Görüş Bildir
Haberler
Herkes Çocuk Sahibi Olacak Diye Bir Şey Yok: Çevrenizdeki Yeni Evlileri Darlamadan Önce Bu İçeriği Mutlaka Okuyun!

etiket Herkes Çocuk Sahibi Olacak Diye Bir Şey Yok: Çevrenizdeki Yeni Evlileri Darlamadan Önce Bu İçeriği Mutlaka Okuyun!

Şöyle bir düşünürsek, son zamanların en çok dile getirilen cümlelerinden bir tanesinin 'Böyle bir dünyaya çocuk getirmeyi istemiyorum' olduğunu söyleyebiliriz ama toplumsal ve kültürel normlar bir yandan sürekli dürtüyor. 'Evlenme yaşı' gelen, evlenen, evlenmesinin üstünden yıllar geçen herkes benzer bir baskıya maruz kalıyor: 'Eeee çocuk ne zaman?' 

Ne söylenirse söylensin, kesinlikle ikna olmayan bu kitleye bazı insanların neden çocuk sahibi olmayı istemediğini anlatacağız bugün...

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Rızkını verir” günümüz için doğru bir cümle olmayabilir; insanlar ekonomik nedenlerle çocuk sahibi olmayı istemeyebilir.

“Eeee çocuk ne zaman?” dediğinizde büyük bir ihtimalle kalp kırabilirsiniz; çünkü bazı insanlar yaşadıkları sağlık sorunları sonrası çocuk yapamayabilir, yapmayı da istemeyebilir.

İnsanların kariyer yapmayı istemeleri suç değildir; dolayısıyla kariyerine odaklanmak, hayatını işine adamak, kendini herkese ispatlamak isteyen biri çocuk sahibi olmayı hayatı boyunca istemeyebilir.

Çocuk sahibi olanların büyük kısmı bunu toplum yararından ziyade kendi ihtiyaçları için yaparlar; dolayısıyla çocuk istemeyenlerin böyle bir ihtiyacı olmayabilir.

Evli olsalar bile insanlar birbirlerine çocuk yapacak kadar güven duyamıyor olabilir; “Olur mu öyle şey?” demeyin, sonuçta herkesin hayatını kendisini ilgilendirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir kez ebeveyn olduğunuzda bütün hayatınız boyunca bir sorumluluk alırsınız; dolayısıyla insanlar kendi ihtiyaçlarından ve önceliklerinden vazgeçmeyi istemeyebilirler.

2050’de dünya nüfusunun 10 milyara yaklaşması bekleniyor; dolayısıyla global bir iyiliğe imza atmayı isteyebilirler.

Birini karşılıksız sevme fikri insanları gerebilir; herkes hayatını tek bir kişiye adayacak diye bir şey yok en nihayetinde…

Kadınlar özelinde düşündüğümüzde vücutlarının deforme olmasını, emzirmeyi, kilo alıp vermeyi ve hamilelik sürecinde dikkat etmeyi istemeyebilirler.

Çocuk sahibi olmak ya da olmamak kişisel bir karardır ve kişinin yalnızca partneriyle arasındadır. Dolayısıyla kimsenin kimseyi eleştiremeyeceğini aklınızın bir köşesinde bulundurun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
250
48
12
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
witch

Kamu spotu olsa keşke. Bizim millet öğrenemez anlayamaz bunları.

Pasif Kullanıcı

Çiftler genelde birbirlerinden sıkılınca "artık bi çocuk yapak da onunla uğraşak bari" kafasıyla hareket ediyolar. Bi de insan ne kadar vasıfsızsa çocuk yapm... Devamını Gör

vemrv

Nasıl bir çocukluk geçirdiniz acaba? Bunları anne ve babanıza da anlattınız mı nihayetinde siz de bir ailenin çocuğuydunuz.Anlattıysanız ne cevap aldınız?

pofuudk20

kesinlikle katılıyorum