Görüş Bildir
Haberler
Modern Cadılar: Polonya'nın Güçlü ve Mistik Kadınları

Modern Cadılar: Polonya'nın Güçlü ve Mistik Kadınları

Fulin
15.09.2015 - 03:04

Polonya nüfusunun çoğunluğu katı bir şekilde Katolik Hristiyan olarak yaşıyor. Bu durum bir taraftan muhafazakar dinsel tabanı oluştururken, diğer taraftan da din kavramının en aşırı şekilde delinmeye çalışıldığı eylemleri beraberinde getiriyor. Fotoğraf sanatçısı Katarzyna Majak da Hristiyanlık öncesi Polonya'nın (ve Avrupa'nın) geleneklerinde olsa da din baskısı ile tamamen toplumun gözü önünden kaldırılan Şamanizm temelli cadılık ve şifacılık ile uğraşan insanları belgelemek adına bir projeye girişmiş. Projesinde farklı özelliklerdeki kadınların portrelerini çekerek onları tüm dünya ile tanıştırmayı amaçlayan Majak, sosyo-kültürel anlamda büyük bir hazine olarak yorumladığı 'Gücün Kadınları' projesini bir kitaba çevirmek de istiyor. Gelin bazılarının özellikleri ile birlikte günümüzün modern cadılarına bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maria - Kahin ve Şifacı

Maria - Kahin ve Şifacı

Maria Ela Lawanska; gerçeği, aşkı, aşkın gerçekliğini ve içsel gerçekliği arıyor. Varoluşun anlamını, gündelik hayatın kutsallığını aramak ve kökleri onun bilgeliğinin temellerini oluşturuyor. Bu özellikleri ile dersler veriyor ve kadın topluluklarında workshop'lara katılıyor.

Natalia Lach Lachowicz - Sanatçı ve Cadı

Natalia Lach Lachowicz - Sanatçı ve Cadı

Natalia; felsefe, büyü ve din konularına temas ediyor. Kendi fiziksel özelliklerini açıklayarak yol gösteriyor. Gücünü ise onu çevreleyen doğadan alır. Rüyaların, efsanelerin, büyüsel niteliklerin ve ritüel objelerinin gücünü sıkça kullanıyor.

Justyna Rychlewska Suska - Şifacı

Justyna Rychlewska Suska - Şifacı

Justyna, MA-URI ismi verilen mistik ve mitolojik bir Polonya merkezli şifacılık hareketinin bir üyesi. Bu öğretiyi kurdukları evler ile insanlara aktarıyorlar. Justyna da bu evlerinin ilkinin kurucusu.

Beata Lech - Cadı ve Aktar

Beata Lech - Cadı ve Aktar

Ormanlar ile konuşan kadın olarak biliniyor. Dağların eteklerinde kunduz yuvalarının hemen yanında yaşıyor. Ormanı dinliyor, Şamanizm ayinleri yapıyor ve kart okuyor.

Kasia Emilia - Cadı

Kasia Emilia - Cadı

İyi ya da kötü sihirler yapabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elwinga - Bilge

Elwinga - Bilge

Elwinga bir Druid, yani bilge kadın. Bilge kadınlar bitkisel şifa yöntemleri, doğum gibi konularda uzman.

Paraskiewa - Kahin

Paraskiewa - Kahin

Duaların gücüyle hareket ediyor. Seneler önce geçirdiği ağır hastalıktan dualar sayesinde kurtulduğuna inanıyor.

Enenna - Neo Pagan Dini Temsilcisi

Enenna - Neo Pagan Dini Temsilcisi

Polonya'da aslen var olması çok zor olan bir tarikatın lideri olan Enenna, çocukluk yaşından beri Wiccan adı verilen neo-pagan dininin yayılması için elinden geleni yapıyor. Modern wiccan sayısı oldukça fazla.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
onedemiyoki

Bizde ki karşılıgı üfürükçü hoca.

Voyager 2

Hogwarts ı açık öğretimden bitirmiş bunlar.