Görüş Bildir
Haberler
Hangi Yağ Yüz Sıkılaştırır?

Hangi Yağ Yüz Sıkılaştırır?

Şebnem Sucu
25.10.2021 - 12:00

Cilt dokusunu ve yapısını genetik belirler ancak güneşe maruz kalma, yorgunluk, stres gibi pek çok faktör cildin deforme sürecini hızlandırmaktadır. Günümüzde zamanın izlerini ortadan kaldırmak için pek çok estetik müdahale bulunsa da doğal yöntemlere olan rağbette oldukça fazladır. Bu konuda etkili oldukları ile bilinen bitkisel yağlar ciltte gevşeklik, gözenek ve ince çizgileri en aza indirgeyebilir. Doğru bir uygulama ile yüz ya da vücudunuzun diğer bölgelerinde kullandığınızda sıkı ve taze bir cilt görünümüne kavuşabilirsiniz. Peki, hangi yağ yüz sıkılaştırır? İşte yüz sıkılaştırıcı o yağlar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlıklı bir cilt kişinin yaşam tarzı ile alakalı ipuçlarını ele verir. İç ve dış faktörlerden etkilenen cilt, beslenmeden, düzenli uyumaya ve uygulanan bakım rutinlerine kadar tüm olgulardan etkilenmektedir. Bu nedenle sağlıklı bir yaşam tarzının yanı sıra bitkisel yağlardan destek almak cilt sorunlarını en aza indirmenize, sağlıklı ve taze bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur. Kan dolaşımını hızlandırma ve büzücü etkileriyle bilinen bu uçucu yağlar ile siz de sıkı bir cilde sahip olabilirsiniz. Peki, hangi yağ yüz sıkılaştırır? İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…

Yosun Yağı

Yosun Yağı

Bu doğal yağ, ciltteki ölü derileri ortadan kaldırarak, cilde aydınlık ve sıkı bir görünüm kazandırır. Yağdan 1-2 damla alarak yüzünüze ve dekoltenize uygulayın. Ortalama 2 saat sonra yüzünüzü yıkayın. Haftada bir defa kullanmanız yeterli olacaktır.

Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı çekirdeği yağı hücre yenileyici etkileri ile bilinir. Kırışıklıkları önleyen kayısı çekirdeği yağı, gözaltı morluklarında da olumlu etkiler gösterir. Ancak kayıcı çekirdeği yağını tek başına kullanmak cildinizde tahrişe neden olabilir. Bu sebeple nemlendiricinizin içine ekleyerek kullanabilirsiniz. Ayrıca su ile karıştırabilir ve pamuk ile cildinize uygulayarak da cildinizde gerginlik ve sıkılaşma sağlayabilirsiniz.

Kantaron Yağı

Kantaron Yağı

Yara, yanık tedavisinde sık kullanılan kantaron yağı, aynı zamanda cildi sıkılaştırmaya ve pürüzsüzleştirmeye yardımcı olur. 1 damla parmağınıza damlatın ve masaj yaparak cildinize uygulayın. Haftada 1 kere kullanmak yeterli olacaktır.

Yasemin Yağı

Yasemin Yağı

Hücre yenileyici yasemin yağının bilinen en önemli özelliklerinden biri de sıkılaştırma etkisidir. Pamuğa damlatarak yüzünüze ya da vücudunuza uygulayabilirsiniz. 2 günde 1 kere uyguladığınızda cildinizde sıkılaşma meydana gelecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Susam Yağı

Susam Yağı

Doymamış yağ asitleri yönüyle ön plana çıkan susam yağı, doğal bir antioksidandır. Kırışıklıkları engeller, hücrelerin onarımını sağlar. Su ile seyreltip masaj yaparak cildinize uygulayabilirsiniz. Haftada 1 kere uygulayarak cildinizi toparlamak bu yağ ile mümkündür.

Not: Önerdiğimiz bitkisel yağlar keskin ve yakıcı özelliklerinden dolayı yüz üzerinde kullanılmadan önce mutlaka vücudun herhangi bölgesinde test edilmelidir. Eğer kızarıklık, kaşıntı gibi olumsuz yan etkileri gözlemliyorsanız uygulamaya mutlaka son vermeniz gerekir.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın