Görüş Bildir
Haberler
Hapishaneden Kaçma Amacıyla Birbirinden Zekice Planların Yapıldığı 20 Enfes Film

Hapishaneden Kaçma Amacıyla Birbirinden Zekice Planların Yapıldığı 20 Enfes Film

EC was here.
26.07.2017 - 13:10

Esaretin Bedeli'ni, Prison Break'i fazlasıyla seviyorsanız izleme listenize eklemeniz gereken filmleriniz hazır... 

Küçük bir hatırlatma: İçerikteki her filmin Esaretin Bedeli'ndeki ilerleyişe sahip olmasını bekleyebilirsiniz ama bazı filmlerde hapishanede geçirilen süre oldukça az. Yine de hapishaneden bir firar durumu söz konusu. Hatta bazıları gerçek bir hapishane bile değil, daha çok 'özgürlüğe kaçış' odaklı. Aralarında ne kadar farklılıklar olsa da hepsi de her halükarda iyi filmler... 😌 İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Zafere Kaçış / Victory (1981)

20. Zafere Kaçış / Victory (1981)

IMDb: 6.6

Fransa'da bulunan bir savaş esirleri kampının komutanı olan Karl von Steiner, eski profesyonel futbolcu John Colby'e tutsaklara karşı Alman askerlerinin kuracağı bir takımla maç yapmayı teklif eder. Alman tarafı, maçı propaganda amaçlı kullanmak istemektedir. Esirler antrenmana koyulurken Amerikalı Robert Hatch, bu maçı aslında kamptan kaçabilmek için bir fırsat olduğunu düşünür.

19. Kaçış Planı / Escape Plan (2013)

19. Kaçış Planı / Escape Plan (2013)

IMDb: 6.7

Ray Breslin, yüzde yüz güvenli sayılan hapishanelere girerek hapishane açıklarını bularak kaçan bir güvenlik uzmanıdır. Kaçış tecrübelerini bir kitapta toplamıştır. Son görevinden sonra bir CIA ajanı Breslin'in şirketini ziyaret eder ve ona kimsenin bilmediği çok güvenlikli bir hapishaneden kaçması için bir iş teklif eder. Breslin Teklifi kabul eder. Ancak bu hapishanenin kendi kitabı kullanılarak hazırlandığından haberi yoktur. Breslin bildiği hiçbir planı uygulamayacağı bu hapishanede bir ömür yatmakla karşı karşıya kalır.

18. Fedailer Treni / Von Ryan's Express (1965)

18. Fedailer Treni / Von Ryan's Express (1965)

IMDb: 7.1

Müttefik güçleri, Nazileri Almanyanın içlerine doğru itmeye başlamışken, Amerikan savaş pilotu albay Joseph Ryan'ın (Frank Sinatra) uçağı düşürülür ve kendisi de esir kampına yollanır. Kamptan kaçmaktan çok orada yaşamaya çalışması nedeniyle kendisine 'Von Ryan' ismi takılır. Fakat zamanla, komutayı İngiliz subaydan devralır ve İtalya'dan İsviçre'ye giden bir treni kaçırmanın da dahil olduğu cesur bir kaçış planı hazırlar. Tabii Naziler her zaman peşlerinde olacaktır.

17. Aşk Uğruna / Pour elle (2008)

17. Aşk Uğruna / Pour elle (2008)

IMDb: 7.2

Lisa (Diane Kruger) ve Julien’in (Vincent Lindon) mutlu bir evlilikleri vardır ve oğulları Oscar ile birlikte Fransa’da şehrin civarında bir evde huzurlu ve sakin bir hayat yaşamaktadırlar. Ama bir sabah hayatları büyük bir sarsıntıya uğrar, olayla hiçbir ilişkisi olmamasına rağmen polis Lisa’yı cinayet suçu iddiasıyla tutuklar. 20 yıl hapis cezasına mahkûm edilir.

Ama Julien karısının suçsuz olduğuna inanmaktadır ve onu bu durumdan kurtarmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Delil toplamak ve bürokratik işlerle uğraşmak için geçecek zamana daha fazla katlanmak istemez. Julien bu karmaşa ve üzüntü içinde her şeyi göze alır ve tek çare olarak Lisa’yı mahkûmiyetten kurtaracak çılgın bir plân hazırlar.

