Görüş Bildir
Haberler
Herkes Bunu Merak Ediyor 2023 Emeklilik Hesaplama: Ne Zaman Emekli Olurum? Emeklilik Yaşı Nasıl Hesaplanır?

Herkes Bunu Merak Ediyor 2023 Emeklilik Hesaplama: Ne Zaman Emekli Olurum? Emeklilik Yaşı Nasıl Hesaplanır?

GNS
10.11.2022 - 16:31

Uzun süredir çalışan pek çok vatandaş sabırsızlıkla emekli olacakları günü bekliyor. Emekli olabilmek için pek çok kriterin karşılanması gerekmektedir. Hayallerini gerçekleştirebilmek için emekli olacakları zamana gün sayan isimler, emeklilik yaşlarını ve zamanlarını hesaplamanın formülünü arıyor. Peki emeklilik zamanı nasıl öğrenilebilir? Ne zaman emekli olacağım? İşte emeklilik hesaplama formülü...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Emeklilik Zamanını Neler Etkiler?

Emeklilik Zamanını Neler Etkiler?

Emeklilik hesabı bireyin çalıştığı yere, meslek grubuna ve çalışma süresine göre değişiklik gösterdiği gibi, cinsiyete göre de değişmektedir. Aynı zamanda kaç yaşında emekli olurum sorusuna cevap olarak çalışılan gün, prim sayısı da etki göstermektedir.

Ne Zaman Emekli Olurum?

Ne Zaman Emekli Olurum?

Devletimizce emeklilik için belirlenen yaş 1999 yılı itibari ile erkeklerde 60, kadınlarda ise 58'dir. Emeklilik zamanını hesaplamak isteyen vatandaşlar; çalıştıkları kurumu ve ilk çalışma zamanlarını göz önünde bulundurarak emeklilik hesabı yapabilmektedir. Aynı zamanda emeklilik hesabı için önemli etkenlerden biri de bağlı olunan sigorta türüdür.

e-Devlet Emeklilik Hesaplama Nasıl Yapılır?

e-Devlet Emeklilik Hesaplama Nasıl Yapılır?

e-Devlet hesaplarına TC Kimlik numarası ve şifreleriyle giren vatandaşlar 'Çalışma Hayatım' sekmesine girerek, bütünleşik hizmetin 'Emeklilik İşlemleri' bölümünden hesaplamalarını gerçekleştirebilir. 

Vatandaşların buradan; 4A, 4B, 4C aylık bilgileri, aylık kesintileri, bir aylık maaş tercihleri, aylık bilgilerine ilişkin barkodlu bilgilerine, banka ve adres değişikliği taleplerine, hareketsiz ve blokeli emekli maaş sorgulaması ve iade başvuru işlemlerine erişim sağlayabilmektedir.

Emeklilik Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Emeklilik Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Emeklilik yaşı hesaplaması için 4A, 4B, 4C şeklinde ayrılan SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı anlamlarını taşıyan sigorta türlerinden biri seçilmelidir. Sonrasında bireyin doğum tarihi gün, ay, yıl şeklinde sisteme girilir. Gerekli diğer bilgiler sigorta başlangıç tarihi ve cinsiyettir. Bilgilerin tamamlanmasının ardından emeklilik yaşını merak eden vatandaş, internet üzerinden yaşını kolayca hesaplayabilmektedir.

e-Devlet Emeklilik Hesaplama Sayfası

e-Devlet Emeklilik Hesaplama Sayfası

e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra 'Çalışma Hayatım' kısmında yer alan 'Normal şartlarda ne zaman emekli olabilirim?' seçeneği üzerinden hizmete başlama bilgisi girilerek emeklilik yaşı sorgulanabilir. 

E-DEVLET EMEKLİLİK HESAPLAMA SAYFASI

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın