Görüş Bildir
Haberler
Gotik Motifler Taşıyan Tedirgin Edici Karanlık Atmosferlerin İliklerinize İşlediği 30 Film

Gotik Motifler Taşıyan Tedirgin Edici Karanlık Atmosferlerin İliklerinize İşlediği 30 Film

EC was here.
16.09.2016 - 09:23

18. ve 19. yüzyıllarda Bram Stoker ve Mary Shelley gibi yazarların ses getiren eserleriyle birlikte Avrupa'da Gotik tarzı belirdi ve o yıllardan bu yana sinemada da önemli bir yere sahip oldu. Gotik bir filmde vampirler, kurt adamlar, huzursuz hayaletler, karanlık atmosferler, tedirgin eden ortamların bazen bir-iki tanesini bazense hepsini görebilirsiniz. Bu tarz atmosferleri seviyorsanız içerikteki filmlere kesinlikle göz atmalısınız. (Her karanlık filmin bu türe girmediğini hatırlatmakta fayda var.) Şimdiden iyi seyirler.

Film özetlerinin beyazperde.com'dan alıntılandığını, sıralamanın IMDb puanlarına göre yapıldığını artık söylemesek de biliyorsunuz. 😌

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Van Helsing (2004)

30. Van Helsing (2004)

IMDb: 6.0

İnsanlığı, dünyadaki her türlü kötülükten kurtarmak için gelmiştir Van Helsing. Her ne kadar herkes onunla aynı fikirde olmasa da. Bir grup insan onun kahraman değil aksine bir katil olduğuna inanmaktadır. Vatikan, bu canavar avcısını ve onun müttefiki Carl’ı Transilvanya’ya göreve gönderir. Onların bu topraklara gelme nedeni, güçlü Kont Drakula’yı durdurmaktır. Ancak burada Anna Valerious adlı Çingene Prenses ile güçlerini birleştirirler. Prensesin amacı ise eski bir laneti sonlandırmaktır. Bu lanet ailesine zarar vermektedir. Ortak hedefleri vampiri yok etmektir ancak nasıl yapacaklarından emin değillerdir. Ortadan kaldırılması gereken sadece Drakula değil, Kurt Adam ve Frankenstein da büyük bir sorundur.

29. Addams Ailesi / The Addams Family (1991)

29. Addams Ailesi / The Addams Family (1991)

IMDb: 6.8

Aşklarını yenileyen Gomez ve Morticia’nın erkek çocuklarının dünyaya gelişiyle Addams malikanesine yeni bir ses gelir. Fester’ın şehvet düşkünü dadı Debbie Jilinsky’nin peşine düşmesiyle Wednesday ve Pugsley onun aslında kara bir dul olduğunu ve Fester’ı da ölü koca koleksiyonuna eklemek istediğini keşfederler.

Fester’ın dadıyla evlenmesi ve ardından da çocukları yaz kampı için evden uzaklaştırmaya çalışmasıyla ailede soğuk rüzgarlar esmeye başlar. Ancak Wednesday henüz son sözünü söylememiştir...

28. Cehennemden Gelen / From Hell (2001)

28. Cehennemden Gelen / From Hell (2001)

IMDb: 6.8

1880'ler Londrası'nda insanları dehşete sürükleyen Karındeşen Jack cinayetleri hüküm sürmektedir. Korku içerisindeki insanlığı bu vahşetten kurtarabilecek tek kişi Müfettiş Fred Abberline olmak üzeredir. Psişik güçlere sahip olan Abberline, partneri Godley'le birlikte bu güçlerinin ortaya çıkardığı delilleri takip etmeye koyulurlar.

27. Karanlık Bastığında / Near Dark (1987)

27. Karanlık Bastığında / Near Dark (1987)

IMDb: 7.0

Caleb Colton isimli genç çift, küçük bir kasabada sıradan bir hayat sürmektedir. Ancak bu yerde yaşanan hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Mae isimli genç ve çekici bir kadınla karşılaşan Colton, bu gecenin sonlarına doğru vampir olduğunu öğrendiği bu kadın tarafından ısırılır. Sonrasında ise Mae, kendisi gibi vampirlerden oluşan ailesini de yanına alarak Colton'ı almak için geri döner. Mae ve ailesinin avlanmaya çıktığı bu gecede genç adamın oldukça zor bir karar vermesi gerekecektir. Colton, seçme hakkını ya ailesinden ya da ölümsüzlükten yana kullanmak zorunda kalacaktır.

26. Karanlıklar Ülkesi / Underworld (2003)

26. Karanlıklar Ülkesi / Underworld (2003)

IMDb: 7.0

Selene, son derece güzel bir vampir savaşçıdır ve sürekli vampirlerle kurt adamlar arasındaki savaşlar içindedir. O her ne kadar vampirlerle aynı hizada olsa da Micheal’a aşık olur. Micheal bir kurt adamdır ve artık savaşların sona ermesini istemektedir. Aşk gündeme yerleşince dengeler değişir. Selene, artık onu korumak gereksinimi duymaktadır. Onun etrafını saran Lycanlar’ın oyunlarını kavrayıp çözmeye çalışır. Bu süreçte bambaşka bir şey keşfeder. İki cephedeki türün zaaf ve güçlerini birleştirince ortaya yeni bir zorlu tür çıkmaktadır. Bu tür kurt adamların yararına rol alacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Operadaki Hayalet / The Phantom of the Opera (2004)

25. Operadaki Hayalet / The Phantom of the Opera (2004)

IMDb: 7.4

Film, bir opera hayaletinin French Opera House’taki oyuncuları ve koro şarkıcısı olan ve özel olarak çalıştırılan Christine’i tehdit etmesi ile başlıyor. Hayalet, baş sopranoyu nihayet delirtir ve kaçmasına neden olur. Ancak bir geceliğine onun yerini alan Christine sayesinde şov, gala gecesinde çok beğenilince kaçan yıldız, rolünü geri ister. Bu sırada Christine’in çocukluğundan beri ona tutkun olan Raoul, tuhaf olaylar olurken bu durumu fırsat bilmek isteği ile Christine’in yanında olmaya çalışır.

24. Ölü Gelin / Corpse Bride (2005)

24. Ölü Gelin / Corpse Bride (2005)

IMDb: 7.4

1800’lerin sonlarına doğru bir Victorian kasabasında bir adam ve bir kadın Victor Van Dort ile Victoria Everglot nişanlanırlar. Everglotlar’ın paraya ihtiyacı vardır aksi takdirde sokaklarda uyumak üzeredirler. Van Dortlar ise sosyetede adlarının geçmesini seven insanlardır. Yalnız düğün provası esnasında bir şey yanlış gider. Victor, koruluğa girer ve orada bulduğu bir iskeletin parmağındaki yüzüğü kendi parmağına geçirir. O anda da kendisini ölü gelin Emily ile evlenmiş bulur. Öteki tarafta Victoria onu beklerken, Victoria’nın yerini alacak zengin bir başka kişi vardır. Bu durumda ortada iki gelin ve bir damat varken Victor’u hangisinin elde edeceği bir muammadır.

23. Hayalet Süvari / Sleepy Hollow (1999)

23. Hayalet Süvari / Sleepy Hollow (1999)

IMDb: 7.4

Ichabod Crane, kendini bulunduğu mevkinin düzenini sağlamaya atayan, esrarengiz bir adamdır. Bir gün yaşanan kanlı cinayet vakaları silsilesini çözmek ve sonlandırmak üzere Sleepy Hollow isimli bir kasabaya gönderilir. Tüm kurbanlar, kendilerine hiç merhamet gösterilmeden, kafaları bedenlerinden ayrılarak öldürülmektedirler. Tüm kasaba bu cinayetlerin bir hayalet tarafından gerçekleştirildiğini düşünmektedir. Ichahold, yaşanan bu tuhaf olayların sonunu getirmeye kararlıdır.

22. Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi / Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

22. Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi / Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

IMDb: 7.4

Sweeney Todd, İngiltere'de berberlik yaparak yaşamını sürdüren, çok güzel bir eşi olan, hayata umutla bakan bir adamdır. Fakat kasabanın önde gelenlerinden birinin güzel eşinde gözü vardır. Yersiz bir suçlama ile hapse atılır ve ardından sürgüne gönderilir. Hayatı darmadağın olan Sweeney Todd, kurtulup geri dönmek ve intikam almak için yemin eder. 

Yıllar sonra geri geldiğinde her şey çok değişmiştir fakat onu hatıralar içerisinde sabırla bekleyen biri vardır, Bayan Lovett...

Şeytan Berber, Bayan Lovett'ın da yardımıyla suçluyu bulana kadar acımasız bir cellada dönüşecektir; bu arada kasabayı birbirinden güzel kek ve çörek kokuları kaplarken şüphelenmek kimsenin aklına gelmeyecektir...

21. Suspiria (1977)

21. Suspiria (1977)

IMDb: 7.5

Amerikalı genç kadın Suzy Bannion, dünyanın en iyi bale okullarından birine gitmek için Almanya'ya gider. Bir akşam vakti okulun kapısını çalar ve tam da bu andan itibaren esrarengiz durumlara tanık olmaya başlar. Taksiden indiği an bir başka öğrencinin okuldan çıkıp ormana doğru koşturmaya başladığını gören genç kadın olaylara anlam veremez. Öte yandan kendisine kapıyı açan biri de olmaz. Ertesi gün tekrar geldiğinde okula alınır ve ardından yavaş yavaş uyum sağlamaya başlar. Fakat zamanla tanık olacağı tuhaf olay ve durumlar ürkütücü bir gerçeği keşfetmesine neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Şeytanın Belkemiği / El espinazo del diablo (2001)

20. Şeytanın Belkemiği / El espinazo del diablo (2001)

IMDb: 7.5

1930'lu yılların son demleri... İspanyol İç Savaşı sona ermek üzeredir. Diktatör Franco'nun ulusalcı partisi, Sol Parti'yi alt etmenin eşiğindedir. Solcu babası tarafından bir yetimhaneye bırakılan 10 yaşındaki Carlos, bir gün babasının geri gelip onu yeniden yanına alacağının hayallerini kurmaktadır. Carlos bu ortamda oldukça zor günler geçirmektedir. Bir gün yine aynı yetimhanede yıllarını geçirmiş olan Jacinto isimli bir hayalet tarafından taciz edilmeye başlayacaktır.

19. Yetimhane / El orfanato (2007)

19. Yetimhane / El orfanato (2007)

IMDb: 7.5

Laura, çocukluğuna dair en mutlu günlerini deniz kenarındaki bir yetimhanede geçirmiştir. Yetimhanenin çalışanları ve Laura’nın birlikte büyüdüğü arkadaşları ona her zaman ilgi ve sevgi göstermişlerdir.

Şimdi, 30 yıl sonra, Laura, kocası Carlos ve 7 yaşındaki oğlu Simon’la çok güzel yıllar geçirdiği yetimhaneye geri dönmüştür. Hayali, uzun süredir kapalı olan yetimhaneyi restore ettikten sonra engelli ve hasta çocuklar için bir yaşam alanı haline getirmektir. Burası çocukların deniz kenarında ve temiz havada rahatça oynayabileceği bir yer olacaktır.

Yeni ev ve bu evdeki gizemli atmosfer Simon’ın hayal gücünü fazlasıyla canlandırır. Küçük çocuk kafasında hayali hikayeler canlandırmaya ve çok da masumane olmayan oyunlar oynamaya başlar. Simon’ın görünmez arkadaşları gün geçtikçe artar ve Simon onlarla vakit geçirmekten çok hoşlanmaktadır. Simon’ın rahatsız edici davranışları Laura’yı da etkiler. Çocuğun bu ilginç dünyasına gün geçtikçe daha fazla giren Laura, çocukluğuna dair, uzun süredir unutulmuş olan, tedirgin edici hatırlarla yüzleşmeye başlar.

18. Drakula / Dracula (1992)

18. Drakula / Dracula (1992)

IMDb: 7.5

Genç bir avukat olan Jonathan Harker, görevi gereği Doğu Avrupa’da küçük gizemli bir kasabaya gelir. Burada ölümsüz vampir Drakula tarafından kaçırılan Harker, onunla birlikte Londra’ya gitmek zorunda kalır. Drakula, Harker’ın nişanlısı Mina’nın fotoğrafını görerek etkilenmiş ve genç kızı ele geçirmek istemektedir. Önce Mina’nın yakın arkadaşı Lucy’i ele geçiren Drakula’ya karşı Lucy ve arkadaşları direnmeye çalışacaklardır.

17. Beter Böcek / Beetlejuice (1988)

17. Beter Böcek / Beetlejuice (1988)

IMDb: 7.5

Barbara ve Adam yeni evlenmişlerdir ve birbirlerine deliler gibi aşıklardır. Bir gün bir araba kazasında hayatlarını kaybederler. Bir anda kendilerini New England'daki evlerinde hayalet olarak bulurlar. Ölümleri üzerine ev satılır ve bu eve sahip olan yeni aile oldukça sinir bozucu şahsiyetlerden oluşmaktadır. Özellikle bunalımlı bir kişi olan küçük kızları Lydia, hayalet ikilinin sinirlerini epeyce zorlayacaktır. Barbara ve Adam evlerine gelen aileyi korkutup kaçırmaya karar verirler ancak yeterince korkutucu değillerdir. Yardım istedikleri Beetlejuice kendilerine yardımcı olacaktır; ancak ikili yardım istediklerine isteyeceklerine pişman olacaktır.

