Görüş Bildir
Haberler
Hangi Kadın Bilim İnsanıyla Beynin Aynı Çalışıyor?

etiket Hangi Kadın Bilim İnsanıyla Beynin Aynı Çalışıyor?

18.06.2020 - 14:00

Yaptıkları çalışmalarla bilime katkıda bulunmuş kadınlarla ortak bir özelliğin olduğunu düşündün mü hiç? Biz düşündük ve bu testi oluşturduk!

Testi çöz, cevabı gör bakalım!  😉

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Haydi başlayalım. 🔬 Zamanında hayat bilgisinden ayrılıp, daha zor ve karmaşık bir şeye fen bilimleri derslerinden hangisiyle aran daha iyiydi?

2. Bir matematik sembolü seç!

3. Televizyonda şu an hangisi olsa izlersin?

4. Sence günümüz modern dünyasının olmazsa olmazı nedir?

5. Dahiyane fikirlerini nasıl muhafaza edersin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Görseldeki eksik parça sence hangisi?

6. Görseldeki eksik parça sence hangisi?

7. Hayatında bir kere de olsa yapboz yapmışsındır. Peki nasıl?

8. Imm... Şöyle bir keyif kahvesi içecek olsan şekerli mi içersin yoksa şekersiz mi?

9. Gelelim son soruya... İnsanlık için kendini feda edip sonsuza kadar hatırlanmak mı, yoksa sıradan bir hayat sürüp mutlu ölmek mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Lise Meitner!

Lise Meitner!

Senin beynin Lise Meitner gibi çalışıyor! Dünyanın gelmiş geçmiş en zeki insanlarından birisin. Bilgiye ulaşmak ve en doğrusunu öğrenmek adına büyük uğraşlar verebilir, büyük zorluklara göğüs gerebilirsin. Ama bunlar sana asla zorluk gibi gelmez. Yaptığın işlerle ya da başarılarınla övünmek de pek sana göre değil. Mütevazılık seni daha da yüceltiyor anlayacağın.

Ada Lovelace!

Ada Lovelace!

Senin beynin Ada Lovelace gibi çalışıyor! Özellikle sayısal zekan o kadar üstün ki, hayatındaki zorlukları bir kenara bırakarak herkesi kendine hayran bırakacak sonuçlara ulaşabilirsin. Burada önemli olan harekete geçmen ve kendine güvenmen. Çevrende neler olduğu seni asla kısıtlamasın, kaybedeceğin hiçbir şey yok sonuçta. Kendine güven ve harekete geç!

Valentina Tereshkova!

Valentina Tereshkova!

Senin beynin Valentina Tereshkova gibi çalışıyor! Sen kendini bu dünyaya ait hissetmeyenlerdensin. Zaten uçsuz bucaksız koskoca evren dururken, küçücük dünyaya sıkışmak hiç sana göre değil. Kendini yeryüzüne sığdıramıyor, çok daha fazlasını istiyorsun. Fazlasıyla cesaretlisin, tek başına uzayda uçuş yapabilecek kadar hem de! Kimselere ihtiyacın olmadığını da öyle iyi biliyorsun ki, destek görmesen bile başardıklarınla takdir toplayacağından eminsin.

Hedy Lamarr!

Hedy Lamarr!

Senin beynin Hedy Lamarr gibi çalışıyor! Sende hem sanatçı ruhu hem de bilimsel gelişmeleri sağlayacak bir zeka var. Kendini insanlığa adadığında, herkesin hayatına dokunacak sonuçlar doğuran işler yapıyorsun. Takdirin en büyüğünü hak etsen de, insanların düşünceleriyle pek de ilgilenmiyorsun aslında. Yalnız kalsan, kimse seni önemsemese bile umurunda olmaz. Ama bunları düşünmene gerek kalmıyor hiç. Zaten seni tanıyıp da desteklememek mümkün değil!

Marie Curie!

Marie Curie!

Senin beynin Marie Curie gibi çalışıyor!  Sen Marie Curie durdurmak bilmeyen ve sürekli yeni deneyler üzerinde çalışan bir beyne sahipsin. Zihnin o kadar berrak ve derin ki Curie gibi Nobel Ödülü olmasa da bu zihinle başka ödüllerin kapısını aralayacağın kesin! Yalnız deneylerin üzerinde çalışırken hayatını riske atmamaya dikkat et zira sıradışı zihnin her tehlikeyi göze alacak cesarette.

Rosalind Franklin!

Rosalind Franklin!

Senin beynin Rosalind Franklin gibi çalışıyor! Sen de Franklin gibi daha iyisi ve yapılmamış olanı için denemekten korkmayan bir beyne sahipsin. Berrak zihninin yanında eşsiz bir çalışma anlayışı ve disiplin bünyende buluşmuş. Adını tarihe altın harflerle yazdırmak için gerekli tüm özelliklere oldukça sahipken ne bekliyorsun?!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
593
228
123
70
30
26
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Buse Şekerci

keşke çalışma alanlarını ve buluşlarını da yazsaydınız

Murat Tekin

haaa hepiniz bir bilim insanısınız ama hangisi ile beyniniz aynı çalışıyoru çözmek için bir ankete katıldınız :)))) anketi oluşturan bile osurarak gülüyor size.

Pinar Ulusu

hedy lamarr