Görüş Bildir
Haberler
Hollywood'un Hotel Rwanda Filminde Olayları Nasıl Çarpıttığını Anlatan Düşündürücü Bir Yazı

etiket Hollywood'un Hotel Rwanda Filminde Olayları Nasıl Çarpıttığını Anlatan Düşündürücü Bir Yazı

Nazi Almanyasının gerçekleştirdiği Yahudi Soykırımı denilince, hemen hemen herkesin edebileceği birkaç kelam vardır mutlaka.

Bazılarımız ölen yüzbinlerce masumdan, bazılarımız yapılan akıl almaz işkencelerden, bazılarımız da Auschwitz gibi toplama kamplarından bahseder.

Peki, kaçımız daha üzerinden 15 yıl bile geçmemiş olan ve diğer ülkelerin kışkırtma ve yardımlarıyla 1 milyona yakın Tutsi'yi palalarla katleden Hutu kabilelerini bilir? Kaçımız bu 'soykırımdan' haberdardır?

Ruanda'da yaşanan bu katliam ile alakalı Hotel Rwanda filmini izleyeniniz vardır mutlaka. Öyleyse katliam esnasında otelinin kapılarını Tutsilere açarak binlerce insanın kurtulmasını sağlayan otel sahibi Paul'u da hatırlarsınız. 

Filmi izlerken oldukça saygı duyduğumuz otel sahibi Paul ile alakalı, Hollywood tarafından amaçlı bir algı oyunu yürütüldüğünü düşünür müydünüz hiç?

Açıkçası ben düşünmezdim, ta ki gezgin ve seyahat yazarı Okan Okumuş'un içerikteki yazısına denk gelene kadar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
649
479
88
42
27
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

esas buyuk carpitma hutu ile tutsi diye iyi ayri millet yok. ikiside ayni toplum. dunyaya afrikalilar barbar soykirimci olarak gosteriliyor, olaylarin gecmis... Devamını Gör

feyk

somurge olan tum ulkelere bakarsaniz batinin belli bir azinligi one cikarip ulkenin yonetimine koydugunu gorursunuz. sunni cogunluklu suriyede siilerin, sii ... Devamını Gör

Platon

Vay anasını resmen hayal kırıklığına uğradım. Şimdi usulca imdbyi açıyoruz ve 1 puanı yapıştırıyoruz bu filme hadi kolay gelsin. http://www.imdb.com/title/tt... Devamını Gör

Nur Kızıl

Tam bunu yazmaya iniyordum.

vlknsn

sonuncu olmamış. anlatacaksan anlat işte kendince bi parmak bal çalıp sonra kitabımı al demekle bok etti her şeyi