Görüş Bildir
Haberler
Hesabındaki Parayı Görünce Gözlerine İnanamadı: Banka Hatasıyla Dünyanın En Zengin İnsanı Oldu

etiket Hesabındaki Parayı Görünce Gözlerine İnanamadı: Banka Hatasıyla Dünyanın En Zengin İnsanı Oldu

Emre Ordu
13.02.2018 - 20:51 Son Güncelleme: 14.02.2018 - 13:08

Belçikalı Luc Mahieux, banka memurunun hatasın sonucu bir anda dünyanın en zengin insanı oldu. Hesabında 2 trilyon euro görünce gözlerine inanamayan Mahieux'un zenginliği kısa sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, Belçika'nın Ardenler bölgesindeki Dinant kasabasında normal bir hayat süren Mahieux, kredi kartının limitini değiştirmek için, hesabının bulunduğu bankaya başvurdu.

Mahieux, güvenli olmadığını düşündüğü internet üzerindeki bir alış veriş sitesi tarafından kesilen 35 euroluk otomatik ödemenin de durdurulması talimatı verdi.

Yanlışlıkla 2 trilyon 35 euro yatırıldı

Yanlışlıkla 2 trilyon 35 euro yatırıldı

Banka, otomatik ödemeyi durdurdu. Hesaptan kesilen 35 euroyu da geri çekerek Belçikalı müşterinin hesabına yatırdı.

Ancak banka görevlisinin hatası nedeniyle, Luc Mahieux'un hesabına 35 euro yerine yanlışlıkla 2 trilyon 35 euro yatırıldı.

"Bir anda tüm sorunlarımın çözüldüğünü düşündüm"

"Bir anda tüm sorunlarımın çözüldüğünü düşündüm"

Luc Mahieux ve banka hesabının ekran görüntüsü

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahieuux, banka hesabındaki rakamı görünce ilk anda şaşkınlık geçirmiş. Het Nieuwsblad gazetesine göre, o anda ilk düşündüğü şey, 'Bir anda tüm sorunlarımın çözüldüğünü düşündüm. Ne de olsa dünyanın en zengin insanıydım' olmuş. Ancak, bunun bir dolandırıcılık olabileceği şüphesi nedeniyle Luc Mahieux'un 'dünyanın en zengin kişisi' ünvanı kısa sürdü.

Mahieux, banka şubesini arayarak durumu bildirdi ve kredi kartını da bloke ettirdi. Başından geçen olayı sosyal medya hesabında paylaşan Belçikalıya çok sayıda arkadaşlık isteği gelmiş. Kendisinden maddi yardım isteyenler olmuş.

Artık sokakta birçok kişi tarafından tanındığını belirten Luc Mahieux, insanların kendisinden milyarder diye söz ettiğini söylüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
644
148
67
38
29
25
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet Can Atar

bir kere de benim hesabıma yanlışlıkla 400 tl yatırmıştı banka. fakir ülke olduğumuz burdan belli anasını satayım millete trilyon yatıyor bize 400 tl

çekseydin keşke limiti kadar senin sorunun mu amk arkadaşım yatırdı sandım derdin

portside

Birkere hesabımdan çektiğim paraya gişe memuru yatırmışım gibi işlem yapmış. Cuma akşamı saat olmuş 6. Ben gitmişim 4 saat yol beni arıyorlar. Kasada açık va... Devamını Gör

Eğer o parayı götürmeseydin önce maaşından o parayı keserlerdi çalışanın, sonra da işten çıkartılırdı. Kasada açık olması demek uykusuz geceler demek o kişi ... Devamını Gör