Görüş Bildir
Haberler
Hayatı Detaylara Kafa Patlatmakla Geçenlerin Adı Gibi Bildiği 19 Durum

Hayatı Detaylara Kafa Patlatmakla Geçenlerin Adı Gibi Bildiği 19 Durum

idioteque
17.02.2015 - 00:58 Son Güncelleme: 22.02.2015 - 04:11

Etrafınızda böyle insanlar mutlaka vardır. Belki siz de onlardan birisiniz. Detayları düşünmeden edemiyorsunuz. Merak etmeyin, içerikte bahsedeceğimiz şeyler tamamen olumlu. Bakalım detaycı insanlar nasıllarmış?

Kaynak: http://www.lifehack.org/articles/comm...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kafaları daima "şu işi halletmeliyim, bunu da yapmalıyım" gibi düşüncelerle meşguldür.

Mükemmelliyetçilikten ziyade, bu takıntıları oldukça olumlu bir yönleri. Buna aşırı hırs da diyebiliriz. Kısacası, ne yapar ne ederler, istediklerini sonunda elde ederler.

2. Tekdüzelik onlara göre değildir.

Karışık kelimesi onları tanımlamaya yetmeyebilir. Karmakarışıktırlar. Yaratıcılıklarını kullanarak her şeyin en iyisini, en güzelini yapmaya gayret ederler. Diyelim ki, detaycı birinden size bir omlet yapmasını istediniz. Size tadıp tadabileceğiniz en lezzetli omleti yapar. Bu hususta 'yaratıcılık' anahtar kelime!

3. Hayattan ve insanlardan büyük beklentileri vardır.

Çoğu sefer üzülmelerinin sebebi de bu değil midir zaten? Kendileri her olayı en ince detayına kadar düşünüp, plan yaparken; karşı taraf gayet kaygısızca yaşayıp gider.  Bu durumlarda, detaycı kişilerin elinde kalan tek şey ise bir parça hayal kırıklığı olur..

4. 'Carpe Diem' felsefesini iyi bilir ve uygularlar.

Anı onlardan çok yaşayanını göremezsiniz. Her anlarını dibine kadar, hakkını vererek geçirirler. Sonrasında pişmanlık yaşamamak için işlerini şansa bırakmazlar. Lafın kısası, her anlarını anlamlı kılmaya çalışırlar.

5. Araştırmacı yönleri vardır.

Giriştikleri her şeyi enine boyuna düşünüp, araştırırlar. En iyi yöntemi bulmak için, en küçük detayları bile atlamadan, öğrenmeye gayret ederler. Muhtelif konularda azımsanamayacak ölçüde bilgileri vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sabretmeyi de iyi bilirler.

6. Sabretmeyi de iyi bilirler.

Bir düşüncelerini hayata geçirmeden önce, olası tüm seçenekleri göz önünde bulundurup ona göre hareket ederler. Doğru zamanı yakalayana dek beklemeyi bir kayıp olarak görmektense bu boşluğu düşünerek doldurup avanataja dönüştürürler.

7. On parmağında on marifet.

Adeta tüm açıkları doldurmak için yaratılmışlardır. Bir işin doğru düzgün yapılması için, dört kişinin işini bile üstlenmekten gocunmazlar. Daima kendilerinden beklenenin üstüne çıkmaya gayret derler ve bundan keyif duyarlar. Fazladan ne kadar efor sarfettiklerini farketmezler bile...

8. Yeniliklere açıktırlar.

8. Yeniliklere açıktırlar.

Farklı yemekler denemekten, yeni bakış açılarıyla tanışmaktan çekinmezler. Değişime oldukça müsaitlerdir. Detaylı düşünme, yeniliği ve yaratıcılığı da beraberinde getirir.

9. Kendileri ve toplum hakkında farkındalık sahibidirler.

9. Kendileri ve toplum hakkında farkındalık sahibidirler.

Toplumun etik kurallarını asla hiçe saymazlar. Genelin aksine, farklı bir davranış sergilemekten oldukça çekinirler. Yine de yanlış bir tutum sergilerlerse, her türlü felaket senaryosuna kendilerini hazırlarlar.

10. Pişman olmazlar.

10. Pişman olmazlar.

Çok iddialı bir sav, değil mi? Elbette pişman olabilirler. Ama detaycı düşünmeyen insanlara kıyasla daha az pişman olurlar. Yaptıkları her ne olursa olsun, sonuçlarını hesaba katarak hareket ederler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Anlayışlı insanlardır.

Çevrelerindeki insanları belki de en iyi anlayan kişiler onlardır. Önemsediklerini belirten konuşmalar yaparak, karşılarındaki insanları yalnız hissettirmezler. İster istemez iyilik meleği konumundadırlar. Çünkü hiç kimsenin kötülüğünü istemezler.

12. Neredeyse her şeyde başarılı olurlar.

12. Neredeyse her şeyde başarılı olurlar.

Yaptıkları işe, düşünceleriyle o kadar çok emek harcarlar ki, başarılı olmamaları neredeyse imkansızdır.

13. İyimserdirler.

Onlar için imkansız diye bir şey neredeyse yoktur. Onlara göre, her sorunun bir çözümü, her kilidin bir anahtarı vardır. Yeter ki, olumlu düşünüp, yapıcı fikirler üretebilsinler.

14. Her şeyi bir arada tutan bir köprü gibidirler.

Organizasyon onlardan sorulur. Her şeyi, en ince detayına kadar düşünüp, eksik bir şey bırakmazlar.

15. Hayatlarını planlı yaşarlar.

15. Hayatlarını planlı yaşarlar.

Bu yüzden, detaycı düşünmeyen insanlardan daha düzenli bir hayatları vardır. Ayrıca, planlarını kağıt üzerinde değerlendirerek, olaya daha ciddi yaklaşırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Konukseverlikte üstlerine yoktur.

16. Konukseverlikte üstlerine yoktur.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, organizasyon işlerini iyi becerdikleri için, en güzel arkadaş toplantılarını, ev partilerini onlar düzenlerler. Tüm konuklarının isteklerine cevap verebilecek hazırlığı zaten yapmışlardır.

17. Muhakeme yetenekleri üst düzeydedir.

İçinde bulundukları durumun en iyi ve en kötü yanlarını da bir arada muhakeme edebilme yetisine sahiptirler. Tüm artıları ve eksileri değerlendirip, en iyi şekilde sonuçlandırmaya yakındırlar.

18. Tabii ki, aşırı takıntılıdırlar.

18. Tabii ki, aşırı takıntılıdırlar.

Tüm detaycı insanlarda kolayca gözlemlenebildiği gibi, aşırı takıntılı kişilerdir. Yalnız tek fark, bu takıntıların onları daha hırslı ve akabinde başarılı insanlar yapmasıdır.

19. Ama en güzel hediyeyi de onlar verir.

Tüm bunların yanında, detaycı insanlar mükemmelliklerinin farkında olup, bu özelliklerini gösteriş için de kullanabilirler. Örneğin, birine hediye alacaklarsa, en iyi, en beğenilecek hediyeyi onlar alırlar. Sonuç, insanları yukarıdaki tatlı afacan gibi şaşırtıp, sevindirebilirler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
13
8
4
2
2
1