Görüş Bildir
Haberler
Hafta Sonu Marketler Açık Mı? Sokağa Çıkma Yasağında Bakkal ve Marketlerin Çalışma Saatleri…

Hafta Sonu Marketler Açık Mı? Sokağa Çıkma Yasağında Bakkal ve Marketlerin Çalışma Saatleri…

Türkiye’de hafta sonu boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Vatandaşlar, günlük ihtiyaçları için yasak boyunca açık olacak işletmeleri merak ediyor. İçişleri Bakanlığı, yayınladığı kademeli normalleşme genelgesiyle birlikte sokağa çıkma yasağı boyunca açık olacak işletmeleri duyurdu. Peki, bakkal ve marketler saat kaçta açılacak? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Marketler Hafta Sonu Açık Mı?

Marketler Hafta Sonu Açık Mı?

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde yasak boyunca açık olacak işletmeler hakkında şu ifadelere yer verildi;

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Cumartesi-Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri (sadece ekmek ve unlu mamul satışı için) açık olacaktır. Vatandaşlarımız ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın