Görüş Bildir
Haberler
Hayatın Stresinden Uzaklaşmak İsteyenler Buraya! Son Beş Yılda Öne Çıkan 28 Komedi Filmi

Hayatın Stresinden Uzaklaşmak İsteyenler Buraya! Son Beş Yılda Öne Çıkan 28 Komedi Filmi

EC was here.
22.04.2017 - 03:16

Biraz olsun hayatın stresinden uzaklaşıp, kendini kahkahanın kollarına bırakmak isteyenler için amme hizmeti... İyi seyirler. 🎥

Özetler filimadami.com'dan alıntılanmış, sıralama IMDb puanlarına göre yapılmıştır. 

28. Uzatmalı Nişanlım / The Five-Year Engagement (2012)

28. Uzatmalı Nişanlım / The Five-Year Engagement (2012)

IMDb: 6.2

Tom ve Violet birbirini çok seven genç bir çifttir. Tom'un evlenme teklif etmesi üzerine hayatlarını birleştirme kararı alan çift önce nişanlanırlar. Fakat Violet'in işi gereği başka bir eyalete tayini çıkar ve düğün tarihini 2 sene sonraya ertelemek durumunda kalırlar. Başta uzun bir süre gibi gelmese de ve birbirlerini özlemek hoşlarına gitse de, Violet'in terfi alması, araya giren bambaşka aksilikler çiftin düğünün ertelenmesine ve nişanlılığın sürekli uzamasına neden olur...

27. Patrondan Kurtulma Sanatı 2 / Horrible Bosses 2 (2014)

27. Patrondan Kurtulma Sanatı 2 / Horrible Bosses 2 (2014)

IMDb: 6.3

Üst düzey yöneticilere hizmet vermekten bıkmış olan Nick (Jason Bateman), Dale (Charlie Day) ve Kurt (Jason Sudeikis), ‘Patrondan Kurtulma Sanatı 2′de kendi iş yerini açmaya karar verir. Ancak hilebaz bir yatırımcı çok geçmeden ayaklarının altındaki halıyı çekecektir. Dışlanmış ve umutsuz, elbette yasal bir merci olmadan üç kafadar, yatırımcının yetişkin oğlunu kaçırmak ve şirketlerinin kontrolünü yeniden ele geçirmek için saçma bir plan yapar.

26. İyi Olan Kazansın / This Means War (2012)

26. İyi Olan Kazansın / This Means War (2012)

IMDb: 6.3

Yakın arkadaş olan iki CIA ajanının arası ikisinin de aynı kızla çıktıklarını öğrenmeleriyle değişir. Aralarında artık bir savaş başlamıştır, daha iyi olanın kazanacağı bir savaş..

25. Ağır Sıklet / Here Comes the Boom (2012)

25. Ağır Sıklet / Here Comes the Boom (2012)

IMDb: 6.4

Bir lisede biyoloji öğretmenliği yapan Scott Voss sıra dışı bir uğraşın peşinden giderek, karma dövüş sanatlarını öğrenmeye başlar. Asıl amacı ise daha fazla para kazanarak, nakit sıkıntısı çeken okulunda ekstra mesaiye engel olmak ve bütçeyi rahatlatmaktır.

24. Süper Baba / Delivery Man (2013)

24. Süper Baba / Delivery Man (2013)

IMDb: 6.4

Yirmi yıl önce sperm bankasına spermlerini bağışlamış olan David Wozniak, geçen bunca yılın ardından ilginç bir durumla karşılaşır. O dönemde yaptığı bağışlar aracılığıyla farklı yerlerde 533 adet çocuğun babası olmuştur. Bir çeteye borçlandığı için başı belada olan ve hamile olan kız arkadaşı tarafından terk edilen David'in hayatı, bu gerçeği öğrenmesiyle birlikte tam anlamıyla altüst olur. Babası olduğu çocukların 142'si gerçek babalarını bulabilmek için dava açtıklarında ise tam anlamıyla bir kaosa sürüklenir. David, kimliğini açıklayıp açıklamama noktasında karar almaya çalışırken hem kendisini hem de babalık kavramını sorgulayacağı manevi bir yolculuğa çıkar.

23. Çakma Polisler / Let's Be Cops (2014)

23. Çakma Polisler / Let's Be Cops (2014)

IMDb: 6.5

Ryan ve Justin oyuncu olmaya çalışan ancak her seferinde çuvallayan iki kafadardır. Son başarısızlıklarının ardından soluğu arkadaşlarının düzenlediği kostüm partisinde alan ikili polis kostümleriyle mekana giriş yaparlar. İçeriye girdiklerinde bunun maskeli balo olduğunu fark edip partiyi terk ederler. Üzerlerindeki polis kıyafetlerini gören sokaktaki insanlar iki arkadaşı gerçek birer polis zanneder ve ikili yaşanan bazı olayların ardından bir nevi birer kahraman haline gelir. Ryan ve Justin üzerlerindeki üniformaların ne denli etkileyici göründüğünü kısa bir süre içinde fark eder ve bu oyunu bir süre daha devam ettirmeye karar verirler. Ancak bir noktadan sonra artık üniformalarını sokakta yürüyen insanlara değil, gerçek suçlulara karşı kullanmak zorunda kalırlar.

22. Karışık Aile / Blended (2014)

22. Karışık Aile / Blended (2014)

IMDb: 6.5

Felaket ile sonuçlanan bir kör randevudan sonra yalnız ebeveynler Lauren (Barrymore) ve Jim (Sandler), tek bir şeyde fikir birliğine varır: birbirlerini asla görmek istememektedirler. Ancak çocuklarıyla birlikte muhteşem bir aile tatili için ayrı ayrı kayıt yaptırınca, bir haftalığına lüks bir Afrika safari otelindeki bir suiti paylaşmak zorunda kalırlar.

21. Bir Erkek Gibi Düşün / Think Like a Man (2012)

21. Bir Erkek Gibi Düşün / Think Like a Man (2012)

IMDb: 6.6

Steve Harvey'in çok satan kitabından alınan film, birbirini tanıyan dört farklı erkeğin hayatlarındaki kadınlar adlı Harvey'in önerileri ile dolu bu kitabını satın alıp okuduktan sonraki ilginç tecrübelerini anlatıyor. Erkekler kız arkadaşları tarafından oyuna getirildiklerini anlayınca sevgililerine güzel bir ders vermeye karar verirler.

20. Jackass: Büyükbaba / Jackass Presents: Bad Grandpa (2013)

20. Jackass: Büyükbaba / Jackass Presents: Bad Grandpa (2013)

IMDb: 6.6

86 yaşındaki Irving Zisman (Johnny Knoxville), en benzersiz yoldaşları ile birlikte Amerika boyunca seyahat etmektedir, yani 8 yaşındaki Grandson Billy (Jackson Nicoll) ile birlikte. Yol boyunca Irving genç ve etkileyici Billy’i çocuk yetiştirme terimine anlam katacak insanlarla, yerlerle ve durumlarla tanıştırır. İkili erkek striptizcilerle, canı sıkılmış çocuk güzellik yarışması adaylarıyla (ve onların aynı derecede sıkkın anneleriyle), cenaze evi yasçılarıyla, bisikletçi bar patronlarıyla ve bir sürü masum vatandaş ile karşılaşırlar.

Gerçek olmayan durumlardaki gerçek insanlar, tam bir komedi yaratmaktadır.

19. Sahte Sağdıç / The Wedding Ringer (2015)

19. Sahte Sağdıç / The Wedding Ringer (2015)

IMDb: 6.7

Doug Harris düğün arifesinde bir damattır. Sevimli bir insan olmasına rağmen sosyal anlamda çok çekingen bir adamdır ve düğününde kendisine eşlik edecek bir sağdıcı yoktur! Hayallerindeki kadın ile evlenmesine iki haftadan daha kısa bir süre kalan Doug soluğu 'Best Man, Inc.' adlı şirkette alır. Şirketin CEO'su Jimmy Callahan, Doug'un son çaresidir. Fakat kendisine 'sahte sağdıçlık' yapacak Jimmy ile her şey umduğu gibi toz pembe gitmeyecektir...

18. Amerikan Pastası: Buluşma / American Reunion (2012)

18. Amerikan Pastası: Buluşma / American Reunion (2012)

IMDb: 6.7

American Reunion, bütün tanıştığımız American Pie karakterlerinin lise döneminde birleştikleri 10 yıl önce East Great Falls’a dönüşlerinden daha fazlasını içeriyor.

Uzun geçirilmiş hafta sonunda hayatlarındaki değişmeleri ve bu zaman ve mesafenin aralarındaki dostluk bağını kıramadığını keşfediyorlar. 1999 yazında küçük kasaba Michigan’nın dört erkeği bekaretlerini kaybetmek için arayışa başlamıştı. Yıllar geçtiğinde Jim ve Michelle evlenirken Kevin ve Vicky hoşçakal dedi. Oz ve Heather ayrı büyüdüler fakat Frinch, hala Stifler’in annesini arzu ediyor.

Şimdi de bu uzun ömürlü arkadaşlar, komedi efsanelerinin başlangıcı hormonsal gençliklerinin üzerine yetişkin hatıraları gibi geri geldiler.

17. Man Up (2015)

17. Man Up (2015)

IMDb: 6.8

Bir kadın şansını kullanır ve sürpriz bir randevuya gitmek için başkasının yerine geçer. Man Up filminde, Amerikalı oyuncu Lake Bell’in canlandırdığı ve “romantizm için çok yaşlı olduğunu” düşünen 34 yaşındaki Nancy’nin hayatında, Londra’ya dönüş treninde karşılaştığı Jessica sayesinde hiç beklemediği bir değişiklik olur. Bir karışıklık nedeniyle Jessica’nın Jack ile olan “kör (sürpriz) randevusuna” Nancy gider.

16. Tatilde Ne Yaptık / What We Did on Our Holiday (2014)

16. Tatilde Ne Yaptık / What We Did on Our Holiday (2014)

IMDb: 6.9

Tatilde Ne Yaptık, bir çiftin yaklaşan boşanmalarını tüm aileden saklamaya çalıştığı unutulmaz bir aile tatiline uzanan eğlenceli bir yolculuğu anlatıyor. Doug (David Tennant) ve Abi (Rosamund Pike), üç çocukları ile birlikte, Doug’ın babası Gordie’nin doğum günü kutlaması için Kuzey İskoçya’ya giderler, bu noktada sırlarını çocuklarından gizlemek için çok dikkatli davranmaları gerektiği gün gibi ortadadır. Ailenin aşkı ve hayatı sorgulayan büyükleri, çocuklardan öğrenecek çok şeyleri olduğunu fark eder, bunlara birbirlerinin en gizli sırları dâhildir!

15. Hector and the Search for Happiness (2014)

15. Hector and the Search for Happiness (2014)

IMDb: 7.0

Hector isimli bir psikiyatristin mutluluğun sırrını bulmak için yaptığı küresel araştırmayı trajikomik bir şekilde anlatan filmde Hector rolünü Simon Pegg üstleniyor.

14. Ayı Teddy / Ted (2012)

14. Ayı Teddy / Ted (2012)

IMDb: 7.0

8 yaşındaki John bir Noel gecesi sevgili oyuncak ayısının canlanmasını, kendisiyle konuşmasını diler ve ertesi sabah en iyi arkadaşı olan oyuncak ayı Ted, konuşan canlı bir ayıcığa dönüşür! John artık yalnız değildir, aksine çok mutludur ama atladığı ufak bir detay vardır: Herkes büyür! Artık 30'lu yaşlarının ortasında olan John ayı Ted ile bir ömür geçirmiş, aynı evi paylaşmıştır. Dahası Ted de insan hayatına uyum sağlamış, John'dan daha çapkın, daha edepsiz ama bir o kadar da şirin bir yaratık olmuştur. Tek bir sorun vardır, Ted John'u hiç kimseyle paylaşmak istemez; bir seneden fazladır sevgilisi olan Lori'yle bile. John ise kendi hayatına devam edebilmek için Ted'den ayrılmak zorunda olduğunu hisseder...

13. Sürpriz Damatlar / Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? (2014)

13. Sürpriz Damatlar / Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? (2014)

IMDb: 7.0

Fransa'nın üst sınıf ailelerinden birine mensup olan Claude ve Marie Verneuil çiftinin dört güzel kızları vardır. Bu kızlardan Isabelle bir müslüman olan Rachid ile, Odile bir Yahudi olan David ile ve Segolene de Chao isimli bir Çinli ile evlenir. Bu değişik kültürlerden damatları kabullenmekte güçlük çeken Claude ve Marie 'nin tek ümitleri küçük kızları Laure 'nin kilisede yapılacak bir tören ile Katolik evliliği gerçekleştirmesidir. İstedikleri de olmuştur. Bir gün Laure evlenmeye karar verdiğini ve damadın da iyi bir Katolik olduğunu ailesine bildirdiğinde çok sevinirler. Nihayet normal bir düğün gerçekleşecektir ancak hayalleri yeni damat adayı Charles ile tanıştıklarında yıkılır. Charles Afrika kökenli bir Katoliktir. Claude için artık yapılacak tek bir şey kalmıştır, düğünü sabote etmek. Bu hedefe ulaşmak için kendisine de ilginç bir müttefik bulur, damat adayı Charles'ın babası Andre.

12. Dünyanın Sonu / The World's End (2013)

12. Dünyanın Sonu / The World's End (2013)

IMDb: 7.0

Destansı bir bar maratonu denemesinden 20 yıl sonra, beş çocukluk arkadaşı içlerinden biri içki maratonunu yeniden denemeye karar verince bir araya gelirler. Gönülsüz arkadaşlarını doğdukları yere geri dönmeye ve efsanevi bar “Dünyanın Sonu”na ulaşmaya 40 yaşındaki Gary King ikna eder. 

Geçmişleriyle bugünlerini uzlaştırmaya çalışırken, gerçek mücadelenin gelecek olduğunu ama sadece kendilerinin değil tüm insanoğlunun geleceği olduğunu fark ederler. “Dünyanın Sonu”na varmaları dert edecekleri son şeydir.

11. Bu Nasıl Aile! / We're the Millers (2013)

11. Bu Nasıl Aile! / We're the Millers (2013)

IMDb: 7.0

David Burke, kendi bölgesinde etliye sütlüye bulaşmadan çalışan, yerel bir uyuşturucu satıcısıdır ve şimdiye kadar işleri hep yolunda gitmiştir. Fakat bir gasp sonrasında elindeki malı kaptırınca marihuana satıcısı Brad'e borçlanır. Brad ona bir şans verir ve Meksika sınırından yüklü miktarda uyuşturucu geçirmesini ister. David'in sınırı dikkat çekmeden geçebilmesi için esaslı bir plana ihtiyacı vardır ve kısa süre içerisinde bulur. David kılık değiştirerek aile babası olacaktır! Kuracağı ailedeyse anne rolünü striptiz dansçısı Rose üstlenirken, henüz bakir bir genç olan Kenny ve kaçak genç kız Casey de ailenin çocukları numarasını yapacaktır. Hepsi birbirinden farklı karakterdeki bu aile üyelerini ise yol boyu çılgın maceralar bekler.

10. Küçük Ölüm / The Little Death (2014)

10. Küçük Ölüm / The Little Death (2014)

IMDb: 7.1

Cinsellik, sırlar, kader, fetiş ve tabu üzerine son derece romantik bir komedi; sıradan beş çiftin yaşam ve arzularını dile getiren bir öykü. Filmin adı Fransızcada orgazm anlamına gelen “la petite mort” sözünden esinleniyor. Avustralyalı senarist ve yönetmen Josh Lawson’ın gelişini müjdeleyen Küçük Ölüm, hem sivri bir seks komedisi hem de gizli yaşamları yufka yüreklilikle gözlemleyen bir film. İlk bakışta gayet normal gözüken bir sokakta, kapalı kapıların ardındaki yaşamlara bakıyoruz: Bu sokakta yaşayan bir kadının oldukça tehlikeli bir fantezisi var; komşu adam karısıyla tekrar flört etmeye başlıyor; cinsel bir deneyim yaşayan çift, yıkılmadan ayakta kalmaya çalışıyor; bir kadın ancak ve ancak kocası acı çekerse zevk alıyor; bir çağrı merkezi çalışanına edepsiz ve saçma bir telefon geliyor… Derken, pek cazibeli yeni bir komşunun taşınmasıyla tüm öyküler birbirine bağlanıveriyor.

9. Look Who's Back / Er ist wieder da (2015)

9. Look Who's Back / Er ist wieder da (2015)

IMDb: 7.1

Alman siyasi tarihinin bir numaralı ismi olan Adolf Hitler 2015 Almanya'sında kendini bulursa ne olur? Çocukların büyükleri takmadığı, herkesin cep telefonları ile dolaştığı, kısacası artık diktatörlüğün geçmediği bu dünyada Hitler’in işi hiç de kolay olmayacaktır.

8. Liseli Polisler 1 ve 2 / 21 Jump Street ve 22 Jump Street (2012-2014)

8. Liseli Polisler 1 ve 2 / 21 Jump Street ve 22 Jump Street (2012-2014)

IMDb: 7.2 7.1

Polis okulundan yeni mezun olan iki kafadar, Schmidt ve Jenko kılık değiştirerek bir liseye stajyer polis olarak gönderilirler. Buradaki görevleri liselilerin karıştığı alkol, uyuşturucu vb. suçları izlemek, rapor etmek ve engellemekken her ikisi de liseli olmanın cazibesine kendilerini kaptırırlar. Zira kendi ergenliklerinde üstlerinden atamadıkları sorunların devam ettiğini de keşfedeceklerdir.

7. İlk İsim / Le prénom (2012)

7. İlk İsim / Le prénom (2012)

IMDb: 7.3

Vincent baba olmak üzeredir. Çocukluk arkadaşlarıyla buluştuğu gün, çocuğunun ismini Adolf koyacağını ilan eder. Adolf Hitler’den esinlenmemiş olmasına rağmen, bu isim grubun geçmişine ait hoş olmayan olayları gün yüzüne çıkartacaktır.

