Görüş Bildir
Haberler
İflas Edenlere Destek Olan Dernek İflas Ettiğini Açıkladı

İflas Edenlere Destek Olan Dernek İflas Ettiğini Açıkladı

Özder Şeyda
11.03.2022 - 18:04 Son Güncelleme: 11.03.2022 - 23:49

Pandemi sürecinde kapanmalar ve düzenlemelerde esnafın fazlasıyla etkilenmesi dolaysıyla iflaslar artmıştı. 

Bu süreçte iflas eden işletmelere bazı alanlarda destek olmak amacıyla kurulan 'Tüm İflas Eden Mağdur Esnaf Derneği' iflas ettiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Faaliyetleri yürütecek güçleri kalmadığını' açıkladı

'Faaliyetleri yürütecek güçleri kalmadığını' açıkladı

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, iflas eden esnafa hukuki ve manevi destek olmak amacı güden Tüm İflas Eden Mağdur Esnaf Derneği (TİEMEDER) iflas etti

Pandemi döneminde işleri etkilenen esnafa destek olmak amacıyla faaliyetlerini hızlandıran ve bugüne kadar 10 binden fazla esnafa destek olan derneğin Başkanı Tuncer Yıldız, hiçbir siyasi partiden taleplerine karşılık alamadıklarını ve artık derneğin faaliyetlerini yürütecek güçlerinin kalmadığını açıkladı.

Pandemi öncesi kurulmuştu

Pandemi öncesi kurulmuştu

Dört yıldan fazla süredir faaliyet gösteren derneğin pandemiden önce 2 bin olan üye sayısı, pandemide kapanmalar ile artan iflasların da eklenmesiyle 5 bini aşmıştı. 

Bağış kabul etmeyen ve üyelik aidatı olmayan dernek, kendilerine ulaşan iflas eden esnafa hukuk alanında ve iş bulmada destek oluyordu. 

Derneğe hizmet anlamında destek olunduğunu açıklayan Yıldız, bu destekçilerin de zamanla uzaklaştıklarını ve destek olmak için tek başına yetişemediğini belirterek, faaliyetlerin sürdürülemeyeceğini açıkladı. TİEMEDER Kurucu Başkanı Tuncer Yıldız, karara dair şu şekilde konuştu:

“Her gün telefonlarla boğuşa boğuşa, ‘Biz bununla uğraşamıyoruz', 'Derneğimizi kapatalım’ dedik. Çünkü bunun üzerinden gelebilecek maddi ve manevi güçte değiliz. Bu zamana kadar on binin üzerinde kişiye ulaştık. Üye olarak aldığımız insanlardan da para falan almıyoruz. Pandemiden sonra ayda 300-400 kişiye ulaşır hale geldik. Derneğimizin çalışanı olamadığı için telefonlar hep bana geliyor. Artık insanlara cevap veremez hale geldim.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
9
5
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
uzaklardan

Aynı şeye benzemiş “Çorum'da Hayvanları Koruma Derneği açılışında kurban kesildi” haberi gibi.

Halil Değerli

Et kokunca tuzlarsın.... .... Tuz kokunca ne olacak.... ..... 😠🤪😡

Mavi Piyano

iflas-ception