Görüş Bildir
Haberler
Hayatımızı Kolaylaştırdığını Sandığımız Aslında Bize Zihin Oyunu Oynayan Ürünleri Öğrendiğinizde Her Şeyi Sorgulamaya Başlayacaksınız!

Hayatımızı Kolaylaştırdığını Sandığımız Aslında Bize Zihin Oyunu Oynayan Ürünleri Öğrendiğinizde Her Şeyi Sorgulamaya Başlayacaksınız!

Ayça
06.09.2020 - 22:05

ATM'ler hızlansın lütfen. Biz her şeye inanırız söz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kulaklık

1. Kulaklık

Size küçük çaplı bir servete mal olacak kulakların ucuz maliyete yapılıp yapılmadığından şüphe duymanız gayet normal. Üreticiler kulaklıları yaparken daha hafif malzemeler ile ürünü üretebilir. Böylece hiçbir işlevi olmayan metal parçalar kullanmak zorunda kalmazlar. Ancak, daha ağır maddeler size daha güvenilir ve dayanıklı olduğu hissini verebilir.

2. Diş macunu

2. Diş macunu

Eski zamanlarda diş macunları kömür gibi aşındırıcı bileşenler içeriyordu. Daha sonradan yapısı geliştirilerek florür ve bitkisel özler gibi tıbbi bileşenler eklendi. Pazarlama amacıyla bugün diş macunlarının içine tatlandırıcılar ve köpürmesini sağlayan maddeler eklenmekte. Bu sayede, ürünü kullanan kişiler daha temizlik ve tazelik hissi alabiliyor. Bütün bunlar olmadan insanlar diş macunlarının bir işe yaramadığını düşünüyorlar.

3. ATM

3. ATM

Aslında ATM'ler paranızı çok daha hızlı sayabilir ve anında size paranızı temin edebilir. Ancak, birçok insan bu cihazların nasıl çalıştığını bilmiyor ve süper hızlı çalışan bir versiyonunu gördüklerinde doğruluğundan emin olamayacaklar. Üreticiler, ATM'lere daha fazla güvenmemizi sağlamak için fazladan gecikme ve kaydedilmiş sayma sesleri eklemeye karar verdiler.

4. Profesyonel hizmetler

4. Profesyonel hizmetler

Bazı uzmanlar, müşterilerinin hizmetlerinin aşırı fiyatlandırılması ve kalitesinden şikayet etmemesi için işlerini daha yavaş yapmak zorundadır. Sorununuzu yavaşça ve üzerinde durarak yapan bir acemi, işini hızlıca yapan bir deneyimli birinden ziyade size daha samimi gelecektir.

5. Sitelere yükleme işlemi

5. Sitelere yükleme işlemi

Bilişim Teknolojileri alanından uzak insanlar, birçok sitenin verileri anında kaydedip yükleyebileceğine her zaman inanamaz. Birçoğunun size yükleme çubuğunu veya kum saati işaretini göstermesinin nedeni budur. Kullanıcıların eylemlerine biraz yavaşlık katar ve karmaşık algoritmalar kullandıklarını ana hatlarıyla belirtir. Örneğin, Google Dokümanlar'da gerçekleştirdiğiniz her işlemden sonra 'Kaydediliyor' işareti birkaç saniye görünür, ancak gerçekte kaydetme işlemi saniyeler değil mili saniyeler sürer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Oda spreyleri

6. Oda spreyleri

Hoş olmayan kokuları gidermek için oda spreyleri aslında buz esintisi veya nergis tarlaları gibi kokmak zorunda değildir. Örneğin, Febreze oda spreyleri piyasaya çıktığında işlerini iyi yaptılar ama insanlar kokulardaki farkı hissedemediği satışları düştü. Pazarlamacıların ona hoş bir koku ekledikten sonra satışlar anında arttı.

