Görüş Bildir
Haberler
Hepimizin Kullandığı Bu 9 Ürünün Aslında Ne Kadar Zararlı Olduğuna İnanamayacaksınız!

Hepimizin Kullandığı Bu 9 Ürünün Aslında Ne Kadar Zararlı Olduğuna İnanamayacaksınız!

Aden
09.04.2023 - 09:33

Günlük hayatımızda kullandığımız pek çok ürünün aslında ne kadar zararlı olduğunu hiç düşündünüz mü? Bu yazımızda, sizler için gün içerisinde kullandığınız ve aslında zararlı olabilecek ürünlere dikkat çekerek, zararlarını nasıl azaltabileceğinizi anlatacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yemekten sonra diş fırçalamak.

1. Yemekten sonra diş fırçalamak.

Bazı diş hekimlerine göre asitli bir yemek yedikten hemen sonra dişlerinizi fırçalamak dişinize zarar verebilir. Bu yüzden asitli yemeklerin ardından hemen diş fırçalamak yerine, en az 30 dakika beklemeniz veya bir bardak su içmeniz iyi olacaktır.

2. Pirinç.

2. Pirinç.

Pirinç, B. cereus gibi tehlikeli bakterileri içerebilir. Taze pişmiş pirinçte sorun yok ama bayat pirinçte dikkatli olmalıyız. Bu yüzden, sofranızda bayat pirinç bulundurmamaya özen gösterin.

3. Musluk suyu.

3. Musluk suyu.

Musluk suyunun pH seviyesi ve sert minerallerle cildimize zarar verebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu yüzden suyunuzun pH'ını kontrol edin ve bu minerallerden kaçınarak cildinizi koruyun.

4. Patates.

4. Patates.

Patatesler harika bir potasyum ve temel besin kaynağıdır. Ancak onları tezgahta günlerce bıraktıktan sonra yemek söz konusu olduğunda çok dikkatli olmanız gerekir.

Patatesler, solanin gibi doğal toksinler içerir ve ışığa maruz kaldığında solanin miktarı artabilir. Yeşil kabuklu patateslerin bozulduğunu unutmayın ve tüketmeyin.

Bozuk bir patates yerseniz karın ağrısı, kusma ve ateş gibi semptomlar yaşayabilirsiniz. Ayrıca, bazı nadir durumlarda felçe yol açabilir!

5. Dar kıyafetler.

5. Dar kıyafetler.

Her ne kadar modaya uyum sağlamak önemli olsa da dar kıyafetler gastrointestinal rahatsızlıkları kötüleştirebilir, mantar enfeksiyonlarına ve sinir sıkışmalarına yol açabilir.

Giysilerinizin çok sıkı olup olmadığını kolayca kontrol edebilirsiniz: Vücudunuzda iz bırakıyorsa veya rahatsızlık hissediyorsanız bu giysinizin size dar olduğu anlamına gelir. Ara sıra dar giysiler giymeyi seviyorsanız endişelenmemelisiniz, sağlık sorunlarına yol açabilecek olan uzun süreli kullanımdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Patlamış mısır.

6. Patlamış mısır.

Film gecenizi mahveden biz olduğumuz için üzgünüz ancak birkaç yıl önceye kadar patlamış mısır, büyük miktarlarda solunduğunda akciğerlerinize zarar verebilecek Diasetil adı verilen bir kimyasal içerirdi. Tipik olarak, bu bileşen nedeniyle hastalanan patlamış mısır fabrikası işçileriydi. Üreticiler bu kimyasalı ürünlerinden çıkardı, ama yine de dikkatli olmakta fayda var.

7. Halı.

7. Halı.

Halı her Türk insanının evinde bulunan tek eşyadır. Buna rağmen kendisi zararlı olmasa da, çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir! Halı ile kullanılan yapıştırıcı ve boyaların, yüksek konsantrasyonlarda tehlikeli olabilen uçucu organik bileşikler (VOC'LER) salgıladığı bulunmuştur. 

Bu yüzden evinize halı seçerken sağlıklı bileşenler kullanan bir markayı seçtiğinizden emin olun.

8. Küflü saklama kabları.

8. Küflü saklama kabları.

Buzdolabında lezzetli bir yemek bırakıp tamamen unutmak herkesin başına gelmiştir. Birkaç gün sonra üzerinde küf oluşması ise işten bile değildir. Bu masum hataların bazıları alerjik reaksiyonlara, solunum problemlerine neden olabilir veya bazı durumlarda zehirli maddeler üretirlerse hastalanmanıza bile sebep olabilir. 

Bu yüzden bulaşıklarınızı yıkarken, saklama kaplarını da yıkamanız gerekir.

9. Sabun.

9. Sabun.

Sonuçta sabun bir şeyleri temizlemek için kullanıldığından bu gerçek bir sürpriz olabilir ama sabunların da kirlenebildiğini biliyor muydunuz? 

Yapmanız gereken, kulağa garip gelse de, sabununuzu düzenli olarak durulamak ve yıkamaktır, böylece bu mikroorganizmalara karşı kendinizi koruyabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
syborg

3e çok güldüm yalnız ahahshaha. zira kontrol etsem bile ne yapabilirim ki ben belediye imar daire işleri başkanlığında çalışmayan bir şirineyim