Görüş Bildir
Haberler
HÜDA-PAR Sözcüsü Ramanlı: "Milletvekili Yemin Metni Değiştirilmeli"

etiket HÜDA-PAR Sözcüsü Ramanlı: "Milletvekili Yemin Metni Değiştirilmeli"

Emre Ordu
24.05.2023 - 22:52 Son Güncelleme: 25.05.2023 - 20:41

AK Parti listelerinden milletvekili seçilen HÜDA-PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, TBMM'de okunan milletvekili yemininin değiştirilmesi gerektiğini savundu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti listelerinden Meclis'e giren HÜDA-PAR Batman milletvekili ve parti sözcüsü Serkan Ramanlı, milletvekili yemin metninin değiştirilmesi gerektiğini savundu. 

Ramanlı katıldığı bir toplantıda gelen bir soru üzerine TBMM'de yemin metnini okuyacaklarını belirtti. Ramanlı daha sonra yemin metnine yönelik itirazlarını sıraladı. Ramanlı, 'O yemin metni bana göre doğru bir metin değil' dedi. 

Andımıza göndermede bulunan Ramanlı, 'Çocuklarımıza yıllarca bir ideoloji üzerine varlığını armağan etmek üzerinden bir metin okutuldu her sabahın köründe. Yanlıştı ve o yanlıştan dönüldü. Biz parti programımıza da 'yemin metni değiştirilmeli' yazdık' dedi.

"Hiç kimse bir ideoloji üzerine yemin etmemeli" 📹

'Hiç kimse bir ideoloji üzerine yemin etmemeli' diyen Ramanlı, sözlerini şöyle sürdürdü: 

'Ben Cumhuriyet Halk Partili değilim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı oku üzerine ben niye yemin ediyorum?'

Ramanlı milletvekillerinin 'milletin menfaatine çalışacağına' dair yemin etmesi gerektiğini belirtti.

Yemin metninde ne yazıyor?

Yemin metninde ne yazıyor?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Milletvekillerinin göreve başlamadan önce TBMM'de okuduğu yemin metni şu şekilde:

“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
475
77
65
17
9
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Leyli

Ya siz nasıl bunları meclise sokabildiniz, nasıl böyle konuşma cesareti verebildiniz aklım almıyor, çıldıracağım. İşin kötüsü de bu sadece başlangıç, geleceğ... Devamını Gör

deniz simsek

Akpye mhpye oy verenlerin hiç mi vicdanı sızlamıyor bunları okuyunca… yazık çok yazık… Atamızın dedelerimizin kanla savaşıp cumhuriyeti kurduğu bu topraklard... Devamını Gör

mert ali

"Atatürk ilke ve inkılapları" bunu istemiyorlar 👍

Fatih Kaya

Troll Ali battimi Atatürk ilkeleri bu partiye sence çok mu iğrenç geliyor size bu adam ahirete goceli çok olduya hala çok korkuyorsunuz cidden la ne mutlu Tü... Devamını Gör