Görüş Bildir
Haberler
Hep Erken Olanını İnceliyoruz Biraz da Tersten Bakalım! Geç Boşalma veya Boşalamama ile Nasıl Mücadele Edilir?

etiket Hep Erken Olanını İnceliyoruz Biraz da Tersten Bakalım! Geç Boşalma veya Boşalamama ile Nasıl Mücadele Edilir?

luna
11.12.2021 - 22:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilindiği üzere bazı erkekler boşalmada gecikebilir veya boşalamayabilir.

Bu çoğu zaman normal karşılanabilecek bir durumdur. Ancak bu değiştirmek istediğiniz bir durum ise onun da yolları var...

Psikolojinizi kötü yönde etkileyen durumları görmezden gelmeyin!

Herkese adil davranmayan hayat koşullarından dolayı stresin tavan yapmış, anksiyeten azmış olabilir ama sen bunlara uzmanlardan destek alarak dur diyebilirsin.

Klişeler klişesi şu sporu yap artık!

Klişeler bir yana ama boşalamama veya geç boşalmanın nedenlerinden birisi hareketsizlik olabilir. Bu hareketsizliği gidermek için ise spor yapılabilir.

E peki 'Hangi spor hareketlerin yapmak gerekir?' diye düşünüyorsan ilk verebileceğimiz cevap pelvik kaslarını geliştirecek hareketler yapmak olacaktır.

Fiziksel hastalıklar yaşamak da bu sorunun nedenlerinden olabilir ama canını sıkma, çözülemeyecek bir problemle karşı karşıya değiliz.

Bazı genetik ve çevresel faktörler dolayısıyla çeşitli fiziksel hastalıklar meydana gelebiliyor. Geçirdiğiniz bir idrar yolu enfeksiyonu, prostat ameliyatı veya diyabetik nöropati ve düşük testosteron seviyesi boşalma sorunuyla ilgili olabilir.

Cinsel ilişki sırasında yaşanacaklardan dolayı oluşan kaygılarınla ilgili partnerinle konuşabilirsin.

Cinsel ilişki öncesi, sırası veya sonrasında yaşanabilecek durumlar nedeniyle bir kaygı yaşamak boşalma veya geç boşalmanın önünde bir engel olabiliyor. 

Bu yüzden daha sağlıklı bir cinsel ilişki ve boşalma yaşamak istiyorsan aklını kurcalayan bu düşüncelerden kurtul!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kötü deneyimlere yallah diyoruz!

İlk deneyimin veya herhangi bir cinsel ilişkin sırasında kötü bir deneyim yaşamış olabilirsin ama her seferinde aynı olacak diye bir kaide yok. O yüzden ne yapıyoruz o deneyimlere kapıyı aralıyoruz ki çıksınlar.

"Sınırlı üretim" spermlerinizin olmadığını anlayın.

"Sınırlı üretim" spermlerinizin olmadığını anlayın.

Geç boşalma veya boşalmamamın ardındaki bir hurafe de erkeklerin belirli bir sayıda sperme sahip olduğu düşüncesidir. Ama o işler öyle değil!

Spermin belirli sayıda olduğunu düşünenler yanılıyor çünkü genele vurduğumuzda spermlerinin zarar göreceği bir durum yaşanmadıysa sen istemesen de spermlerin ölene kadar seninle olacak.

"Hedef: Boşalma" değil!

Boşalmayı bir hedef olarak görmek cinsel ilişki sırasında alacağınız hazzın önüne ket vuracaktır. Sonrasında niye olmuyor diye düşünmeyin çünkü neticesinde burada erkek cinsel organının başrol olduğu bir performans sergilemiyoruz.

Kaybedilmemeye çalışılan kontrol = Hazsız geceler

Denklem basit! Kontrolü kaybederim, ne olacağını bilmiyorum falanları geç artık ve akışına bırak, sıkma kendini.

Mutluluk beraberken ve paylaşıldıkça güzeldir, tek taraflıyken değil!

Kimse dört dörtlük değil, herkesi mutlu edemeyiz. Etme demiyoruz tabii ki! Sen de karşındaki kişiyi mutlu et ama kendi mutluluğundan da vazgeçmeyerek. Orta yolu bulmaya çalış ki sen de yaşadığın bu deneyimden zevk al ve sorun yaşama!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her cinsel ilişkide içini dökecek değilsin ya!

Öncelikle çevreden duyduklarımız, gördüklerimiz dolayısıyla boşalmayı takıntı haline getirilebiliyor ama sen getirme! Sonuçta her cinsel ilişki sırasında boşalacaksın diye bir kural yok.

Belki de boşalmanı sağlayacak, seni uyaran şeyleri düşünürsen böyle bir durumu tereyağından kıl çeker gibi halledebilirsin.

Unutma ki, uyaranlar her zaman işe yarar!

Geç boşalmak veya boşalamama gibi bir durum söz konusu olduğunda cinsel uyarılmayı arttırıcı şeyler yapmak bu durumu çözmen için bir yol sunabilir. Örneğin seni tahrik edecek kokuları, sesleri düşünebilir veya oluşturabilirsin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
3
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın