecek ve “Araç Kilometresi” için en az 6.000 km girebilecek. Ayrıca, girilen ilanların tüm bilgilerinin gösterildiği ilan detay sayfasında aracın durumunu gösteren “Sıfır” veya “İkinci El” ifadesi, sıralamada “Kilometre” bilgisinin önüne taşınacak. Böylelikle; alıcıların, aracın ikinci el mi sıfır mı olduğunu, kilometresi ile birlikte görmeleri sağlanacak.

İlanların yanında sıfır araç fiyatları da yazacak

İlanların yanında sıfır araç fiyatları da yazacak

İlan detay sayfasında, ilanı verenin talep ettiği fiyatın yanı sıra, aynı modelin distribütörü tarafından belirlenmiş “2022 Güncel Liste Fiyatı” da gösterilecek. Böylece ilandaki araç için istenen fiyat ile sıfırının güncel liste fiyatı şeffaf bir şekilde tüketicilere sunulmuş olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
21
5
5
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rida

İkinci el araba fiyatlarının bu kadar uçtuğu ve her geçen gün değerlendiği ikinci bir ülke var mıdır acaba? İddia ediyorum Türkiye'de ikinci el bir arabayı s... Devamını Gör

1.Harald

bizde 2 tane alıyoruz aslında. Sadece 1 tanesini devlete hediye ediyoruz :)

Son kale

Birincisi tasarlanan sistemde kaçak arka kapılar var. İkincisi bari bu kez koyduğunuz kuralı denetleyin sayın büyüklerimiz.

Sananekiadımdan

Ya çoğu konuda düzenleme yapılıyor da ne oluyor? Öyle ahlak yoksunları var ki kanunu delmenin peşinde koşuyorlar. Mesela ev alımında kredi imkanı duyruluyor.... Devamını Gör