Görüş Bildir
Haberler
Günlük Hayatta Mutluluğumuzu Engelleyen 4 Durum

Günlük Hayatta Mutluluğumuzu Engelleyen 4 Durum

Hayattan tek isteğimiz mutlu olmaktır. Ne yazık ki bazen ne kadar denersek deneyelim gerçek mutluluğa kavuşmak zordur ve geriye dönüp baktığımızda kendimizi mutsuz hissederiz. Oysa bu durum sadece kendimizden kaynaklanır. Mutsuzluğa neden olan her gün ısrarla yapmaya devam ettiğimiz bazı şeyler var; ancak mutlu olmak istiyorsak olumsuzluğu besleyen her şeyden uzaklaşmak zorundayız.

Elite Daily’de rastladığımız, kişisel farkındalığımızı arttırıp ders çıkarmamızı sağlayacak bu güzel içeriği sizler için derledik.

İşte günlük hayatta mutluluğumuzu elimizden alan şeyler. Haydi başlayalım.

Kaynak: http://elitedaily.com/life/everyday-t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sosyal medya bağımlılığı

İlk suçlumuz sosyal medya. Kendimizi her türlü insanla karşılaştırmak oldukça yıpratıcı bir durum olsa gerek. En kötüsü ise Instagramdır. Fotoğraflarımızın

parlaklığını ve filtresini değiştirerek hayatımızın düzenlenmesinin bizi daha

havalı göstereceğine ya da bir Instagrammera benzeyeceğimize inanırız.

Buna karşılık telefonumuzu bir süreliğine bırakmalı ve gerçek hayatı filtrelemeyip mükemmel olmak için çalışmamaya odaklanmalıyız.

2. Yeterince hareket etmemek

Özellikle kış aylarında miskinliğe meyilliyiz. Konu taze yiyeceklere ve egzersiz yapmaya gelince biraz üşeniriz. Hele de önceden başlamışsak ve devamını getiremediysek kendimizi çok mutsuz hissederiz.

İşte bu duruma inat iç karartıcı kış aylarında bedenimize daha fazla özen göstermeliyiz.

Mesela her gün 4 dakikanızı squat için ayırarak düz bir karına sahip olabilirsiniz.

3. Aşırı stres

Bazılarımız ne hissettiğini umursamadan hem okul hem de genel yaşamında çok çalışır ve kendilerini her açıdan kanıtlamaya çalışır. Oysa bu durum mutluluğumuza zarar verir. Bazı günler okuldan, iş hayatından hatta ders dışı etkinliklerden başka bir şey hakkında durup düşünmek imkansız görünür.

Tam bu esnada yapmamız gereken hedeflerimizin neler olduğunu ve neden bu kadar sıkı çalıştığımızı düşünmemiz gerektiğidir. Kendimize zaman ayırmanın hayatımızdaki verimliliği arttıracağını hatırlamalıyız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Diğer insanların ne düşündüğüne fazla takılmak

Bir zamanlar annelerimizin “Başkalarının ne düşündüğü kimin umrunda?” sözünü hatırlar gibi olduk mu? Sizce de kulağa çok hoş gelmiyor mu?

Ne yazık ki durum bu kadar da basit değil. Bir çoğumuz yanlış bir şey yaptığımızda hatta bir konudaki düşüncelerimizden ötürü yargılanabileceğimiz hususunda paniğe kapılırız. Oysa mantıklı düşündüğümüzde ne kadar da saçma. Yeni trend olmayan kıyafetleri beğeniyorsanız giyinin. Top 10’da olmayan şarkıları seviyorsanız dinleyin.

Gerçek benliğinizi ifade etmek sizi daha mutlu ve kendinizden emin hissettirecektir.

Açıkladığımız bu 4 durumdan uzaklaşmak umarım hayatınızda fark yaratır. 🤗

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
111
29
14
11
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet Bayraktar

İyi de o işler öyle olmuyo işte.

Nadia Wagner

Evet, hayat gerçekten muhteşem. Hiç derdimiz sıkıntımız yok. Biz kendi kendimize yapıyoruz her şeyi!

Fatma DENİZ

Bu söylenenler yapılabilse stres sıkıntı diye bişey olmaz zaten.