Görüş Bildir
Haberler
İETT Otobüslerinde Kadın Yolcular İçin Gece Düzenlemesi: Uygulama Bugün Başladı

etiket İETT Otobüslerinde Kadın Yolcular İçin Gece Düzenlemesi: Uygulama Bugün Başladı

Ulaş
16.11.2016 - 21:02 Son Güncelleme: 18.11.2016 - 17:15

İETT, kadın yolcular için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Bugün itibariyle başlayan uygulamaya göre, saat 22:00'den sonra otobüs kullanan kadın yolcular durak olmaksızın istedikleri noktada iniş yapabilecekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İETT, kadın yolcuların saat 22.00'den sonra güzergah üzerinde, durak dışında istediği noktada inmesi uygulamasının bu akşam tüm hatlarda hayata geçirileceğini duyurdu.

Geçtiğimiz hafta İBB Meclisi'nin CHP'li üyesi Esin Hacıalioğlu, belirli bir saatten sonra yolculuk yapacak kadınların, istedikleri noktada inmeleri durumunda sokakta kadına şiddetin azalacağını belirterek bir önerge vermişti.

13 yılda 5 bin 406 kadın öldürüldü

13 yılda 5 bin 406 kadın öldürüldü

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Adalet Bakanlığı'nın 2002 - 2015 yılları arasındaki verileri de önergede yer buldu. 

Verilere göre belirtilen yıllar arasında 5 bin 406 kadın cinayeti işlendi. 2015’te 303 kadın cinayeti işlenirken 2016 yılının Ocak ayında 36, Şubat ayında 23 kadın öldürüldüğünü kaydedildi.

Savcılık ve polise başvuran kadınların yüzde 73'ü erkek şiddeti sonucu hayatını kaybetti

Savcılık ve polise başvuran kadınların yüzde 73'ü erkek şiddeti sonucu hayatını kaybetti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Önergede çok sayıda kadının cinsel saldırıya uğradığına dikkat çekildi. Sadece mart ayında 12 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edildiği, 63 kadın ve kız çocuğuna cinsel tacizde bulunulduğu ve 39 kadına şiddet uygulandığı belirtildi.

Ayrıca koruma talebiyle savcılığa ve polise başvuran kadınların yüzde 73'ünün, sığınma evlerinde olan kadınların ise yüzde 27'sinin öldürüldüğüne yer verildi.

Hacıalioğlu'nun okuduğu önerge başkanlık makamına oy birliğiyle sevk edilerek kabul edildi.

İETT: Uygulama bugünden itibaren başlıyor

İETT'den yapılan açıklamada ise, 'İlgili tüm birimlerimizi ve çalışanlarımızı bilgilendirerek uygulamayı bu akşam tüm hatlarımızda hayata geçiriyoruz' denildi.

Uygulama kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçer mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1805
190
123
60
40
37
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

kadınlar tekmeyi otobüsün dışında değil içinde yiyor.

Pasif Kullanıcı

Başıma bir şey gelmesin diye kapının önüne otobüs getirmenizi değil, korkmadan tek başıma yürümek istiyorum!

chatean

Valla ben bir erkek olarak kendi anavatanım'dan utandım bu yorum yüzünden. (orada yaşamıyorum ama yinede utandım) :(((((((

feyk

dusunce iyi niyetli ama bu tip uygulamalar kanseri agri kesiciyle tedavi etmek gibi bir sey. sorunun kaynagi toplumun kadina bakisinda, yaklasiminda. erkek d... Devamını Gör