Görüş Bildir
Haberler
İBB SMS Atarak Uyardı: İstanbul'da Sivrisinek Kâbusu Büyüyor

İBB SMS Atarak Uyardı: İstanbul'da Sivrisinek Kâbusu Büyüyor

İstanbul'da özellikle çocukların vücutlarında yara oluşmasına neden olan sivrisinekler bir çok ilçede görülmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise SMS ile sivrisinek uyarısında bulundu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avcılar Yeşilkent Mahallesi'nin ardından özellikle çocukların vücutlarında yaraya neden olan sivrisinekler bir çok ilçede kâbus olmaya başladı.

Sarıyer'deki vatandaşlar da şikayetçi

Sarıyer'deki vatandaşlar da şikayetçi
Sarıyer'deki vatandaşlar da şikayetçi

Sarıyer Ferahevler Mahallesi'nde oturanlar da benzer etkiler gösteren sivrisineklerden şikayetçi. 

Ferahevler sakinleri, sivrisinek sokmaları nedeniyle çocuklarında yaralar oluştuğunu söylerken yapılan ilaçlamaların yetersiz kaldığını öne sürdü. 

Ara sokak ve parklarda da ilaçlama yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, evlerinin camlarına sineklik takarak önlem almaya çalıştı.

"Çok rahatsız edici"

"Çok rahatsız edici"
"Çok rahatsız edici"

30 senedir Ferahevler Mahallesi'nde oturduğunu söyleyen Bülent Demirci, 'Çocuklarda özellikle izleri falan görebiliyoruz. Çok rahatsız edici oluyor. Benim de 3 tane çocuğum var. İki dakika duramıyoruz, aşırı derecede sivrisinek var. Sivrisinek deyip geçmemek lazım, bulaşıcı hastalık da olabilir. Çocuklarımızda kaşınmaktan dolayı yara ve iltihaplanma da oluyor' diye konuştu. 

Daha fazla ilaçlamanın yapılması gerektiğini söyleyen bir başka mahalle sakini, parklar ile çıkmaz sokakların da ilaçlanmasını istedi.

"Değişik bir sinek, diğerlerine benzemiyor"

"Değişik bir sinek, diğerlerine benzemiyor"

Mahalle sakini Ahmet Sarıkaya da, 'Sarıyer bölgesi yeşil olduğu için genelde oluyor. İlaçlama yapılıyor ama yetersiz kalıyor. Değişik bir sinek, diğerlerine benzemiyor' ifadelerini kullandı. 

9 yaşındaki bir çocuk ise, 'Bizim bahçede sinek dolu. Herhalde yuva yapıyorlar. Isırınca bir hafta falan geçmiyor izleri. İlaçsız bahçeye inemiyoruz. Değişik bir sinek' diye konuştu.

İBB'den sivrisineklere karşı SMS

İBB'den sivrisineklere karşı SMS

Gönderilen mesajda, 'Değerli İstanbullular, belediyemiz, göl, dere gibi büyük alanlarda sivrisinekle mücadele etmektedir. Bidon, havuzlar ve saksı altlığı gibi su birikebilen alanlar sivrisinekler için iyi bir üreme kaynağıdır. Bir bardak suda çevreyi rahatsız edecek kadar sivrisinek üreyebilmektedir. Sivrisineklerle hep birlikte mücadele edelim' denildi. 

Mesajın sonunda bir de bir animasyon filmi linki paylaşıldı. 

Sivrisineklerin üreme alanlarının gösterildiği animasyon filminde 'Sivrisineklerin üreme alanlarının yüzde 80'i insan eliyle oluşur' gibi bilgilere yer verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
16
13
8
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
reflex

Bu sinek sorunu geçen yıl başladı,şimdi devam ediyor.bütün vücudu yara içinde bırakabiliyor.aşırı acıtıyor,ama soktuktan sonra bile bu acı ve kaşıntı devam e... Devamını Gör

makarnar

İnanıp inanmamak size kalmış ama daha dün evde 17 tane öldürdüm

Can Erdinç

kanal istanbul yapılırsa bu sorun çözülür 🤣🤣🤣