Görüş Bildir
Haberler
Milli Güreşçi Şamil Erdoğan'ın B Numunesi de Pozitif Çıktı

Milli Güreşçi Şamil Erdoğan'ın B Numunesi de Pozitif Çıktı

Fatih
15.10.2014 - 19:27 Son Güncelleme: 24.10.2014 - 22:18

2014 Büyükler Serbest Güreş Dünya Şampiyonasında 3. olarak bronz madalya kazanan 'Devşirme' sporcu Şamil Erdoğan'ın (a) numunesinden sonra, (b) numunesi de pozitif çıktı.

Dünya şampiyonasında madalya töreninin ardından doping testi veren Şamil Erdoğan'ın idrar örneğinde yasaklı madde olan 'Anabolic Steroid Stanozolol' rastlanmıştı. Bu gelişme üzerine Güreş Federasyonu yetkilileri 16 Ekim 2014 tarihinde itiraz edilerek (a) numunesinden sonra, (b) numunesinin de açılmasını istemişti.

Yapılan itiraz sonunda 2014 Dünya Güreş Şampiyonası erkekler serbest 97 kg'de bronz madalya kazanan milli güreşçi Şamil Erdoğan'ın pozitif çıkan A numunesinin ardından, B numunesi de pozitif çıkmış oldu.

DÜNYA ŞAMPİYONASI'NDAN 20 GÜN ÖNCE TÜRKİYE'YE GELDİ

Rusya'nın Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nden getirilerek Türk vatandaşı yapılan 25 yaşındaki 'devşirme' sporcu Şamil Erdoğan, Türkiye adına ilk defa milli mayoyu, Özbekistan'daki Dünya Şampiyonası'nda giyerek bronz madalya kazanmıştı.

TÜRKİYE HEM BRONZ MADALYADAN OLDU, HEM DE DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜNDEN

Şamil Erdoğan'ın (B) numunesinde de doping çıkması nedeniyle kazandığı madalya iade edilecek. Şamil'in kazandığı bronz madalya ile Türkiye Serbest Erkekler Güreş Milli takımı, Dünya Şampiyonası'nda 41 puanla takım sıralamasında üçüncülüğü elde etmişti. Ancak, Şamil'in 'doping'li çıkması nedeniyle, Türkiye'nin 8 puanı silinecek ve şampiyonada dördüncü sıraya düştü.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/spor/mil...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0