Görüş Bildir
Haberler
Hangi En Temel Kişilik Teorisine Sahipsin?

etiket Hangi En Temel Kişilik Teorisine Sahipsin?

Kişilik tiplerini ortaya koyan pek çok teori ve test yaklaşımı vardır ve aslında kişilik tipleri pek çok çevresel ve kişisel değişkene göre oldukça fazla çeşitlere ayrılır. Ancak kişilikler tüm bunlardan önce en temelde 2 ana çeşittir ve diğer türler bunların alt kollarını oluşturur. 

Bakalım sen iki ana kişilik çeşidinden hangisine sahipsin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İş yerinde oldukça meşgulsun ve bir iş arkadaşın o sırada sana gelip, sorunlarından bahsedip dert anlatmaya başladı. Ne yaparsın?

1. İş yerinde oldukça meşgulsun ve bir iş arkadaşın o sırada sana gelip, sorunlarından bahsedip dert anlatmaya başladı. Ne yaparsın?

2. Doktor randevuna tam saatinde gittin ancak yarım saatte fazladır doktorun gelmesini bekliyorsun. O sırada sen ...?

3. Telefonun çalıyor ancak ekranda tanımadığın bir numara göründü. Ne düşünürsün?

4. 'Hayır' demek senin için ne kadar kolay?

4. 'Hayır' demek senin için ne kadar kolay?

5. Bir grup insanla akşam yemeği yiyorsun. Bu kişilerden hangisine tahammül etmekte zorlanırsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir arkadaşın veya başka biriyle arandaki son tartışma hangi nedenden çıktı?

7. Şimdi de bu mesleklerden birini seç bakalım!

8. Son olarak; sence bu renk tonlarından en güzeli hangisi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Extrovert!

Extrovert!

Sen tam olarak extrovert( dışa dönük) karakter yapısına sahip bir insansın. Enerjini resmen çevrenden alıyor ve yanlızlığa tahammül edemiyorsun. Bir organizasyonun, bir topluluğun beyni olmaya en yatkın kişi her zaman sen oluyorsun. Geleneksel yöntemleri uygulamaya meraklı, çalışkan ve düzenlisin. Hızlı, somut sonuçlar almaya istekli olduğun için sen de önce hareket sonra düşünce geliyor. Yani önce bir şeyi yapıyor daha sonra bu hareketin üzerine düşünüyorsun. Enerji dolu, ön yargılı ve genel olarak kendinden memnun bir yapın var ve pratik zekanı oldukça iyi kullanıyorsun! İnsanlarla iletişim kurmak senin için bu hayattaki en kolay şey ve çevrende o kadar çok arkadaşın var ki ara ara isimlerini unuttuğun bile oluyor. Bir ortamda insanların dikkatini çekmeyi seviyorsun ve etrafındaki kim olursa olsun onu konuşturmayı başarıyorsun. Daima gülüp, şakalar yapıyor ve dinlemeyi biliyorsun. Kimi zaman yalnız kalmaya ihtiyaç duysan da yalnız vakit geçirmek senin için en ideal durum değil. Böyle durumlarda çok çabuk sıkılıyorsun ve gerçekten sıkılmayı hiç sevmiyorsun. Dikkatin diğer insanlara göre çok daha çabuk dağılıyor ve etrafında daima bir uyarana ihtiyaç duyuyorsun. Devamlı yeni deneyimler aradığın için yaratıcı ve yenilikçi yanların çok gelişmiş. Kafanın içinde yaşamadığın içinse diğer insanları anlamaya ve empati kurmaya çok yatkınsın. Bu da seni geçimli ve uyumlu bir insan haline getiriyor. Oldukça sabırsız olmanı bir kenara bırakırsak, sevdiklerin için fedakarlık yapmaya ve onların yanında olmaya özen gösteriyorsun. Özetle sen, enerjini hareket ve kalabalıktan alan yorulmak bilmeyen bir insansın.

Introvert!

Introvert!

Sen tam olarak introvert( iç dönük) karakter yapısına sahip bir insansın! Hayalperest, yaratıcı, hırslı ve kararlı bir kişiliğin var. Tek başına yaşamanın mutlu bir şekilde yaşamak olduğunu düşünüyor ve rol yapmak yerine kalabalığın içinde saklanmayı tercih ediyorsun. Bir şeyleri yanlış yapmak ya da bir şeyleri tam anlamayacağından dolayı sürekli bir endişe duyuyor, normal bir insandan çok daha fazla şeyi aynı anda düşündüğün için resmen zaman zaman eziyet çekiyorsun. Tamamlanması gereken düşük seviyeli bir görev veya tahsis edilecek bir hizmet olduğunda, ilk gönüllü olan daima sen oluyorsun çünkü sorumluluk almaktan asla kaçınmayan bir karakterin var. Sürekli olarak seni yargıladıklarını ve hatalarını bulacağını hayal ettiğinden başkalarıyla iletişimden kaçınıyor gibi görünüyorsun ancak bunun esas nedeni senin, insanların tabiri caizse boş ve yapay muhabbetlerine katlanamaman. Kendini bildiğin andan itibaren bilgiye olan açlığını dindirmeye çalışıyorsun. Okumaktan, bilgi havuzunu yararlı şeylerle doldurmaktan ve zihninin derinlerine bilgi tohumları ekmekten büyük bir haz duyuyorsun. Aynı zamanda da gelişmiş gözlem yeteneğin ile insanların adeta içini okuyabiliyorsun ve gündelik hayatta kişilerin birbirlerine nasıl rol yaptıklarını anında fark edebiliyorsun. Bu nedenle de maskelerin arkasına sığınıp, kalabalıklara karışmaktansa insanlardan kaçıyorsun. Kendinle baş başa kalmak ve entelektüel anlamda kendini geliştirmek senin için büyük önem taşıyor. Kendi kabuğuna çekildiğin zamanlarda bu alana giren ya da yapmak istediğin şeylere engel olan kişilere ise büyük bir öfke duyuyor ve zaman zaman kontrolünü kaybedip ani sinir patlamaları yaşayabiliyorsun. Tüm bunların yanı sıra duygularını pek belli edemiyor ve bunlar hakkında konuşmaktan kaçınıyorsun. Özetle sen; kendine has kodları olan, anlaşılması zor, oldukça entelektüel, dışarıdan oldukça duyarsız görünen ama aslında oldukça duygusal, ince ruhlu birisin ve bir insanın seni gerçekten anlayabilmesi için en az senin kadar zeki ve empati yeteneğinin kuvvetli olması gerekiyor!

%50 Extrovert %50 Introvert!

%50 Extrovert %50 Introvert!

Sen iki temel karakterin karışımından oluşuyorsun daha doğrusu iki farklı karaktere sahipsin! Aslında introvert bir karakterin var ancak zamanla bunu kırıp farklı şekilde evriltmeyi başarmışsın. Okulda, işte, arkadaş ortamında kısacası dışarıda sürekli olarak hareket halindeyken bir enerji topu oluyorsun. Girişken, başkalarını cesaretlendiren, beklemekten nefret eden ve etrafında olup bitenleri sürekli olarak gözlemleyen birisin. Bir orkestra şefi gibi, her şeyi yönetmekten gerçekten zevk alıyorsun. Çevrendekiler tarafından fark edilmek hoşuna gidiyor hatta zaman zaman tamamen var olmak için başkalarının dikkatine ihtiyacın var gibi hissediyorsun. Ancak eve döndüğünde ya da kendi kabuğuna çekildiğinde bambaşka birine dönüşüyorsun. Artık inisiyatif almıyor, çevrenle ilgilini kesip kendi dünyana yöneliyorsun. Aslında bu senin enerji toplama şeklin. Şöyle ki birkaç gün ya da ihtiyaç duyduğun zamanlarda extrovert özellikler taşıyan zırhını kuşanıyor o şekilde hareket ediyorsun ancak sonrasında esas benliğin yalnızlığa ihtiyaç duyduğundan kendi dünyana çekilip, adeta zihnindeki bir düğmeyi kapatıyorsun. Zaman zaman etrafındakilerin tepkileri, hayatının iki kutbu arasındaki boşluğu kapatmak için davranışlarını gözden geçirme ihtiyacını hissetmene neden olabiliyor. Çünkü insanlar senin bu iki uç arasında gidip gelen ruh hallerini fark edebiliyor ve kafaları karışıyor. Daha da kötüsü bu git geller ruh halinde ciddi dalgalanmalara neden oluyor ve seni anlaşılması güç bir insan haline getiriyor. Özetle seni anlamak ve uyum sağlamak oldukça emek ve sabır istiyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1214
400
142
106
54
25
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cihad

%100 öküz ve malsın burada herkes kendini ilah gibi hissediyor galiba ama ben size söyleyeyim katıksız malsınız.

Pasif Kullanıcı

Paralel evrenden misin

Onur Atasoy

Introvert! Harbiden öyleyim valla

kaossever

Bu testi yapanların içe dönük olması daha olası çünkü dışa dönüksen bu testi tıklama ihtimalin daha düşük.