Görüş Bildir
Haberler
Her İlişkinin Olmazsa Olmazlarından: 'Biz Neyiz?' Sorusundan Önce Sormanız Gereken 3 Soru

Her İlişkinin Olmazsa Olmazlarından: 'Biz Neyiz?' Sorusundan Önce Sormanız Gereken 3 Soru

Rinascita
17.07.2017 - 00:59

Hadi birbirimize karşı dürüst olalım: Hayatınızın bir noktasında neler olduğunu anlamakta güçlük çektiğiniz, nereye doğru yol aldığınızı bilmediğiniz veya herhangi bir kalıba oturtamadığınız bir ilişki yaşamışsınızdır. Belki her şey çok sıra dışı başladı ve sonrasında karşınızdaki kişi bir şeyleri biraz daha ciddiye almaya başladı. Belki de tam tersi... Veya belki de siz ve partneriniz bu ilişkiye çok hevesli başladınız ama sonra işler değişmeye başladı.

Öyle ya da böyle, kendinizi ilişkinizin ne noktada olduğunu anlamaya çalıştığınız bir anda buldunuz. Kafanız karıştı belki ama bir şekilde cesaretinizi topladınız ve o cevabından korktuğunuz soruyu sordunuz: 'Biz neyiz?'

Oturup partnerinizle konuşmanız gereken, ilişkinizin nereye gittiğini anlamanız gereken o zaman geldi çattı. Eğer karşınızdaki kişiyle potansiyel geleceğiniz hakkında bir konuşma yapmak istiyorsanız, öncelikle kendinize sormanız gereken o çok önemli soruları sizler için Elite Daily'den derledik.

Kaynak: http://elitedaily.com/dating/3-questi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir şeyleri hemen şu an tanımlamak istiyor muyum?

O konuşmaya girmeden evvel kendinize sormanız ve karar vermeniz gereken belki de en önemli şey: Bu konuşmanın zamanı neden şimdi?

Genellikle bir ilişki içerisinde her şey yolunda gittiğinde, gelecek hakkında konuşma isteği doğar; ki bu doğaldır. Beraber çok fazla zaman geçiriyorsanız fakat yine de yolun sonuna kadar bu kişiyle gidip gidemeyeceğinizi merak ediyorsanız, o zaman bu konuşmayı yapmak için en doğru zaman, şu andır. Doğrusu uzun süren ilişkide her şeyin nasıl göründüğünü düşünmek, çok geç olmadan oturup konuşarak ne olduğunuza karar vermek için en önemli sebeplerden biridir.

Bu aşamada tek yapmanız gereken nedenlerinizden ve kendinizden emin olmaktır.

Eğer hayatınızda yeni bir iş veya başka bir şehre taşınmak gibi büyük değişiklikler oluyorsa, bu soruyu partnerinizle beraber tartışmak için ikinizin de iyi nedenleri var demektir. Eğer hayatınızda çok büyük bir değişiklik oluyorsa, fakat hayatınızdaki insanı bu olaya dahil etmek isteyip istemediğinizden emin değilseniz, en iyi çözüm bunu oturup konuşmaktır.

2. Tam olarak ne istediğimi biliyor muyum?

Ciddi bir konuşma içerisine girmeden, ne istediğinizden ve ne aradığınızdan emin olup olmadığınızı kendinize sorun. 

Partnerinize bir karar verdirtirken bu konuda sizin de ne kadar emin ve kararlı olduğunuz önemlidir. İsteklerinizin ne olduğuna karar verene kadar, bu konuşmaya girmeyin. 

Bunu yalnızca onlar için mi yapıyorsunuz? Henüz ciddi bir şeyler istemiyorsanız, sizin çok da ilginizi çekmeyen bir konuyla ilgili partnerinizin karar vermesi iyi bir fikir mi?

Ciddi bir şekilde ilişki konuşmasına girmeden önce, ne istediğinizden emin olun.

'Biz neyiz?' konuşmasına başlamadan önce ne istediğinize dair herhangi bir fikriniz yoksa, büyük olasılıkla bütün olayın seyrini partnerinizin hisleri ve düşünceleri yönlendirecektir. Sizin herhangi bir şekilde söyleyecek bir şeyinizin olmaması, duygularınızı ve düşüncelerinizi de ifade edememeniz anlamına gelecektir. Kendiniz için doğru olduğunu düşündüğünüz her şeyi sözel olarak ifade etmenize yardımcı olacaktır.

3. Bundan sonra olacaklar için hazır mıyım?

Son olarak kendinize sormanız gereken en önemli soruyu tartışacağız: Bu konuşmadan sonra olabilecek her türlü duruma karşı hazırlıklı ve hazır mıyım?

Normal şartlarda partnerinizle oturup konuşursunuz ve ikiniz de ilişkiye aynı şekilde yaklaşırsınız. Fakat ne yazık ki, işler her zaman siyah ve beyaz kadar net değildir. Partnerinizin istediğinden çok daha farklı bir şey veya tamamen zıttı bir şey istediğinizi keşfedebilirsiniz. Partneriniz ayrılmak isterken, siz bir sonraki basamağı düşünüyor olabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konuşmadan sonra karşınıza çıkabilecek her türlü sonuca hazır olmanız önemli.

Sonucu ne olursa olsun bunu kaldırabileceğinizi düşünmüyorsanız, çevresel faktörlerin sizi etkilemesine izin vermeyin. İlişkilerini hep ileriye taşıyanları gördükçe bu soruyu sormak için acele edebiliriz. En yakın arkadaşınızın nişanına katılmak veya Facebook'ta bir arkadaşınızın ilişki durumunu kısa bir süre sonra değiştirdiğini görmek bunların en basit örneklerindendir. Fakat başkalarıyla yarışmak, bu konuşmayı yapmak için iyi bir sebep değildir. 

En sonunda kendinizi de partnerinizi de hazır olmadığınız bir durumun içine sokarsınız. Dürüst olalım: İlişki konuşmaları, eğlence anlayışının en iyi tanımı değildir. Yani daha çok gereklilikten ötürü yapılırlar. Dolayısıyla bu konuşmayı yapmayı çok istiyorsanız, öncelikle kendinize bu soruları sorarak önce kendinizle konuşmalısınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
15
12
11
10
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
carrie

Bence su akar yolunu bulur yani iliski yonetmeyle ya da diretmeyle olmuyor sadece ani yasamak lazim