Görüş Bildir
Haberler
İBB Önünde Fayton Protestosu: 'Atların Çığlıklarını Duy Artık'

İBB Önünde Fayton Protestosu: 'Atların Çığlıklarını Duy Artık'

Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan bir grup ellerinde taşıdıkları dövizlerle fayton kullanımını protesto etti. Basın açıklaması yapan grup, açıklamanın ardından eyleme son verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın haberine göre, Saraçhane'deki İBB önünde toplanan bir grup, 'Faytona binme' ve 'Atların çığlıklarını duy artık' yazılı dövizler taşıdı.

'Ömrü 20 yıl olan atlar, 2 yılda hayatını kaybediyor'

Grup adına basın açıklaması yapan İlker İnmaz, Adalar'da atlı faytonların kullanılmasına son verilmesini istediklerini belirtti.

Faytonların, atların ömrünü kısalttığını söyleyen İnmaz, 'Adalar'da, Türkiye'nin diğer illerinde ve yeryüzünün herhangi bir noktasında kullanılan atlı faytonların kaldırılmasını istiyoruz. Normal olarak ortalama ömrü 20 yıl olan atlar, fayton zulmü yüzünden 2 yıl içinde yaşamını kaybediyor. Bu durum asla sürdürebilir değildir.'dedi.

'Adalar'da elektrikli fayton uygulamasına geçileceği sözünü verdi'

'Adalar'da elektrikli fayton uygulamasına geçileceği sözünü verdi'
İçeriğin Devamı Aşağıda

İnmaz, faytonların kaldırılması için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunarak, 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçim kampanyası döneminde Adalar'da atlı faytonların kaldırılıp, elektrikli fayton uygulamasına geçileceği sözünü verdi. Konunun bir an önce çözüme kavuşturulması için bu açıklamayı yapma gereği duyduk.' şeklinde konuştu.

Gruptakiler, açıklamanın ardından protestoyu sonlandırdı.

Gruptakiler, açıklamanın ardından protestoyu sonlandırdı.

Geçtiğimiz aylarda bazı belediyeler fayton kullanımını yasaklamıştı👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
36
4
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur Savaş

tüm türkiyede acilen yasaklanmalı atlar bizi taşımak zorunda değiller hemde günde 12 saat sürekli taşımak onlara işkence oluyor seçim biteli kaç ay oldu artı... Devamını Gör

incirli-kurabiye

bence de bir an önce bir şeyler yapılmalı da istanbul seçimi 23 hazirandı daha 1 ay bile olmadı düzeltme gereği duydum sevgiler...

Pasif Kullanıcı

faytona binenleri anlamayacagım insan hiç mi üzülmez ya

darkbiyatt

faytonu icat edende destekleyende işkenceyle gebersin

Saffet Filiz

Abartmaa :D zamanın da en çok kullanılan ulaşım aracıydı.