Görüş Bildir
Haberler
Hangi Enstrüman Senin Ruhunla Eşleşiyor?

etiket Hangi Enstrüman Senin Ruhunla Eşleşiyor?

Osman Avcı
17.02.2015 - 13:07 Son Güncelleme: 17.02.2015 - 16:55

Senin ruhuna hangi enstrüman daha uygun: Piano mu, bağlama mı, elektro gitar mı, yoksa daha başka bir enstrüman mı? Bunu öğrenmenin tek bir yolu var...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle; hangi gezegen, senin gezegenin?

2. Favori müzik türünü öğrenelim bir de!

3. Hangi fotoğraf/resim daha çok dikkatini çekti?

4. Senin en öne çıkan özelliğin nedir?

5. Müzik olmasaydı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Daha çok hangi tür enstrüman olmak istiyorsun?

7. Peki ya, grup mu, solo mu, orkestra mı?

8. Lider misin, takipçi mi?

9. Son olarak bir müzisyen seç!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Elektro Gitar" çıktı!

"Elektro Gitar" çıktı!

Senin kurallarla ilgili çok ciddi problemlerin var; kendini önüne konulan her şeyi yemek zorunda hissetmiyorsun: Asisin, kural tanımazsın, bir nevi zurnanın zırt dediği delik, sürüden ayrı uçan martısın. Ara sıra içe kapandığın olsa da, çekingen asla değilsin, gerektiği yerde sesin öyle bir çıkar ki... İdealistsin bir yandan da; ama bu ideallerini insanların gözüne sokmuyor, içinde yaşıyor, sadece yürürlüğe koyulacağı zaman gün yüzüne çıkarıyorsun. Fikir insanından çok, aksiyon adamısın yani. Karizmatik ve lokomotif bir kişiliğini söylememize gerek yok sanırım. Tüm bu sebeplerle senin enstrümanın: Elektro Gitar!

"Bağlama" çıktı!

"Bağlama" çıktı!

Senin ruhunla birebir örtüşen enstrüman: Bağlama! Senin karakterin bu toprakların ruhunu birebir yansıtıyor; arada sırada saçmalayıp, hatalar yapsan da; iyi niyetli olduğun su götürmez bir gerçek. Alabildiğine duygusalsın, bunu gizleme çabansa pek tatlı, saklayamıyorsun yani; ama sana böyle öğretilmiş: Gözyaşlarını göstermemen gerek. Sadıksın kara torpak misali, mütevazisin de Neşet misali. Kalendersin ayrıca, senden zarar gelmez; yine de bam teline basmamak gerek!..

"Keman" çıktı!

"Keman" çıktı!

Senin ruhun; oldukça duygusal, alabildiğine hassas ve çokça romantik. İnce düşüncelere sahipsin; bir şey söyleyeceğin zaman suyunun suyunun suyunu düşünüp söylersin, o derece insanları kırmaktan korkarsın. Aşk demek sen demek ayrıca. Tutkulusun ve aşkı çok derin yaşarsın; o hatta öyle ki senin ayrılığın 2. Dünya Savaşı sonrası Avrupa'ya benzer: harap, yıkık, bitmiş... Aşk zamanınsa tam tersi; Lale Devri İstanbul'una: Festival gibisindir, katılmamak mümkün değil. Bu yüzden senin enstrümanın: Keman!

"Akordeon" çıktı!

"Akordeon" çıktı!

Senin ruhunla eşleşen enstrüman: Akerdeon! İlk bakışta; senin tamamen eğlence için yaratılmış bir kişi olduğunu düşünmek mümkün. Evet eğlencelisindir, eğlendirirsin de. Kıpır kıpırsın, güldü mü gözlerinin içi güler; o gülen gözlerini, neşeli sesini, enerjik tavırlarını görmek için turlar düzenlenebilir, o derece insanları mutlu ediyorsun. FAKAT bu senin dışarıdan görünen tarafın; o neşenin içinde öyle ince bir sızı, öyle bir 'eski yara' vardır ki; bunu herkes göremez; zaten görseler yürekleri dayanmaz...

"Ud" çıktı!

"Ud" çıktı!

Senin ruhunla eşleşen enstrüman: Ud! Yani sana olgun ve bilge bir ruh demek yanlış olmaz; neler gördün, neler geçirdin hey gidi!.. O sözlerinin altında öyle derin yaralar, öyle kadim yaşanmışlıklar bulmak mümkün ki, herkes duyamaz, duyması da gerekmez. Vakursun, belli bir özgül ağırlığınsa her daim içinde bulunur. Ancak her ne kadar dışarıdan çok ciddi, ağır abi/abla gibi algılanmana rağmen, içinde eğlenceli bir kişilik yatıyor. Yani sen eğlenmesini de iyi bilirsin; fakat tadında, b*kunu çıkarmadan :)

"Piano" çıktı!

"Piano" çıktı!

Vaoov tebrikler, sana enstrümanların en asilzadesi çıktı: Piano. Evet evet senin asil bir kişiliğin var. Sen hiçbir şartta, hiçbir halde, hiçbir zamanda kendinden, kişiliğinden ve kalitenden ödün vermeyenlerdensin. Kimin senin hakkında ne dediği, ne yorum yaptığı da mühim değildir burada. Sana doğru ve soylu gelen şeyi, (evet bulduk kavramı: Soylu) yaparsın her zaman. Lider ve dominant bir kişiliğin var ayrıca ve en önemlisi bu liderlik sende kendiliğinden. Yani sen liderliği elde etmek için kendini küçük düşürenlerden değilsin asla, sayın soylu kişilik!

"Ney" çıktı!

"Ney" çıktı!

'Dinle Ney'den neler hikayet etmede, ayrılıklardan şikayet etmede' demiş Mevlana. Sen de vatanından koparılmış bir ruhsun; bu yüzden üzgünsün, ayrılıklar bükmüş belini. Bu vatanın anlamıysa kişiye göre farklılık gösterir. Ama en genel manada sen bu masiva olan Dünya denen gölgeliğe ait değilsin; senin gerçek vatanın öteler; yani sen ötelere, öteler sana ait! Derin bir kişiliksin vesselam, hamlık senden hep uzak olsun, ey 'ol'muş insan!

"Davul" çıktı!

"Davul" çıktı!

Senin ruhunla eşleşen enstrüman: Davul/Bateri! Sen oldukça dışa dönük bir kişiliksin; sıcakkanlısın, girişken ve arkadaş canlısısın. Etrafındaki istinasız herkes seni sever, çünkü samimi ve iyi niyetli bir yaratılışa sahipsin. Diğer yandansa dobrasın, ağzına geleni söylemek gibi bir huya sahipsin ve söylediğinde ardını ötesini düşünmezsin. Netsin de, kafanda bulanık hiçbir şey yok. Belki de insanların sana bu kadar bağlanmasının sebebi bu doğrucu Davutluğun ve de samimiyetin! Öyle ya, kimse yalancıları sevmez...

"Arp" çıktı!

"Arp" çıktı!

Senin ruhunla eşleşen enstrüman: Arp! Sen yaşadığın çevreye, hissettiğin duygulara ve en önemlisi bulunduğu zamana ait olmayan/olamayan bir yabancı, bir eski zaman insanısın. Her şeyden önce şimdiki zamanın kalitesizliğinden, basitliğinden, estetik yoksunluğundan ve duyarsızlığından muzdaripsin. Bu yüzden seni buradan alsak ve Antik Yunan zamanına götürsek, oraya kendini daha çok ait hissedersin. Çok sıkıldın buralardan farkındayız, ey en asil duygunun insanı!..

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1343
612
435
188
149
143
139
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın