Görüş Bildir
Haberler
Habur Sınır Kapısı 22 Gün Sonra Açıldı

Habur Sınır Kapısı 22 Gün Sonra Açıldı

ATKN
03.01.2016 - 18:19 Son Güncelleme: 05.01.2016 - 12:45

Bir süredir kapalı tutulan Habur Sınır Kapısı açıldı. Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle Habur Sınır Kapısı'nın kapatılmasıyla Irak tarafında mahsur kalan yaklaşık binlerce Türk şoför, Türkiye'ye dönmeye başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Habur Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü yetkilileri, Dunya.com'dan Aysel Yücel'e yaptığı açıklamada, 'Halen Türkiye tarafında yaklaşık 4 bin araç bekliyor. Toplamda 30 bin TIR'lık yük de beklemede. Irak tarafında ise 9 bin 500 araç kapıyı geçmek üzere kuyrukta' ifadelerini kullanmıştı.

Öncelik bozulma ihtimali yüksek ürünleri taşıyan TIR'ların

Öncelik bozulma ihtimali yüksek ürünleri taşıyan TIR'ların

İlk etapta, bozulma ihtimali yüksek ürünleri taşıyan TIR'lara öncelik verildi. 

Konvoylar halinde tırların, askeri araçların eskortluğunda  güvenlikleri sağlanarak geçişleri yapılıyor. Araçların, ilçe merkezinden değil, yeni yapılan çevre yolundan ulaşımları sağlanıyor.

'Güvenlik nedeniyle kapalı tutuluyordu'

'Güvenlik nedeniyle kapalı tutuluyordu'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye-Irak sınırında 14 Aralık'tan bu yana kapalı tutulan Habur Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Pazar günü yaptığı açıklamada, 'Habur'da gümrük giriş çıkışlarında bir sıkıntı olmamasına rağmen güvenlik nedeniyle kapalı tutuluyordu. Bugün değerli arkadaşlarımızla olayı yerinden inceleyip, bir sıkıntı olmazsa ve güvenlik problemi de halledilirse yarın veya daha sonraki gün bu kapıdan giriş çıkışın yapılması noktasında gayret göstereceğiz' diye konuşmuştu.

DHA, AA ve Dunya.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
7
3
1
0
0
0