Görüş Bildir
Haberler
Hayatınızdaki Şeytani Kötülük Potansiyeline Sahip İnsanları Fark Etmeniz İçin 16 İpucu

etiket Hayatınızdaki Şeytani Kötülük Potansiyeline Sahip İnsanları Fark Etmeniz İçin 16 İpucu

ozcanmine
12.06.2018 - 11:36

Kötülük tanımlanabilir, ancak bunu açıkça belirtmek zordur. Basitçe söylemek gerekirse: Art niyetli davranışlarda bulunan kişilere kötü insanlardır, diyebiliriz. Bazıları ahlaksız, hastalıklı davranışlarda bulunan ya da kötü olduklarını iddia ediyorlar, ama bu kelimeleri tanımlaması zor. Bir ahlaksızlık bir diğerine göre normal olabilir.

Fakat kötü bir insanla tanıştığınızda, hiçbir sorgulama tanımı zihninizi değiştirmez. Kötü insanlar, çoğu zaman beklemeyeceğiniz yerlerden gelirler. Onları okullarımızda, dostlarımızın evlerinde bulabiliyoruz. Yani aslında her yerdeler!

YourTango'dan derlediğimiz bu içeriğimizde, bu kötü insanlar kendilerini nasıl ele verirler onlara bakalım istedik. :)

Kaynak: https://www.yourtango.com/2017307353/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başkalarının başına gelen talihsiz olaylardan büyük haz duyarlar.

Kötü niyetli insanlar genellikle içe dönük olarak kötü düşüncelerini yaşarlar. Dışarıya istediklerini ya da düşündüklerini söylemezler. Örneğin; haberlerde gördüğünüz bir facia haberi ya da yakınınızın başına gelmiş korkunç bir olayı duyduklarında üzülmek yerine genellikle bu durumdan haz alırlar. 

Narsistlik ve psikopatlık karışımı olan bu duygu karışımında, sizin ya da yakınınızın başına iş gelmesini beklemeden kendileri de baş ağrıtacak seviye de sıkıntılar ortaya çıkartabilirler. 

Eğer çevrenizde bu şekilde kaostan beslenen insanlar varsa kendinizi bir an önce kurtarmanız da fayda var.

2. Kontrol sorunları vardır.

Kontrol etmeye bayılıyorlar. Hayatlarının her yönünde kontrol onların elinde olmak zorundadır, diye düşünüyorlar. Bu insanlara, hayatınızın herhangi bir kısmını emanet etmek yapacağınız en büyük yanlış olur. Çünkü bu insanlar emanetlerinizle oyuncak gibi oynarlar ve duygularınızı çöpe atma konusunda oldukça zalimdirler.

Fakat bu insanlar, sizden bir şeyler öğrenebilmek ya da hayatınıza dahil olabilmek için oldukça nazik, kibar ve iyi gibi görünmekte ustadırlar. Sizin onlara karşı atacağınız en ufak adım bile büyük bir kayıp olabilir. 

Ne yazık ki, o insanların amacı, dışarıdan alacağınız fiziki bir darbe değil, içten alacağınız ruhani bir darbedir. Fiziki darbenin iyileşme süreci son derece hızlıyken, kalp kırıklığı ve hayal kırıklığı uzun süre de geçmeyen sorunlardır.

3. Düzgün alışkanlıkları olmadıkları gibi yalan söylemeye bağımlıdırlar.

Tamam hadi itiraf edelim. Hepimiz yalan söylüyoruz. Duruma bağlı olarak küçük ya da büyük yalanlar söyleyebiliyoruz. Herkes yalan söyleyebilir ama hiçbirimiz yalancı değiliz.

Fakat bu insanlar, patolojik olarak istemli ya da istemsiz sürekli yalan söylüyorlar. Evet bazı kötü insanlar, küçük yalan söylüyor bazıları daha büyük yalanlara sığınıyor. Hatta bazıları senin veya çevrenin hakkında yalan söylüyor. Bu önemli değil. Önemli nokta şu: onlar yalancı insanlar!

Yalanlar, onlara istedikleri şekilde hizmet etmeyen bir gerçekliği manipüle etmek için bir araç olarak hizmet ederler. Eğer yalana yakalanma dürtüsüne kapılırlarsa bunları sizi gaza getirerek baskılamaya çalışabilirler. Size minik tavsiye, gerçeği olduğu gibi sorgulayın ve onların gerçekten de yalancı olduğunu unutmayın.

4. Onlar etrafındayken garip mi hissediyorsun?

Vücudumuz sezgisel olarak her zaman bizi korumaya endekslenmiştir. Kötü bir yemek yediğinizde ya da kötü bir koku duyduğunuzda da vücudumuz bizi korumaya almaya çalışır. Peki bu insanlar çevrenizdeyken neler hissediyorsunuz? Kendinizi korumaya almaya çalışıyorsunuz ve bunun farkında bile değilsiniz. 

Onlar etrafınızda yokken aslında daha çok ürpertici olabiliyor çünkü her an ne yapacaklarını kestiremiyorsunuz. Eğer çevrenizde böyle biri varsa ve sürekli güvensizlik gibi kötü hissiyatlarınız varsa onu hayatınızdan çıkartın gitsin! Anlık üzülmeniz sürekli üzülmenizden daha iyidir sonuçta. :)

5. Sizi kolaylıkla kandırabilirler.

Gerçekliği kontrol etmek, bu insanlara güç veren şeytani bir dürtüdür. Bunu yaparken, küçük isteklerine ve arzularına uygun hale getirebilirler. Sizi, sizin yaşamınızdaki insanlar hakkında ve kendiniz hakkında bir şekilde ya da başka bir şekilde düşünmeye yönlendiriyorlar. 

Bunu her şekilde deneyerek yapabilirler. Yalan söyleyerek, gerçekleri gizleyerek gibi. Bu yüzden, onların yarattıkları bir dünya ve anlamaya ya da inanmaya zorlandığınız bir dünyadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pişmanlık mı? Hadi amaa..

Şimdiye kadar konuştuğumuz şeyi ele alalım: Kötü insanlar kontrol ediyorlar. Onlar yalancı. Talihsizlikten zevk alırlar. İçinde garip hissettiriyorlar. En kötüsünü biliyor musunuz? Yaptıkları şeylerden ve sizi hissettirdiklerinden hiç ama hiç pişman değiller. Kötü insanların gerçekten hiçbir pişmanlığı yoktur. 

Onlar özür dilemezler. Sizi sürekli kontrol altında tutmak istedikleri için özür dileme gibi bir durumları söz konusu dahi olamaz. Bu onlar için başarısızlık demektir. Gerçekte, yapmak istedikleri tek şey sizi kontrol ederek mevcut yaşam kalitelerini korumaktır. Yani bir özür, yanıltıcılığı gösterir.

7. İnanılmaz derece gaddar ve zalim olabiliyorlar.

Şimdiye kadar, kötü insanlardan ve içten gelen kötü arzularını ifade ettikleri ince yollardan bahsettik. Fakat onların ne denli gaddar olduklarından haberiniz var mı? 

Eşlerine, çocuklarına hatta hayvanlara bile zarar verebilirler. Fiziksel zarar olmasa bile eşleriyle kavgalarından ya da çocuklarına psikolojik olarak yüklenmelerinden bahsedebiliriz. Her biri kalplerde ortaya çıkan dertler olarak geri dönse de bu onların zafer elde ettiklerini göstermez. Onların zalimce hareketlerine karşı sessiz kaldığımız sürece evet o zaman onlar bu savaşın kazananı olurlar. 

Minik bir yardım eli uzatarak size ufak bir tavsiye vermek istiyorum. Kendinizi bu kadar acımasız şekilde ifade eden biriyle iseniz, mümkün olan en kısa zamanda kurtulmanın yollarını bulun. Bir gün zulümlerini çok fazla zorlayabilir ve gerçekten ciddi zararlar verebilirler.

8. Sorumluluk almaktan nefret eden insanlar çevrenizde çok mu var?

Kötü bir insanın ahlaki bir pusulası yoktur. Doğru yolu görmekten nefret ettikleri gibi yapacakları ya da yaptıkları en ufak hatalarda bile hep karşı tarafı ya da başka şeyleri suçlamaktadırlar. Özür dilemenin, zayıf insanlara göre olduğunu düşündüklerinden herhangi bir sorumluluk alıp başarısız olma ya da hata yapma durumlarından kaçınırlar. 

Ufacık da olsa suç işlediklerini anladıklarında hemen suçu başka taraflara yönlendirmeye bayılırlar.

9. Arkadaşları ya da ailesi sizi uyarıyor mu?

Arkadaşlarının ya da ailesinin sizi o kişi hakkında uyarması aslında oldukça önemlidir. Bu kişiler, size onlardan kaçan eski kız ya da erkek arkadaşlarından bahsettiklerinde onları kötüleyebilir ve geçmişlerine çok kolay mazeret bulabilirler. Diğer zamanlarda, hayatlarında olan insanlar size kötülük yapan kişinin sağlıklı olmadığını ve her ne pahasına olursa olsun onlardan kaçınmanız gerektiğini söyleyeceklerdir.

Bu bir çeşit manipülasyon, ama aynı zamanda yaklaşan felaketin bir uyarı işareti olarak da görülebilir. Bir bakıma, bu insanlar size bir şeylerin yanlış olduğunu ve bunun hakkında bir şeyler yapmanın sizin sorumluluğunuz olduğunu söylüyor.

10. Onlar gerçekten kötü arkadaşlardır.

Zor bir durumda kaldınız ve bir arkadaşınızı imdada yetişmesi için çağırdınız. Bu arkadaşınız en kötü arkadaşlarınızdan biri fakat bu durumu bilmeden yardımınıza o geldi, diyelim. Emin olun size iyilik için orada değil. Mutlaka bir çıkarı ve amacı vardır o yüzden oraya gelmiştir. 

İşler sizin adınıza iyi gittiğinde yanınızda bulunurlar fakat azıcık bile işler sarpa sarsa yanınızda onları bulamazsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Onlar yobaz, ırkçı, cinsiyetçi ve homofobiktirler.

Genel olarak, iyi insanları birbirinden uzak tutmak ve dünyadaki daha kötü insanları yetiştirmek için bağnazlığı, homofobiyi, cinsiyetçiliği, ırkçılığı ve faşizmi kullanırlar. 

Burada kelimeleri kısmayacağız: beyaz üstünlükçüler kötüdür. Irkçılar kötüdür. Homofobiler / transfobiler kötülerdir.

12. Harika manipüle yetenekleri vardır.

Kötü insanlar, her türlü kötü niyetli davranış için iyilik gösterme kabiliyetine sahiptir, ama onları gerçekten ayrı kılan şey, onların nezaketiyle gelen bedeldir. Sizden ihtiyaç duydukları şeyi almak için inanılmaz derece hoşgörülü, kibar ve cömert olurlar. 

İyilikleri hiçbir zaman fiyat etiketiyle ölçemeyiz. Bu yüzden doğru olanı yapmak ve birbirinize nazik davranmak için herhangi bir motivasyona veya teşvike ihtiyacınız yoktur. 

Gerçekten nazik insanlar, karşılığında bir şey alma beklentisi olmayan türden insanlardır.

13. Kendi hariç her şeyi ve herkesi küçümsemeye bayılırlar.

Kötü bir kişinin en kötü manipülasyonlarından biri duygusal manipülasyonlardır. Genellikle bu aşağılama şeklinde karşımıza çıkar. 

Bunun pek çok farklı yöntemi vardır. Yanlış bir şey yapmadığınızda kurbanı oynuyor olabilir. Görünüşünüzü, vücudunuzu, ilgi alanlarınızı, umutlarınızı, hobilerinizi, hedeflerinizi, arkadaşlarınızı, evinizi, hayallerinizi  hayal kırıklığına uğratmak olabilir. 

Bu insanların hayatınıza müdahale etmesine izin vermeyin. Basitçe, 'Hayatımın o kısmından memnun olmadığın için üzgünüm, ama benim için önemli.' demeniz yeterli olacaktır.

14. Kaos ve kafa karışıklığı yaratmak onların işi!

Yukarıda belirttiğimiz tüm maddelerin yanı sıra onların en etkili silahlarından en önemlileri de, kaos ve kafa karışıklığıdır. Yaşayacağınız içsel çatışma onların yararına olacaktır ve gerginliğiniz, stresli haliniz ya da umutsuzluğunuz onlara ayrı bir haz verecektir. 

Ne olursa olsun koruduğunuz soğukkanlılığınız ve sakin tavrınız onların bu planını bozan en önemli unsur olacaktır. Zaten ilk etapta hayatınıza bu kaosu ve kafa karışıklığını sokanlar da onlar değil mi?

15. Gerçek kişiliklerini asla bilemezsiniz.

Size gerçek kimliklerini ve kişiliklerini asla göstermezler. Sizi iyice inceleyip, çözdüklerine inandıktan sonra size göre hareket ederler. Onlar herkes için bambaşka insanlar olurlar. Yeter ki, istediklerini alabilsinler. Her zaman bambaşka imajları vardır. 

Fakat hepsiyle ilgili tek ortak şey, kimsenin kim olduklarını gerçekten bilmemesidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Hiçbir şekilde sınır tanımazlar.

Kötü insanlar, ısrarlı, dostane, yoğun, yapışkan ve sahtelerdir. Birçok yönden bumeranga benzetebiliriz. Onları hayatınızın dışına ne kadar zorla atarsanız atın, her zaman etrafınızda dolaşmaya devam ederler. İzin verip kapınızı araladığınızda tekrar ve tekrar sizi manipüle edeceklerdir. 

Bir şey kesin: Ne olursa olsun, şeytani bir kişiyi hayatınızın dışına attığınız zaman, her zaman geri dönüş yoluna girmeye çalışırlar. Bu kaçınılmazdır, ancak önlenebilir.

Karşınızdaki insan ne kadar inatçı olursa olsun, ne denli tehlikeli, yapışkan ve sahtekar bir kişi olursa olsun, onları hayatınızdan çıkardığınız an her zaman ve her zaman sizin için çok daha iyi olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
213
48
30
25
25
16
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?