7. Hazır kek karışımları

7. Hazır kek karışımları

Kek karışımları ortaya çıktığında, onları suyla birleştirmek yeterliydi.  Ancak insanlar pişirme sürecinde bu kadar küçük bir rol oynadıkları için kendilerini suçlu hissediyorlardı, bu yüzden bu karışımları almadılar. Bugünün talimatları, sudan ayrı olarak süt, yumurta ve hatta un eklemeniz gerektiğini söylüyor, ancak bunların hepsi ilk karışımın bir parçası olabilirdi. Böylece insanlar daha çok evde yapıldığı hissine bürünüyorlar.

8. Araç sesleri

8. Araç sesleri

Çarpan kapılardan motorun kükremesine kadar bir arabadaki her ses, pazardaki başarısını belirler. Müşteriler bu sesleri değerlendirir ve bir aracın güvenilirliğini ve gücünü bunlara göre ölçer. Ancak bu aslında sağlam bir mühendisin çalışmasının sonucudur. Tüketicinin aracın istediği şekilde ses çıkarmasını istediği için her ayrıntıda dikkatli bir şekilde kontrol sağlayan özel kişiler bulunur. Kapılar sessiz hale getirilebilir ve hafif bir dokunuşla kapatılabilir, ancak kapıyı çarpmaz ve farklı sesi duymazsak kendimizi güvende hissetmeyiz. Motor da sessiz olabilir, ancak insanlar temelde kükremesini duymayı sever. Sessizliği kimse sevmez.

9. Asansörlerdeki kapatma düğmeleri

9. Asansörlerdeki kapatma düğmeleri

Elbette bu durum ülkelere ve asansör çeşitlerine göre değişebilir. Kapıyı kapat düğmesine bastıktan sonra asansör kapılarının hızlı kapanmadığını zaten fark etmişsinizdir. Nedeni, işe yaramamalarıdır . Sadece bize bir plasebo etkisi hissettirmek ve geç kaldığımızda ve kapıların otomatik olarak kapanmasını beklerken panik yapmamamıza yardımcı olmak için varlar.

10. GDO'lu ürünler

10. GDO'lu ürünler

GDO'lu ürünlerin size zarar verdiğini gösteren hiçbir kanıt yoktur. Ancak birçok insan hala bu tür elementlerin kendilerine birçok sağlık sorununa neden olduğunu iddia etmektedir. Herkesi memnun etmek ve müşteri kaybetmemek için birçok üretici, ürünlerinde GDO olmadığına dair etiketler ekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hıçkırık

11. Hıçkırık

Hıçkırık, çoğunlukla midede büyük miktarda hava bulunması nedeniyle oluşan diyaframın refleks kasılmasıdır. Ancak ilk birkaç kasılma bir refleksse, diğer kasılmaların sinyalleri beyin tarafından verilir. Bazı rahatsızlıklara neden olduğu için insanlar bunu tedavi etmenin yöntemlerini araştırırlar. Ve asla işe yaramaz çünkü tüm yöntemlerin sadece bilinçaltına etkisi vardır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
101
39
12
10
10
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

En az birinin yalan olduğunun kanıtı şahsen benim. 'Sessizliği kimse sevmez.' Yalan, ben sessizliği severim. Sessiz bir araba yapılsa, hiç motor sesi olmasa,... Devamını Gör

Ağır ürünler daha farklı algılanıyor ama bu durum gene ürünü sorgulayan kişinin kendisindeki 'hatalı bakış açısı' sebebiyle ortaya çıkıyor. Hatalı bakış açıs... Devamını Gör

Barney

#4 İş yerinde uyguladığım yöntem. Normalde 1 saatte halledebileceğim işi yaklaşık 3 saatte tamamlıyorum çünkü işin standartı bu. ben sadece o işte iyi olduğu... Devamını Gör

Bilal Sabuncu

9 numaraya kadar usul usul geldim taki bir tusun sadece psikolojik olarak takıldıgının yazdıgını görene kadar. türkiyenin en büyük asansör makine motor üret... Devamını Gör

Bilal Sabuncu

asansör kabinin içerisindeki herhangi bir tusun çalısmamısı hayati öenm tasıyan bir kusura isarettir ki tusun islevselliginin geri kazandırılmaması durumda a... Devamını Gör