Görüş Bildir
Haberler
Herkesin "Kesin Oscar'ı Vardır" Dediği Ama Ödül Töreninden Eli Boş Dönen 15 Muhteşem Film

Herkesin "Kesin Oscar'ı Vardır" Dediği Ama Ödül Töreninden Eli Boş Dönen 15 Muhteşem Film

R.G.
01.02.2021 - 14:53

Bir filmin uluslararası başarısının göstergesi olan Akademi Ödülleri, yani en bilinen adıyla Oscar, film sektöründeki en nitelikli ödül olarak görülüyor. Her yıl düzenlenen ihtişamlı seremonisi ile yıldız geçidine dönüşen bu törende, Oscar heykelciğini kapmak çok da kolay bir iş değil!

Gelelim Akademi ödülü kazanamayan ama tam anlamıyla Oscarlık olan filmlere! Listedeki filmleri seyrederken 'Bu film kesin Oscar almıştır!' dediğinizi duyar gibiyiz. Maalesef Oscar ödülünden eli boş dönen listemiz sizleri tam anlamıyla şaşırtacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. American Psycho

1. American Psycho

Bret Easton Ellis'in aynı adlı romanından uyarlanarak beyazperdeye aktarılan bu yapımın yönetmenliğini Marry Harron üstleniyor. Patrick Bateman isimli bir iş adamının işlediği cinayetleri yüksek dozda gerilimle sizlere sunan yapım, Christian Bale'in muhteşem oyunculuğu ile harmanlanarak beyazperdede yerini almıştı. American Psycho her ne kadar gönlümüzde harika bir başyapıt olarak yerini alsa da, Oscar'da tek bir adaylığa bile sahip olamadı.

2. Donnie Darko

2. Donnie Darko

Muhteşem kurgusu ve senaryosu ile 'Oscar için daha ne gerekir?' diye sorgulatan Donnie Darko, 16 yaşındaki bir gencin gerçek olmayan görüntüler görmesini tüyler ürpertici bir şekilde ekranlara getiriyor. Film, bittikten sonra bile aklınızdan çıkmayacak diyaloglar ve karelerle sizleri etkisi altına alacak! Bu başarılı yapımın başrol oyuncusu Jake Gyllenhaal harika oyunculuğu ile Oscar'a aday gösterildi fakat maalesef ödülü kazanamadı.

3. The Truman Show

3. The Truman Show

Peter Weir'in yönettiği, sinema tarihindeki en yaratıcı senaryolardan birine sahip olan The Truman Show, Truman Burbank'ın huzurlu yaşamının arkaplanını izleyicilere buluşturuyor. Evli, mutlu bir adam olan Truman'ın hayatının aslında bir şovdan ibaret olması ve bu şovun televizyonda 7/24 yayınlanan bir program olması işlerin rengini tabii ki değiştirecek!

Jim Carrey'nin muhteşem oyunculuğuna tanıklık edeceğiniz film, üç dalda Oscar'a aday gösterildi ancak hiçbirini kazanamadı.

4. Catch Me If You Can

4. Catch Me If You Can

Steven Spielberg'in ne kadar başarılı bir yönetmen olduğunu gözler önüne seren film, sizleri bir dakika bile sıkmayan eğlenceli atmosferi ile Oscar'ı sonuna kadar hak eden yapımlardan biri. Frank Abagnale Jr.'nin gerçek hayat öyküsünden esinlenerek oluşturulan Catch Me If You Can, Frank'in kılıktan kılığa girerek dolandırıcılık yapmasını ve FBI ile aralarındaki kedi-fare oyununu izleyicilerle buluşturuyor. Her ne kadar başarılı bir yapım olsa da aday gösterildiği iki dalda da Oscar'ı yakalayamadı.

5. The Big Lebowski

5. The Big Lebowski

Kara mizah niteliğindeki The Big Lebowski'nin yazarı ve yönetmeni Coen Kardeşler, yani Joel Coen ve Ethan Coen. İşsiz güçsüz Jeffrey Lebowski'nin kendisiyle aynı adı taşıyan bir milyonerle karıştırılmasının ardından gelişen olayları sizlere sunuyor. İnce mizahi ögeleri oldukça iyi kullanan Coen Kardeşlerin tam anlamıyla Oscar'ı hak ettiğini söylesek yanılmış olmayız. Fakat Akademi sanıyoruz bizim gibi düşünmemiş ve filme tek bir adaylık bile vermemiş!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Wolf of Wall Street

6. The Wolf of Wall Street

Usta yönetmen Martin Scorsese'in yönetmen koltuğuna oturduğu The Walf of Street'te Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Jonah Hill, Matthew McConaughey gibi isimler yer alıyor. Hırslı borsacı Jordan Belfort'un gerçek hayat öyküsünden esinlenerek oluşturan film, izleyicilerine müthiş seyir zevki sunuyor.

5 dalda Oscar'a adaylığı bulunan yapım ile 'Sonunda Leonardo DiCaprio lanetini kıracak, Oscar'ı alacak' dedik fakat tüm hayallerimiz suya düştü. DiCaprio 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü, Dallas Buyers Club'ta oynayan Matthew McConaughey'e kaptırdı.

7. V for Vendetta

7. V for Vendetta

İşte müthiş bir başyapıt! '5 Kasımı hatırla!' cümlesi ile akıllara kazınan V for Vendetta, bir halkın uyanış öyküsünü çarpıcı bir şekilde izleyicilerle buluşturuyor. Başından sonuna kadar nefessiz izleyeceğiniz filmin başrollerinde Hugo Weaving ve Natalie Portman bulunuyor. Film, tek bir kişinin diktatörlüğe yaptığı başkaldırının tüm topluma yayılmasını müthiş bir kurguyla ele almayı çok iyi başarıyor. Yayınlandığı dönemde gişenin zirvesine oturan V for Vendetta'nın ne yazık ki Oscar'da adaylığı bile bulunmuyor.

8. Reservoir Dogs

8. Reservoir Dogs

İşte Quentin Tarantino, işte kan ve şiddet! Kendine has tarzıyla yönettiği her filmde başarısını ortaya koyan Tarantino'nun ilk filmi Reservoir Dogs, bir soygun hikayesini anlatıyor. Bu kadar basit bir hikaye ancak Tarantino'nun elinde bir şahesere dönüşebilirdi! Harika senaryo ve oyunculuklarla kült bir film haline gelen Reservoir Dogs, maalesef Oscar heykelciğini kucaklayamadı.

9. Amélie

9. Amélie

Yönetmenliğini Jean-Pierre Jeunet'in yaptığı, başrolünde güzel oyuncu Audrey Tautou'nun bulunduğu naif bir hikayeye sahip olan Amélie, içinizi ısıtacak türden bir yapım. Yalnızlıktan bıkmış Amélie'nin aşkı bulmasını, mükemmel müzikleriyle beyazperdeye aktarılan filmin tam 5 dalda Oscar adaylığı bulunuyor. Ne yazık ki 5 adaylıktan Oscar'ı yakalayamayan Amélie, yine de kült filmler arasına ismini yazdırmayı başarıyor.

10. Memento

10. Memento

Hafıza kaybıyla ilgili rahatsızlığı olan Leonard'ın karısını öldürenleri bulma hikayesini anlatan Memento, ünlü yönetmen Christopher Nolan tarafından beyazperdeye aktarıldı. Müthiş kurgusu ve sıra dışı işleyişi ile Memento kesinlikle Oscar'ı hak eden bir yapımdı. 'En İyi Özgün Senaryo' ve 'En İyi Film Kurgusu' kategorilerinde adaylığa sahip olan yapım, maalesef törenden Oscar alamadan döndü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Shining

11. The Shining

Stephen King'in aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Stanley Kubrick oturuyor. Jack Nicholson'un adını tarihe yazdıracak mükemmel performansı ne yazık ki Oscar'a aday bile gösterilmedi. Törenden ödülsüz ayrılan The Shining, hala en iyi gerilim filmleri arasında yer alıyor.

12. Leon: The Professional

12. Leon: The Professional

1994 Fransız yapımı Leon, 'Nasıl Oscar alamaz!' diyebileceğimiz bir başyapıt. Jean Reno, Natalie Portman, Gary Oldman gibi isimlerin rol aldığı Leon, bir tetikçi ve 12 yaşındaki bir kızın hayatlarının kesişmesini, bununla beraber gelişen olayları anlatıyor.

13. Seven

13. Seven

Yönetmenliğini David Fincher'in yaptığı film, 7 ölümcül günahı simgeleyen cinayetleriyle ünlenen bir seri katili arayan iki dedektifi konu ediniyor. Başrollerini Brad Pitt ve Morgan Freeman'ın paylaştığı Seven, 'En İyi Film Kurgusu' dalında Oscar'a aday gösterildi. Maalesef aday olduğu kategoride heykelciği yakalayamadı.

14. Fight Club

14. Fight Club

Kült filmler arasında zirveyi oynayan Fight Club, 'Nasıl olur da Oscar alamaz!' dediğimiz filmler arasında yer alıyor. Brad Pitt, Edward Norton'un muhteşem oyunculukları ile harmanlanan zeka dolu senaryosu ile Fight Club, 'En İyi Ses Efektleri' dalında Oscar'a aday gösterildi fakat ödülü kucaklayamadı.

15. The Shawshank Redemption

15. The Shawshank Redemption

The Shawshank Redemption, 7 dalda Oscar'a aday gösterildi. En büyük şanssızlığı ise yine film sektörünün en başarılı yapımlarından Pulp Fiction, Forrest Gump gibi filmlerle aynı yılda çıkmış olması. Aday gösterildiği dallardaki ödüllerini rakiplerine kaptıran film, hak ettiği övgüyü hala izleyicilerinden toplamaya devam ediyor!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
20
14
8
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uchiha Madara

Oscar'a ihtiyaçları da yok.

Men of sky

The Wolf of Wall Street filmiyle Leonardo DiCaprio'nun ödül almaması büyük rezillikti bence sadece kafası iyiyken arabaya binmeye çalışma sahnesi bile tek ba... Devamını Gör

Ziya Akbaş

Ben de o filmi çok seviyorum, ama Matthew de diğer filmde çok iyi bir oyunculuk sergilemişti, bir de o zamanlar tam LGBTİ'nin coştuğu zamanlardı... Leonardo'... Devamını Gör

sena sena

akademi üyelerinin kafası bambaşka çalışıyor zaten , crush gibi moonlight gibi parazit gibi kel alaka dediğin yapımları ödüle boğdular ama bu filmler boşboş... Devamını Gör