Görüş Bildir
Haberler
Hangi Karakter Özelliğin Başarılı Olmanı Engelliyor?

etiket Hangi Karakter Özelliğin Başarılı Olmanı Engelliyor?

Başarılı olmayı hepimiz isteriz ama çoğumuz için işler yolunda gitmeyebilir. Peki sende yolunda gitmeyen şeyler neler?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle, cinsiyetini seçer misin?

2. Şimdi de yaşını söyler misin?

3. Ne yaparsan yap mutlu olmadığını hissediyor musun?

4. Etrafındaki insanlar sana olumsuz şeyler söylediğinde yelkenleri hemen indiriyor musun?

5. Diyelim ki; patronun sana gerçekten çok uğraştırıcı ve önemli bir iş verdi. Bu işi tamamlamak için 24 saatin var. Ne yapardın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bundan 5 yıl sonrası için hayal kurduğunda kendini nasıl hissediyorsun?

7. Ne kadar hırslı bir insan olduğunu sorsak? (1 = Hiç, 5 = Çok)

8. Hislerini etrafındaki insanlara anlatmaktan çekinir misin?

9. Son olarak, hayatını sorgulayıp geçmişe dair yaptıklarından hiç pişmanlık duyuyor musun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Karamsar olman!

İstediğin bir şey var ve bunu kafanda planlıyorsun. O an yapabileceğine inanıyor, sonucu düşündükçe mutlu oluyorsun. Fakat zaman geçtikçe kendine olan inancını yitiriyorsun. Gerek sosyal hayatın gerek yaşam şartın gerek yaşadığın olumsuz şeyler senin bir şekilde negatife odaklanmana neden oluyor. Önüne bir engel çıktığı zaman her şey kötü gidecek ve başaramayacakmışsın gibi hissediyorsun. Bu hisse kendini öyle bir inandırıyorsun ki ne yapsan içinde bir tedirginlik oluşuyor. İçinden gelerek yapsan bile bir şeylerin seni engellemesine izin veriyorsun. Başarılı olmak bir süreç gerektirir. Bu süreçte elbette düşeceksin ama kalkmasını da iyi bileceksin. Olumsuzluklara göğüs gererek kendine olan inancından vazgeçmeyeceksin. Vazgeçtiğin an zaten her şeyi bitirmiş oluyorsun. Aslında bunu çok iyi biliyorsun ama karamsar düşünmeye çok odaklısın. Olmayacak düşüncesi seni yiyip bitiriyor. Gerçekten olmayacağına inanarak işleri kendi elinle baltalıyorsun. Oysaki senin bu hayatta yapamayacağın hiçbir şey yok. Sen negatif düşündükçe içinde büyük bir isteksizlik oluşuyor. İsteksizlik zamanla artıyor ve artık çabalamamaya başlıyorsun. Çünkü çabanın boşa gideceğine artık kendini inandırmış oluyorsun. Unutma, emek verdiğin her şey sana bir şekilde geri döner. Sen yeter iste ve olacağına inan…

Kendine inanmaman!

Hayalini kurduğun o başarıya ulaşmak için belki de elinden geleni yapmaya çalışıyorsun. Her gün bu başarıya ulaşmanın verdiği hazzı hayal ediyorsun ama derinlerde bir yerde seni engelleyen psikolojik nedenler var. O da kendine inanmamak! Bunun belki farkındasın belki de değilsin ama içinde derin bir inançsızlık var. Sanki ne kadar çabalasan da bir şeyi başaracağına inanmıyorsun. Kendini hep küçük görüyorsun. Bunun birçok sebebi olabilir. Etrafındaki insanlar, aile fertlerin ya da olumsuzluklar… Aslında bir şeyi istedikten sonra başarabileceğinden çok eminsin ama nedense inanmakta zorluk yaşıyorsun. Bu kendine yaptığın en büyük haksızlık. İnsanların en büyük sıkıntısı bu olsa gerek. Kendine inanmak istemiyorlar. Başarıyı gözlerinde o kadar çok büyütüyorlar ki bunu kendilerinin yapabileceğinden şüphe duymaya başlıyorlar. Bu da başarılı olmalarına büyük bir engel çıkartıyor. Bu zamana kadar başardığın bir sürü şey olmasına rağmen onlar sana yeterli gelmiyor. İşte sen de bu kötü düşünceye kendini kaptırıyorsun. Yapabileceğin onca şey varken yapamayacağını düşünmemek büyük haksızlık. O yüzden kendine çeki düzen vermeli ve her konuda kendine inanmalısın…

Zora gelememen!

Başarılı olmanın en önemli şartlarından biri de pes etmemektir. Her ne olursa olsun kaldığın yerden devam ederek başarıya ulaşmak gerekir. Kendine inandıktan ve savaştıktan sonra her şeyin üstesinden gelirsin. Fakat sen zora gelince bi duruyorsun. Onu gözünde o kadar çok büyütüyorsun ki orada bırakıyorsun. Savaşmak istemiyor, bu kötü hissin seni sarmasına izin veriyorsun. Uğraşmayı da pek sevmediğin için işin yarıda kalıyor. Oysaki devamını getirsen o kadar çok başarılı olacaksın ki anlatamayız. Zeki bir insansın ama tembellik var gibi. Bu tembelliğin de başarının önüne geçiyor. Eğer istesen herkesten daha iyisini yapacağını çok iyi biliyorsun ama bu motivasyonu kendinde bulamıyorsun. Bir şey seni zorluyorsa amannn diyip salıyorsun. Salma! Çünkü senin gerçekten başarılı olacağını biliyoruz. Önüne koyduğun hedef neyse bunun için çabalamalısın. O mücadele seni her zamankinden daha güçlü hissettirecektir. Sonunda istediğine ulaşamasan bile ben buna emek verdim diyebilmek ve vicdanını rahat tutmak inanılmaz bir şey. Denemekten hiçbir zaman vazgeçme. Zorsa zor, sen bunun üstesinden gelebilirsin. Kolaya kaçmayı herkes yapar ama sen zoru başarabilirsin. İşte o zaman gerçek başarıyı yakalayabilirsin..

Aşırı duygusal olman!

Sen bu hayatta her zaman duygularıyla hareket eden bir insan oldun. Ne olursa olsun seni iyi hissettirmeyen hiçbir şeyin peşinden gitmedin. Duygularına o kadar çok kapılıyorsun ki bu da seni mantıkçılıktan epey uzaklaştırıyor. Bazen olması gereken şeyleri yapmayı uygun görmüyorsun ve elindeki fırsatı kaçırıyorsun. Gün içerisinde kendini mutsuz hissettiğinde hiçbir şey yapmıyorsun. Kendini bu duyguya o kadar çok kaptırıyorsun ki belki de bütün bir haftan böyle geçiyor. Duyguların seni esir aldığı için mantık çerçevesinde bakmakta zorlanıyorsun. Hayalini gerçekleştirmen için çabalaman gerekiyor. Sen bu çabayı duygularına göre gerçekleştiriyorsun. Oysaki hedefe ulaşmak için planlı ve programlı olmak gerekir. Ne hissedersen hisset onu yapmak zorundasındır. Elbette çok kötü olduğun zamanlar olacak. Hatta dibe vuracaksın ama ayağa kalkmasını bileceksin. Duygularını bahane edip koyvermeyeceksin. Sen bu konuda biraz zorlanıyorsun ama yapamayacağın bir şey değil. Önce kendine önem vermelisin. Yapmak istediklerin var ve buna odaklanmalısın. Diğer insanların söyledikleri, yaptıkları buna engel olmamalı. Kimseye kendinden fazla değer verme çünkü sen herkesten daha değerlisin. Hele hayallerin çok çok daha önemli. Başarını baltalamalarına izin verme!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
639
161
90
52
38
33
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Kendine inanmaman!

İdil

Kendine inanmaman! Birkaç şey konusunda kendime inanmıyorum doğru..