16. Şafak Harekâtı / Rescue Dawn (2006)

16. Şafak Harekâtı / Rescue Dawn (2006)

IMDb: 7.3

Amerikan Hava Yolları’nda pilot olan Dieter Dengler, Vietnam Savaşı’nda bir uçuş sırasında vurularak düşürülür ve bir kampta esir olarak tutulur. Başka savaş esirlerinin de bulunduğu bu kamptan kaçmak için planlar yapan Dieter, her türlü tehlikeyi göze almıştır.

Film gerçek bir hikayeden yola çıkılarak çekildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Özgürlük Yolu / The Way Back (2010)

15. Özgürlük Yolu / The Way Back (2010)

IMDb: 7.3

Esirler, hayatta kalmak ve yalnızlık üzerine bir İkinci Dünya Savaşı öyküsü.

National Geographic Entertainment’ın ortak yapımcılığını üstlendiği Özgürlük Yolu, bir Sovyet esir kampından kaçarak kışın ortasında Sibirya’dan Hindistan’a 6.000 kilometre yürüyen bir grup esiri izliyor. Polonyalı genç Janusz, kendine “Bay Smith” adını takmış alaycı Amerikalı Zoran ve dövmeli gangster Valka’dan oluşan bu gruba daha sonra Irena adlı bir mülteci de katılır. Başlarına ödül konmuş olan ekip önce ıssız Sibirya’yı, ardından Gobi Çölü’nün uçsuz bucaksız düzlüklerini ve son olarak Himalayalar’ı aşmak zorunda kalacaktır.

14. Kaçış Planı / The Next Three Days (2010)

14. Kaçış Planı / The Next Three Days (2010)

IMDb: 7.4

Mutlu bir evliliğe sahip John ve Lara çiftinin hayatı, Lara'nın bir cinayet soruşturması nedeniyle tutuklanmasından sonra karmakarışık bir hal alır.

Suçsuz olduğunu kanıtlayamayan Lara, mahkemece suçlu bulunur ve hüküm giyer. Fakat John tüm kalbiyle eşinin suçsuz olduğuna inanıyordur. Lara'nın hapishanede olduğu zamanlarda John tek oğullarıyla ilgileniyor, aynı zamanda da okulda ders veriyordur. Fakat John'un asıl amacı eşini işlemediği bir suç yüzünden girdiği hapishaneden çıkarmaktır. Neye mal olursa olsun bunu başarmak istiyordur.

Aradan geçen 3 senenin ardından mahkeme Lara'nın suçlu olduğu yönünde karar verir. Her şeyin bittiğini düşünen Lara hayatına son vermeyi düşünürken John da yapılacak tek bir şey kaldığına kanaat getirir; o da Lara'yı hapishaneden kaçırmaktır.

13. Sobibor'dan Kaçış / Escape from Sobibor (1987)

13. Sobibor'dan Kaçış / Escape from Sobibor (1987)

IMDb: 7.5

Sobibor, Nazi Almanyası’nın ölüm kamplarından biridir. Her gün bir tren dolusu Yahudi, buraya gaz odalarında öldürülmeye getirilir. Kampta yaşayan birkaç yüz Yahudi mahkum ise, diğerlerini karşılamak, günlük işleri yapmak, ölenlerin eşyalarını ayıklamak gibi işleri yapmakla görevlidirler. İçlerinden bazıları kaçmayı düşünmekte, bunun için plan yapmaya çalışmaktadırlar. Ancak henüz mükemmel bir plan yapamamışlardır.

12. Alcatraz'dan Kaçış / Escape from Alcatraz (1979)

12. Alcatraz'dan Kaçış / Escape from Alcatraz (1979)

IMDb: 7.6

Kaçılması imkansız denen ünlü Alcatraz Hapisanesi'nden kaçmaya çalışan üç mahkum ve bu kaçış planını mükemmel hazırlayan banka soyguncusu Morrisin'in (Eastwood) etkileyici öyküsü.

11. Kaba Güç / Brute Force (1947)

11. Kaba Güç / Brute Force (1947)

IMDb: 7.7

Korku ve şiddetin kol gezdiği aşırı kalabalık Westgate Hapishanesi'nde, hapishane müdürü A.J.Barnes (Roman Bohnen) otoritesi zayıf ve etkisiz bir idarecidir. Cezaevi gerçekte gardiyanlar ve bazı güçlü mahkumlar tarafından yönetilmektedir. Sadist ve hırslı gardiyan Yüzbaşı Munsey (Hume Cronyn) mahkumları kontrol altında tutabilmek için korku, şiddet ve işkencenin yanı sıra ispiyonu da bir araç olarak kullanmaktadır. Mahkumlardan Joe Collins (Burt Lancaster) ise bu duruma isyan ederek diğer mahkumlarla birlikte bir kaçış planlarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Monte Kristo Kontu / The Count of Monte Cristo (2002)

10. Monte Kristo Kontu / The Count of Monte Cristo (2002)

IMDb: 7.7

Edmond Dantes, hayatını suya adamış olan bir denizcidir. Çok güzel bir kız olan Mercedes ile evlenmenin arifesindedir. Ancak kendisini, en yakın arkadaşlarından biri olan ve sevgilisine aşık olan Fernand'ın yaptıkları nedeniyle bir anda hapishanede bulur. Fernand, Mercedes'i ele geçirmek için oldukça sinsi planlar yapmıştır. Artık bir mahkum olan Dantes'in tek bir hedefi kalmıştır. Bu da hapishaneden kaçıp kendisinin orada olmasına neden olan insanların peşine düşmektir.

9. Kaçak / The Fugitive (1993)

9. Kaçak / The Fugitive (1993)

IMDb: 7.8

1960’ların ünlü televizyon serisinden sinemaya başarıyla uyarlanan filmde, Dr. Richard Kimble’ı David Janssen’in yerine bu kez Harrison Ford canlandırıyor.

Ünlü cerrah Dr. Richard Kimble, haksız yere karısını öldürmekle suçlanarak hapse atılır. Cezaevine nakli sırasında bir mahkumun kaçma girişimi, büyük bir kaza ile sonuçlanır. Bu fırsatı değerlendiren Kimble, karısının gerçek katilini bulmak için kaçar.

Peşinde hapishane kaçkınlarını kovalayan Marshal, ekibi ve liderleri Sam Gerard (Tommy Lee Jones) ile Kimble, ipuçlarını izleyerek gerçek katili ortaya çıkarmayı dener...

8. Kelebek / Papillon (1973)

8. Kelebek / Papillon (1973)

IMDb: 8.0

İkinci Dünya Savaşı esnasında yüksek güvenlikli bir kampta esir tutulan bir grup savaş esiri, Almanlar tarafından büyük bir titizlikle gözlenmektedir. Alman askerleri bu kamptan çıkmalarının imkansız olduğunu defalarca belirtseler de bir İngiliz asker, hendek kazıcısı ve usta bir hırsızdan oluşan ekip sınırları zorlayarak imkansızı gerçekleştirmeye çalışacaklardır. Ancak sorun sadece kamptan çıkmış olabilmek değildir. Dışarıdaki dünyada onları bekleyen çeşitli handikaplar vardır.

7. Harp Esirleri / La Grande Illusion (1937)

7. Harp Esirleri / La Grande Illusion (1937)

IMDb: 8.1

Birinci Dünya Savaşı'nda, aristokrat sınıftan gelen Komutan De Boeldieu ile işçi sınıfından gelme Teğmen Marechal, keşif gezisine çıkarlar. Ancak görevlerini başarı ile tamamlayamadan, Alman askerleri tarafından esir alınırlar. Alman Komutan von Rauffenstein da, tıpkı Boeldieu gibi aristokrat bir aileden gelmedir ve esirlerinin kendisi ile birlikte yemek yiyebileceklerini duyurur. Yemek sırasında Boeldieu ile Rauffenstein, aralarındaki ortaklıkları görmeye başlarlar, bunların hepsi de sınıf temellidir. Ancak bu ortaklık, onların esir kampına gönderilmesini engellemez. Komutan ve teğmen, kampta diğer askerler ile arkadaş olur ve onların kaçış planlarına katılırlar. Esir kampından tünel kazarak kaçmayı deneyeceklerdir.

6. Bir İdam Mahkumu Kaçtı / Un condamné à mort s'est échappé ou Le vent souffle où il veu (1956)

6. Bir İdam Mahkumu Kaçtı / Un condamné à mort s'est échappé ou Le vent souffle où il veu (1956)

IMDb: 8.2

1943 yılının Fransa'sında Teğmen Fontaine (François Leterrier), Gestapo tarafından yakalanarak Montluc kalesine hapsedilir. Kaçışını detaylı bir şekilde planlayan teğmen planlarını ölüme mahkûm edilinceye kadar erteler. Almanlarla çalışmış olduğu bilinen Jost (Charles Le Clainche),teğmenle aynı hücreye yerleştirilir. Fontaine, kaçışını gerçekleştirebilmek için ya onu öldürecek ya da ona güvenecektir. Fransız Direniş savaşçısı olan André Devigny'nin, Lyonda Montluc kalesindeki çok iyi korunan hücresinden savaş sırasında kaçışının gerçek öyküsü...

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Parmaklıklar Arkasında / Cool Hand Luke (1967)

5. Parmaklıklar Arkasında / Cool Hand Luke (1967)

IMDb: 8.2

Savaş gazisi Luke Jackson, işlediği bir önemsiz savaş suçu nedeniyle iki yıllık bir hapis cezasına çarptırılır. Hapiste, bulundukları yerin patronu olduğunu kendisine bir şekilde göstermeye çabalayan Dragline ile tanışır. Dostluk ve saygınlık kazanmanın oldukça zor olduğu bu yerde öne çıkmayı başaran Luke, hapishanenin yeni patronu olması yönünde önemli adımlar atmaktadır. Artık hapisten kaçmaya çalışmanın vakti gelmiş de geçiyordur.

4. Büyük Kaçış / The Great Escape (1963)

4. Büyük Kaçış / The Great Escape (1963)

IMDb: 8.2

İkinci Dünya Savaşı esnasında yüksek güvenlikli bir kampta esir tutulan bir grup savaş esiri, Almanlar tarafından büyük bir titizlikle gözlenmektedir. Alman askerleri bu kamptan çıkmalarının imkansız olduğunu defalarca belirtseler de bir İngiliz asker, hendek kazıcısı ve usta bir hırsızdan oluşan ekip sınırları zorlayarak imkansızı gerçekleştirmeye çalışacaklardır. Ancak sorun sadece kamptan çıkmış olabilmek değildir. Dışarıdaki dünyada onları bekleyen çeşitli handikaplar vardır.

3. Gizli Dünya / Room (2015)

3. Gizli Dünya / Room (2015)

IMDb: 8.2

Jack ve annesi dört duvarla çevrili kutu gibi bir odada yaşamaktadırlar. Mutfak, banyo, uyku ve televizyonun aynı metrekarede hayat bulduğu bu karanlık ve kasvetli oda, Jack'in tanıdığı tek dünyadır. Televizyon ise onun en iyi arkadaşıdır. Peki ne zamana kadar?

2. Delik / Le trou (1960)

2. Delik / Le trou (1960)

IMDb: 8.5

Karısını öldürmeye teşebbüs suçundan hüküm giymiş ve mahkemesini bekleyen bir mahkum olan Claude Gaspard, başka bir hücreye transfer edilince, bu hücrede tanıştığı mahkumların hapishaneden kaçma planlarının olduğunu öğrenir. Bu sırada mahkum olduğu dava düşünce, Gaspard'a, en fazla 5 yıl içinde hapishaneden çıkacağı açıklanır. Fakat kaçış planı hala işliyordur ve diğer mahkumlar er geç bu durumu öğrenecektir... Film gerçek bir olaya dayanıyor.

1. Esaretin Bedeli / The Shawshank Redemption (1994)

1. Esaretin Bedeli / The Shawshank Redemption (1994)

IMDb: 9.3

Andy Dufresne, genç ve başarılı bir bankerdir. Karısını ve karısının sevgilisini öldürmek suçundan yargılanır ve ömür boyu hapis cezası alır. Shawsank Hapishanesi'nde dayak, işkence, tecavüz, her türlü durum yaşanmaktadır fakat Andy gene de hayata bağlı ve iyimserdir. Bu tutumu etrafındakileri de etkiler. Andy umutlu bakış açısıyla çevresindeki tüm mahkumları, parmaklıklar arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine inandırır. Andy'nin bu çabalarına ortak olacak bir arkadaşı da olacaktır: Red.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS: Senede Bir Gün (1971)

BONUS: Senede Bir Gün (1971)

IMDb: 7.1

Rumeli'nin Bulgar istilasına uğradığı günlerde birbirlerini deli gibi seven iki gencin sevda öyküsü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
171
36
20
12
10
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın