Görüş Bildir
Haberler
Hiç Kimsenin Olmayan Ülke Nerede?

Hiç Kimsenin Olmayan Ülke Nerede?

avantajix
15.07.2015 - 09:36 Son Güncelleme: 15.07.2015 - 14:31

Dünya’da hala hiç kimseye ait olmayan bir yer olduğunu biliyor muydunuz?

Şaka değil, “Unclaimed Territory”, yani “Kimse Tarafından Sahiplenmemiş Topraklar”dan bahsediyoruz. Bakın aşağıdaki harita kısa süre önce The Economist dergisinde yayınlandı:

Kaynak: http://blog.avantajix.com/hic-kimseni...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu haritaya göre Grönland’ın daha da kuzeyindeki Arktik Bölge, yani (kırmızı yuvarlakla işaretli nokta “sıfır noktası” olan) Kuzey Kutbu, 6 parçadan oluşuyor. Birinci parça (kırmızı ile işaretli bölge) Danimarka’nın, ikincisi (mavi ile işaretli bölge) Kanada’nın, üçüncüsü (turuncu ile işaretli bölge) ABD’nin, dördüncüsü (sarı ile işaretli bölge) Norveç’in, beşincisi (yeşil ile işaretli bölge) Rusya’nın, ve altıncısı (beyaz ile işaretli bölge) hiç kimsenin değil. Durun gözlerinizi ovuşturmayın. Evet yukarıdaki haritada beyazla gösterilen bölge hiç kimsenin değil.

Ha şimdi siz oraya nasıl gidersiniz; gitmişken yanınıza bir de bayrak alır buzun üstüne diker misiniz; orayı sahiplenseniz bir de para basar mısınız; ülkeye ne isim koyarsınız; ileride kaça satarsınız… O sizin bileceğiniz iş. Bizden yeri göstermesi. Dergide okuduk derken, dünyanın en ciddi dergilerinden The Economist’te yazan bir haber bu. Haritayı hazırlayan taraf ise Danimarka Dışişleri Bakanlığı. Yani konu çok ciddi.

- “Peki neden kimse oraya sahip değil?”

Bu soruya Danimarka eski dışişleri bakanı Per Stig Moller şöyle yanıt veriyor: “Bir yere bayrak dikmekle oranın sahibi olamazsınız. Bakın Amerikalılar Ay’a bayrak dikti, ama Ay’ın bugün sahibi hala hiç kimse değil.”

Kaynak Makale: www.economist.com/news/international/21636756-denmark-claims-north-pole-frozen-conflict

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0