Görüş Bildir
Haberler
Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı? Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Başlayacak?

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı? Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Başlayacak?

Türkiye’de koronavirüs sebebiyle uygulanan sokağa çıkma yasakları devam ediyor. 17 günlük tam kapanma sonrası genelge yayınlayan İçişleri Bakanlığı, 1 Haziran’a kadar devam edecek sokağa çıkma yasaklarını açıkladı. Kademeli normalleşme diye geçen sokağa çıkma yasakları bu akşam saat 21.00’de başlayacak ve hafta sonu boyunca devam edecek. İşte İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı sokağa çıkma yasağı genelgesinin tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre sokağa çıkma yasağının detayları şöyle;

Kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00­-5.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 21.00’den başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan işyeri/fabrika/imalathane gibi yerlerde çalışan kişiler yapılan denetimlerde 29.04.2021 tarih ve 7705 sayılı yazımız çerçevesinde e-Devlet platformunda yer alan İçişleri Bakanlığı e-Başvuru sistemi üzerinden alınan çalışma izni görev belgesini ibraz etmek zorundadırlar. Ancak Nace kodu eşleşme hatası, muafiyet kapsamındaki bir iş yerinde görev yapmasına  rağmen alt işverenin muafiyet kapsamında olmaması nedeniyle görev belgesi alınamaması veya erişim hatası gibi durumlarda örneği bahse konu yazı ekinde yer alan ve işveren ile çalışanın beyanı/taahhüdüyle manuel doldurularak imza altına alınan çalışma izni görev belgesi formu da denetimlerde ibraz edilebilecektir.

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Cumartesi-Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın