Görüş Bildir
Haberler
Her Güzellikte Bir Zorluk Vardır! Kıvırcık Saçlılar İçin Hayat Kurtarıcı 13 Bakım Önerisi

etiket Her Güzellikte Bir Zorluk Vardır! Kıvırcık Saçlılar İçin Hayat Kurtarıcı 13 Bakım Önerisi

Dale Cooper
07.09.2017 - 11:08

Kıvırcık saçlar dışarıdan muhteşem görünümüyle ve parlak bukleleriyle her zaman göz kamaştırıcı. Fakat, bakımı ve kullanımı en zor saç tiplerinden biri hiç kuşkusuz.

Saçın yapısını korumak ne kadar zorsa düzenli olarak şekil vermek de bir o kadar zahmetli. 

Bu görkemli saç tipi için hayat kolaylaştıracak önerilere biraz yakından bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak kıvırcıklar için yıkama sonrasındaki kurutma aşamasının öneminden bahsetmek gerek. Saç kurutma makinesi gibi ısı kaynaklı ürünler kıvırcık saçların dostu değil!

Kuruluğu herkesçe malum olan kıvırcık saçlara fazla ısı oldukça zarar verir. Kıvırcık saçlarınız için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri saç kurutma makinesi gibi ısı kaynakları kullanmaktan ziyade kendi kendine kurumaya bırakmaktır. Bu sayede daha fazla nem kaybetmesine mani olursunuz.

2. Kurutma işlemini gerçekleştirirken havlu yerine bir tişört kullanmaya ne dersiniz?

Yıkama işlemini gerçekleştirdikten sonra saçınızdaki suyu ve ıslaklığı havlu yerine bir tişörtle almayı deneyin. Havluyla yapacağınız sarma işlemini tişörtle denemekte fayda var.

3. Çünkü tişörtün aksine havlu yalnızca saçınızdaki suyu emmekle kalmaz ve ihtiyacınız olan nemi de alır.

Bu da kıvrılmaya sebebiyet verir. Tişörtlerin sahip olduğu yumuşak ve pürüzsüz yüzey aynı zamanda kıvırcıklarınızı düzeltmenize yardımcı olurken karışmayı da önler.

4. Ekstra bir şey yapmadan saçınızı kurutmak niyetindeyseniz, yumuşak bir toka veya kumaşla saçınızı ön kısımlara doğru gevşekçe toplayın.

Bu sayede saçlarınızın dışarı çekilmesini, kıvrılmasını ve kabarmasını önlemiş olursunuz.

5. Gece saçlarınızın üzerine yatmamak, zarar görmesini ve kabarmasını önlemek için yine bu saç toplama yöntemini tercih edebilirsiniz.

Saçınız oldukça uzunsa at kuyruğu yerine baş ağrısı yaratmayacak kadar gevşek bir topuz daha ideal olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Söz konusu tarak ve fırçalara geldiğinde kıvırcıklarınızın şeklini korumak ve kırılmayı önlemek için fırça yerine geniş dişli taraklar kullanmak oldukça önemli.

6. Söz konusu tarak ve fırçalara geldiğinde kıvırcıklarınızın şeklini korumak ve kırılmayı önlemek için fırça yerine geniş dişli taraklar kullanmak oldukça önemli.

7. Geniş dişli tarakların ise plastik olanlarından ziyade tahta vb. bambu tipinden yapılmış olanları saçlarınızı elektriklenme ve kabarmadan korumak için birebir.

8. Kıvırcık saç kesiminin hüsranla sonuçlanmaması için yapılması gereken en önemli şeylerden biri: Asla saçınızı ıslakken kestirmeyin!

Saç ıslanınca bukleler kısalır! Bu da kimi zaman saçınızın ne kadar kesildiğinin, sizin açınızdan net olarak görülmemesi anlamına gelir. İstemediğiniz bir sonuçla karşılaşmamak için veya saçınızın istediğinizden daha fazla kesilmemesi için kuruyken kestirmek faydalı olabilir.

9. Saçınızın sahip olduğu hacmi ve yapıyı kaybetmemesini istiyorsanız saç düzleştirici aletlerle aranıza mesafe koymak iyi bir fikir olabilir!

Bu tip aletler saçınızın yapısında türlü değişikliklere neden olur. Buklelerinizi ve saçınızın şeklini korumak için olabildiğince uzak durmanız gereken şeylerden biri hiç kuşkusuz saç düzleştirici aletler.

10. Kıvırcık saçların diğer saç tiplerine göre daha kuru ve kırılgan olduğunu göz önünde bulundurunca saç kremi ve şekillendirici ürünlerin önemi apaçık ortada ancak...

Genel olarak haftada bir kez saç bakımı uygulamak sonrasındaki şekillendirmeyi kolaylaştırabilir ancak bu şekillendirici ürünleri seçerken nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Şekillendirici alırken saç tipinize uygun olarak ne tür bir şekillendiriciye ihtiyacınızın olduğunu bilmek büyük önem taşıyor!

  • Eğer saçlarınız kalın telli, hacimli ve kuruysa krem şekillendirici sizin için ideal olabilir. İnce telliyse bunu söylemek mümkün değil çünkü bu şekillendirici ürünler saçlarınıza ağırlık yaparak sönük durmalarına sebep olmakla beraber yağlı ve cansız bir görünüm verir. 

  • Jel şekillendiriciler ise saça yüksek oranda parlaklık kazandırmakla beraber kurumaya sebep olabilir. Eğer jel şekillendirici kullanmak niyetindeyseniz aloe vera özlü organik ürünleri tercih etmek saçınızın sağlığı için daha ideal olabilir.

  • Saç köpüğü gibi ürünler seçerken de içeriğindeki maddelere dikkat etmek oldukça önemli. Zararlı maddeleri en aza indirgemiş bir saç köpük ürününü bile asgari ölçüde kullanmak saçlar için daha iyi olabilir.

12. Saçlarınızdaki boğuk kıvrılmaları önlemek için saç tipinize uygun olan saç yağını hafifçe saç köklerinize uygulayarak daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Aynı işlemi sert buklelerinize ve saçınızın sert kısımlarına uygulayarak daha hafif bir görüntüyle beraber yumuşaklık yakalamak da mümkün.

13. Son olarak sabah uyandığınızdaki karışık ve matlatmış saçın önüne geçmek için pamuk yerine ipek veya saten yastık kılıfı tercih edebilirsiniz.

13. Son olarak sabah uyandığınızdaki karışık ve matlatmış saçın önüne geçmek için pamuk yerine ipek veya saten yastık kılıfı tercih edebilirsiniz.

Saçlarınız ipek veya saten yastık kılıfının pürüzsüz yüzeyi üzerinde kayabilir ancak pamuk yastık kılıfının sebep olduğu sıkışma ve düğümlenmenin önüne geçer. Bu kaymayı engellemek için de yukarı da bahsedilen topuz ve toplama yöntemini uygulamak mümkün.

Her güzellikte bir zorluk vardır; tüm zorluklarına rağmen saçlarınızı sevmekten asla vazgeçmeyin! ❤️ 💋

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
289
150
27
21
19
16
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tuba uyanık

Ben önceden kıvırcık saçlarımı hiç sevmezdim çok fazla kabarır ve zor taranırdı şimdi liquid kabaran ve zor tarana saç bakım setini kullanıyorum ve saçlarım ... Devamını Gör