Görüş Bildir
Haberler
Harika Bir Gün mü Geçirmek İstiyorsunuz? İşte Her Sabah Kendinize Sormanız Gereken 7 Soru

Harika Bir Gün mü Geçirmek İstiyorsunuz? İşte Her Sabah Kendinize Sormanız Gereken 7 Soru

Astrophel
25.02.2018 - 20:43

Güne nasıl başladığınız oldukça önemlidir, mesela kalkar kalkmaz 20 dakika egzersiz yapmak bütün gün modunuzu yüksek tutacaktır. Ama bundan daha etkili yöntemler de var... Danışman Mareo McCracken'ın verimli bir gün geçirmek için tavsiyelerini sizler için Inc.com'dan derledik.

'İstediğiniz şeyi elde etmenin en iyi yolu sormaktır' diyor Mareo.

Kaynak: https://www.inc.com/jeff-haden/want-t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Yeterince minnet gösteriyor muyum?"

1. "Yeterince minnet gösteriyor muyum?"

Minnettarlık mutluluğun anahtarıdır, mutluluk ise başarıya giden yol. Her gün sahip olduğunuz için sükran duyduğunuz 10 şeyi yazıyor musunuz? Ya da insanlara ne kadar önemsediğinizi gösteriyor musunuz?

2. "Sezgilerim bana ne söylüyor?"

Sezgileriniz size ne anlatıyor biliyor musunuz? İçgüdülerinize güvenin. Sonrasında ise neden bu hisse kapıldığınızı sorgulayın. Böylece kendiniz hakkında tonlarca şey öğreneceksiniz. İçgüdüleriniz; duygularınız, bilgi birikiminiz ve tecrübelerinizin harmanlandığı bir güçtür. Bunu kullanın ve bir şeyler çıkarmayı öğrenin!

3. "Bunu neden yapıyorum?"

Şuan yaptığın şeyi neden yapıyorsun? Seni bunu yapmaya iten şey ne? Amaçların doğrultusunda sana ne katacak? 

Öğrenmeye ve tecrübelere odaklanın. Ne kadar çok tecrübeye sahip olursanız o kadar çok öğrenecek şeyiniz olur ve diğerlerine yardım etme kabiliyetiniz de o kadar artar.

4. "Yapabileceğimin en iyisi bu mu?"

Kendinize sorun: Elimden gelenin en iyisini yapıyor muyum? Daha iyisini yapabilir miyim?

Eğer yapamıyorsanız harika, devam edin. Yapabiliyorsanız, daha iyisi için zorlayın. Gerekirse yardım isteyin. Yeteneklerinizi geliştirin ve yaptığınız işte sürekli ilerlemeye bakın.

5. "Akıl hocamı veya danışmanımı yeterince etkin bir şekilde kullanıyor muyum?"

Akıl hocanız ve danışmanınız aynı kişi olabileceği gibi farklı kişiler de olabilirler. Belki ikisine de ihtiyacınız olabilir ama en azından biri hayatınızda kesinlikle olmalı.

Size söylediklerini can kulağıyla dinleyip tavsiyelerini uygulayarak size yardımcı olmalarına yardım edin. Ve bir şey söylediklerinde nedenini anlamaya çalışın. Gerekirse 'neden' diye sorun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Kendimi seviyor muyum?"

Bu zor bir soru ama yine de cevap vermelisiniz. Kendinize karşı olan davranışlarınızı kontrol edin. Düşüncelerim genellikle negatif mi? Diğerlerine kendime olduğundan daha fazla mı önem veriyorum? Mental ve fiziksel anlamda kendime saygı gösteriyor muyum? Kendimi gerçekten seviyor muyum?

Kendinizi gerçekten sevdiğinizde diğer insanları daha iyi sevebilirsiniz.

7. "İnsanlara yeterince yardım ediyor muyum?"

Yaşamımızın sonunda önemli olan tek şey ilişkilerimizdir. Yardım ettiğimiz kişiler ve bize yardım eden kişiler hayatımızı inşa eder. Ne kadar çok yardım ederseniz o kadar memnuniyet hissedeceksiniz. Aradığınız başarıyı bulmak zor olsa da bu başarıyı her gün yaşadığınız bir macera gibi görmek iyi bir fikit.

Daha çok yardım edin. Başkalarını da dahil ederek daha iyi bir serüven yaratın!

Sonuç olarak:

Sorgulamak, daha derin düşünmemizi sağlayacaktır. Nerede olduğumuzu anlamamıza, boşlukları bulmamıza ve doldurmamıza ve performansımızı arttırmamıza yardımcı olacaktır. Yalnızca kendimizi sorguladığımız sürece daha da güçlenebiliriz çünkü ancak bu sayede kendimizi gerçekten iyi tanırız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
185
47
19
10
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

yapabileceğimin en iyisi bu mu?"