Görüş Bildir
Haberler
Antalya Belediyesi de Faytonu Kaldırdı: 'Diğer Şehirlere Örnek Olsun'

etiket Antalya Belediyesi de Faytonu Kaldırdı: 'Diğer Şehirlere Örnek Olsun'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şehirde 10 Haziran itibariyle fayton faaliyetlerini sonlandırma kararını aldıklarını duyurdu. Faytoncuların belediyede istihdam edileceğini ifade eden Böcek, aynı uygulamanın diğer şehirlere de örnek olmasını temenni etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Belediyede yaptığı basın toplantısında kent merkezinde bulunan faytonlara ilişkin alınan kararı açıkladı. Böcek, 'Antalya’mız hepimizin tarif ettiği gibi Türk turizminin, tarımın, ticaretin başkenti. Burada bazı kararlar almak görevimizdir, Antalya’da yaşamanın bir de sorumluluğu vardır. Bizler Antalya’mızın her alanda 19 ilçesi ve 913 mahallesinde kendimizi görevli görüyoruz, bütün sorumlulukları bilerek aday olduk. Bu kapsamda meclis üyesi arkadaşlarımızla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz' ifadelerinde bulundu.

"Faytoncuları belediyede istihdam edeceğiz"

"Faytoncuları belediyede istihdam edeceğiz"

Antalya'da kent merkezi ile Alanya ve Manavgat'ta yer alan faytonlara yönelik önemli bir karar aldıklarını belirten Böcek, 'UKOME kararına göre 10 Haziran itibarıyla fayton faaliyetlerinin durdurulması ve trafikten men edilmesi kararı aldık. Asfalt üzerinde yaşamları aykırı şekilde kentimizde bulunuyordu. Fayton işiyle uğraşan 20 kardeşimiz var. 1 hafta önce genel sekreterimiz onlarla görüştü. Onları mağdur etmeyeceğimiz. Kendilerini belediyede istihdam edeceğiz, atlarını da belediye bünyesine alacağız. Atları hayvanat bahçesinde değerlendireceğiz. Faytoncularımızı ya da istedikleri bir yakınlarını işe alacağız' dedi.

"Bu sıcak havada biz bile duramazken atların durması doğru değil"

"Bu sıcak havada biz bile duramazken atların durması doğru değil"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir gazetecinin Avrupa'da faytonların var olduğunu hatırlatması üzerine Böcek, 'Hava şartları bahsettiğiniz ülkeler ile bizim farklı. Temmuz ve ağustos aylarında sıcak nedeniyle biz duramazken onların sıcak asfaltta durması doğru değil' dedi.

Kuşadası'nda da yasaklanmıştı

Kuşadası'nda da yasaklanmıştı

Geçtiğimiz günlerde Aydın'ın Kuşadası ilçesinde de faytonların kaldırılmasına karar verilmişti. Belediye Başkanı Ömer Günel, 'Bir hayvansever ve belediye başkanı olarak Kuşadası’nda fayton faaliyetlerinin son bulduğunu kamuoyunu ile paylaşmaktan mutluluk duyuyorum' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
391
170
6
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
blue blue

Antalya mı çok seviyorum. Seviyoruz seni Böcek, adamsın.

Ezgi Akturk

Yaa evet, kaleiçi 😍 çok özledim... 🙏

Pasif Kullanıcı

darısı istanbul a.. hayvanlar bizim malımız degildir

herrmannelig

Helal olsun başkanıma. Israrlarımızı dinledi göz ardı etmedi. Ben o gazetecinin de ... lafa bak avrupa da varmış. Avrupa uzaya da araç yolluyor allahın gazet... Devamını Gör