6. İyi Adamlar / The Nice Guys (2016)

6. İyi Adamlar / The Nice Guys (2016)

IMDb: 7.4

1970’ler Los Angeles’ında, şanslı ama sakar özel dedektif Holland March ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy bir gizemi çözmek için bir araya gelir. Birlikte, herkesin aradığı ve önemli bir sırrı saklayan kayıp kızı bulmaları gerekmektedir. Bu kız, ünlü bir porno yıldızı olan Misty Mountain’ın gizemli ölümünü çözebilecek bilgilere sahip tek kişidir. Bu araştırma esnasında iki dedektif kendilerini yüksek statüdeki devlet yetkililerinin hedefinde bulur.

5. Aylak Vampirler / What We Do in the Shadows (2014)

5. Aylak Vampirler / What We Do in the Shadows (2014)

IMDb: 7.6

Bir belgesel ekibi, hayatlarına zarar gelmeyeceğinin garantisiyle birlikte vampirlerin yaşadığı bir eve konuk olma fırsatı yakalar. Bu evde Viago, Vladislav ve Deacon isimli üç vampir yaşamaktadır. Bütün dertleri oldukça sıradandır; hatta yalnızca beslenme alışkanlıkları normal insanlardan farklıdır. Belgeselciler, vampirlerin gündelik hayatlarını en ince detaylarına kadar belgelemenin peşine düşerler. Bu dünyada vampir olmak hayata devam etmek tahmin edilenden daha zordur.

4. Çocuk Büyütme Rehberi / No se aceptan devoluciones (2013)

4. Çocuk Büyütme Rehberi / No se aceptan devoluciones (2013)

IMDb: 7.6

Valentin, bir gün kapısında sahipsiz bir bebek bulur. Bebeğin annesinin izinden Meksika’dan Los Angeles yollarına düşen Valentin, kendisine ve yeni kızı Maggie’ye yeni bir yuva bulur. İdeallerdeki bir baba olmasa da Valentin, Maggie’yi 6 yıl boyunca bakar ve büyütür. Öte yandan kendisi de geçimini sağlamak için Hollywood'da dublörlük yapar. Baba-kız keyifli biçimde yaşar ve birbirlerini büyütürken, birden Maggie’nin annesi beklenmedik biçimde ortaya çıkar!

3. Pek Yakında (2014)

3. Pek Yakında (2014)

IMDb: 7.8

Eski bir figüran olan korsan DVD'ci Zafer, karısının boşanmak istemesi üzerine kanunsuz işlere tövbe eder. Ailesini geri kazanmak için eski sinemacı tanıdıklarından oluşan bir ekiple 1970’lerden beri çekilememiş fantastik bir proje olan “ŞAHİKALAR-KÖTÜLÜĞÜN SONU” isimli filmi çekmeye soyunurlar. Kabiliyeti sınırlı bir ekiple yola çıkan Zafer’i komik, eğlenceli ve duygusal bir macera beklemektedir...

2. Bana Masal Anlatma (2015)

2. Bana Masal Anlatma (2015)

IMDb: 7.9

Suriçi semtinde yaşayan ve hayatını dolmuş şoförlüğü yaparak kazanan iyi kalpli ve çekingen Rıza, mahallesinin gözbebeği olan genç bir delikanlıdır. Fakat doğru bildiği her şeyi Ayperi ile tanışınca yeniden gözden geçirecektir! Zira Ayperi el attığı her şeyi güzelleştiren masal kahramanı tadında bir kızdır. Biri kahraman olmak isterken, diğeri kahramanının peşindedir...

1. Deadpool (2016)

1. Deadpool (2016)

IMDb: 8.1

Marvel Comics’in en alışılmadık antikahramanı Deadpool, eski bir Özel Kuvvet askeri olan Wade Wilson’ın, üzerinde uygulanan zorlu bir deneyin onu hızlandırılmış kendini iyileştirme gücü ve alt egosuyla başbaşa bırakmasının hikayesi. Yeni yetenekleri ile donanmış ve kara, karmaşık bir mizah anlayışına sahip olan Deadpool, hayatını neredeyse sona erdiren adamı avlıyor.

Bunlar bana yetmez diyenler için tüm zamanlar listesi de şu şekilde:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
53
25
17
13
13
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bira stoğu yapmadan #12 yi izlemeyin

bilge atalay

pek yakında komedi filmi miymiş?!

Arda Duymaz

hepinizin ana skm