Görüş Bildir
Haberler
Hollywood Özel Efekt Artistleri Doktorlara Çocuk Cerrahisinde Yardımcı Oluyor

Hollywood Özel Efekt Artistleri Doktorlara Çocuk Cerrahisinde Yardımcı Oluyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boston Çocuk Hastanesi daha gerçekçi plastik cerrahi modelleri yapabilmek için bir özel efektler şirketi ile tuhaf bir uygulamaya imza attı.

Hali hazırda bir ameliyat simülasyonunun bir süredir kullanıldığı hastanede yönetim, yapılacak olan operasyonlarda hastaların organlarının daha gerçekçi bir dokunuş hissine sahip olması gerektiğine karar verdi ve American Horror Story gibi kanlı filmlerde insan anatomisinin gerçekçi gözükmesi için çalışan Fractured FX şirketi ile üzerinde testler yapılabilecek daha gerçekçi modeller oluşturma anlaşması yaptı.

Yapılan basın duyurusunda hastane doktorlarına göre geliştirilen yeni modeller sadece gerçekçi görünmüyor, aynı zamanda gerçek hissi uyandırıyor. Bu modeller kanayabilen ve nabız gibi çarpabilen yapma doku, gerçek gibi hissettiren insan-yapımı kan damarları ve beyin dokusuna benzeyen özel jeller içeriyor.

Şimdilik simülasyonlar; beyni tıkayan şeylerin alınması, tümörün alınması ve kalp-akciğer bypass ameliyatlarına hazırlık yapmak için kullanılıyor. Aynı zamanda doktorları damak yarığı ve bunun gibi çocuklarda sıklıkla meydana gelebilen diğer kazalara karşı hazır hale getirmek için eğitmenler yetiştiriliyor.  Boston Çocuk Hastanesi bu modellerini diğer hastanelere de ticari olarak sunmayı planlıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
4
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın