Görüş Bildir
Haberler
İçindeki Psikopat Ruhu Kadınları Öldürerek Doyuran Bir Cani: Karındeşen Jack

etiket İçindeki Psikopat Ruhu Kadınları Öldürerek Doyuran Bir Cani: Karındeşen Jack

İngiltere’nin belki de en varoş, fakir ve işsizliğin en yoğun olduğu bölgesi olan Whitechapel’de 1888 yılında başladı cinayetler. 

Neredeyse her hafta bir hayat kadını ölüyor, fakat katile dair hiçbir iz bulunamıyordu. 

Hem de öyle sıradan ölümler değildi bunlar; vücutları sanki bir cerrah tarafından ameliyata alınmışçasına profesyonelce deşiliyor, organları dikkatlice alınıyor ve ölü bedenleri sağa sola atılıyordu. 

Tarihe bakıldığında 20. yüzyılı benim başlattığım görülecektir diyordu, bu cinayetlerin faili. 

Karındeşen Jack.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cinayetler başlıyor.

Cinayetler başlıyor.

Karındeşen Jack, sadece iki buçuk ay içerisinde aniden cinayetlere başlamış ve tıpkı başladığı gibi bir anda bitirerek ortadan kaybolmuştur. Berbat pis evler, fakirlik, işsizlik ve fuhuş, cinayetlerin işlendiği yer olan Whitechapel’i, Whitechapel yapan etkenlerdi. Kurbanlarını da bu bölgeden seçmiştir Jack. 

İlk öldürdüğü hayat kadını ‘’Polly’’ lakaplı Mary Ann Nicholls, 31 Ağustos 1888 tarihinde iki hamal tarafından ölü olarak bulundu. Hem boğazı kesilmiş, hem de karın bölgesi deşilmiş ve organları alınmış bir şekilde… 

İkinci cinayeti ise daha şiddetli ve acılı oldu Jack’in. Kurbanının öldükten sonra boğazını kesmiş, bacakları açık şekilde bir çöplüğe atmıştı. Fakat bu sefer beden üzerinde bir eksik organ daha vardı, o da kadının ana rahmi. 

Jack, bu şekilde resmi kayıtlara geçmiş 5, onun öldürdüğü düşünülen toplamda 18 cinayet işlemiş. İçindeki psikopat ruhu, başka insanlara ölüm getirerek doyuran bir seri katil..

Karındeşen Jack’in polise yazdığı mektup

Karındeşen Jack’in polise yazdığı mektup

Sayın yetkili, 

Kulağıma sürekli polisin beni yakaladığına dair haberler çalınıyor, ama beni uzun bir süre daha yakalayamayacaksınız. Çok zeki görünüp, doğru iz üzerinde olduğunuzu açıkladığınızı duydukça çok gülüyorum. Ben hayat kadınlarının peşindeyim ve yakalanıncaya kadar da onları deşmeye devam edeceğim. 

Son icraatım gerçekten müthişti, gördünüz değil mi? Kadına bağırması için fırsat bile vermedim. Soruyorum size, beni nasıl yakalayacaksınız? 

İşimi seviyorum ve yapmaya da devam edeceğim. Yakında benim komik ve eğlenceli oyunlarımı yeniden duymaya başlayacaksınız. Bıçağım sağlam ve halen oldukça keskin. Yine de size iyi şanslar diliyorum. 

Tüm samimiyetimle, 

Karındeşen Jack.

Cinayetlere son veriyor ve ortadan kayboluyor.

Cinayetlere son veriyor ve ortadan kayboluyor.

Bir gün, bir haber ajansına mektup gelir, üzerinde Karındeşen Jack imzası olan. İşleyeceği bir sonraki cinayeti haber vermektedir Jack. Araştırmalar başlar, mektubu incelemeye koyulur uzmanlar. Fakat bir sonuç alınamaz, katilin kimliğine dair bir bilgi bulunamaz. 

Mektuptan 2 hafta sonra, yine aynı ajansa bir paket gelir. Paketin içinde yarım bir böbrek ve bir de not vardır. Not üzerinde ‘’Geçen gün size bahsettiğim cinayetin başrolündeki kurbanın böbreği bu. Aslında böbreğin yarısı demek daha doğru bir tabir olacaktır. Çünkü yarısını yedim!’’ 

Son cinayet 9 Kasımda işlenir ve Jack aniden ortadan kaybolur. Kim olduğu, bu cinayetlere neden başladığı ve neden bir anda bitirdiği halen tartışılır. 

Seri katiller üzerine yapılan psikolojik çözümler bize gösteriyor ki, hiçbir seri katil cinayetlerine sebepsiz yere son vermez. Ara verebilir fakat sonlandırmaz. Uzmanlara göre Jack ya bölgeden göç etti ya da bir sebeple öldü veya öldürüldü.

Karındeşen Jack’in kim olduğuna dair çok sayıda iddia mevcut.

Karındeşen Jack’in kim olduğuna dair çok sayıda iddia mevcut.

Jack’in kim olduğu seneler sonrasında bile halen tam olarak aydınlatılamamıştır. Fakat işlediği cinayetler göz önünde bulundurulduğu zaman, özellikle kurbanlarının organlarını titizlikle ve ustalıkla bedenlerinden ayırdığı da düşünülürse bir doktor ya da cerrah olabileceği düşünülmektedir. Çünkü öldürdüğü kadınların kestiği organları o kadar estetik ve diğer organlara zarar vermeden, iz bırakmadan alınmıştır ki bunun için oldukça bilgili olmak gerekir. 

Katil ile ilgili bir başka iddia ise, Ivor Edwards adli araştırmacının, “Kara Büyü Ritüelleri” kitabında yer alan, Robert Donston adlı satanist olduğu söylenmektedir. Tabiki bu kanılar sadece tahminden ibaretti.

‘’O benim içimdeydi, ruhu bendeydi…’’

‘’O benim içimdeydi, ruhu bendeydi…’’

Karındeşen Jack işlediği cinayetlerde sergilediği profesyonel çalışmalar yüzünden pek çok kopyacının türemesine neden olmuştur. Jack cinayet işlemeye son verdikten sonra bile onun kullandığı yöntemi izleyerek cinayetler işleyen katiller savunmalarında defalarca kez Jack’den bahsetmiş, hatta bir tanesi ‘’O benim içimdeydi, ruhu bendeydi, kadını öldürmemi bana o söyledi’’ gibi cümleler sarf etmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1776
431
312
151
145
63
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

insan hem ürküyor hem istemsiz bi şekilde zekasına hayran kalıyor

Pasif Kullanıcı

bu adamla ilgili kitaplar okudum oyunlar oynadım bence değişik bir insan sadece fahişeleri öldürmesi bana fahişelerle ilgili bir problemi olduğnu gösteriyor... Devamını Gör

Mira Cesur

Size katılıyorum, oldukça mantıklı. Benim düşünceme göre de annesi ya da ailesinden biri fahişe olabilir. Bundan kötü etkilenmiş ve bütün fahişeleri öldürmek... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

bu nasıl hastalıklı bir ruh.acaba bunları yapmasının nedeni neydi?

miss morpheus

sakatat sevdiğini gösteriyor asdfghjk