16. Karga / The Crow (1994)

16. Karga / The Crow (1994)

IMDb: 7.6

Müzisyen Eric Draven ve nişanlısı Shelly, düğünlerinin arifesinde Top Dollar isimli berbat tipin başını çektiği serseri çetesi tarafından saldırıya uğrar ve katledilirler. Bir yıl sonra Eric’in mezarını ziyaret eden bir karga, genç adamın intikamcı bir ruh olarak ölümden dönüşünün de simgesi olacaktır. Alınacak intikamlar, verilecek dersler vardır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Vampirle Görüşme / Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994)

15. Vampirle Görüşme / Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994)

IMDb: 7.6

Korku edebiyatının önemli isimlerinden Anne Rice’ın romanından uyarlanan film, karizmatik vampir Lestat ve onun tarafından ısırılarak vampir olan soylu Louis’in maceralarını konu alıyor. Vampirliğe alışamayan Louis, açlığını gidermek için insan öldürememektedir. Bu durumu çözebilmek için Lestat, küçük bir kızı da vampir yapar.

14. Diğerleri / The Others (2001)

14. Diğerleri / The Others (2001)

IMDb: 7.6

Amerika, İkinci Dünya Savaşı'nın yaralarını sarmaya çalışmaktadır. New Jersey'de hayatını devam ettirmekte olan Grave ise savaşta eşini kaybetmiştir. Çocuklarının güneşe karşı alerjisi olduğundan oldukça karanlık bir evde yaşamaktadırlar. Grace, onlardan yardım almak üzere malikanelerine gelen insanlara yardım edip onlara iş vermektedir. Grace'in kızı olan Anne ise, Victor isimli bir hayali arkadaşa sahiptir. Bir gün oluşan sis yüzünden evin dünyanın geriye kalanıyla olan irtibatı tamamen kesilir. Grace ve çocukları, bir türlü güvenemedikleri çalışanlarıyla beraber yalnız kalmışlardır.

13. Batman (1989)

13. Batman (1989)

IMDb: 7.6

Gotham şehri, karanlık, tehlikeli ve gotik! Tek koruyucusu ise çoğunluğu çürümüş durumdaki polis departmanı. Savcı Harvey Dent ile komiser Gordon'un tüm çabalarına karşın, şehir giderek daha güvensiz bir hale gelmektedir... Ta ki Kara Şovalye ortaya çıkana dek.

Suçlular çoğunlukla batıl inanç sahibidir ve korkak... Bu yüzden kendisine onların yüreğine korku salacak bir gizli kimlik seçmiştir. O bir yarasadır. Yarasa-adam, Batman!

Ödüllü bir gazeteci olan genç ve güzel Vicky Vale, esrarengiz yarasa-adamın sırrını çözmeye kararlıdır. Öte yandan Jack Napier, yanlışlıkla asit kazanına düştükten sonra şehrin psikopat palyaço suç kıralına, Batman'in azılı düşmanı sinir bozucu Joker'e dönüşür.

Gotham'ın tek umudu karanlık ve gözüpek Batman'dir. Peki aslında dolar milyoneri ve kadın avcısı Bruce Wayne bu ikili hayatı nasıl sürdürecektir? Üstelik aklındaki tek kadın Vicky Vale iken...

12. Koralin ve Gizli Dünya / Coraline (2009)

12. Koralin ve Gizli Dünya / Coraline (2009)

IMDb: 7.7

Coraline eski bir eve taşındığında canı çok sıkılır ve ailesi tarafından da ihmal edilir. Bir gün dar bir geçide uzanan gizli bir kapı bulur ve geçitten geçmeye karar verir. Orada paralel bir hayat keşfeder. O hayatta insanların hepsinin gözlerinin yerinde düğmeler vardır, aileleri çocukları ile çok ilgilidirler ve herkesin hayalleri gerçek olur. Oranın annesi Coraline’i kendileri ile birlikte sonsuza dek yaşamak üzere davet edince, Coraline bunu reddeder. Sonra da bu alternatif gerçekliğin sadece bir tuzak olduğunu keşfeder.

11. Vampire Hunter D: Bloodlust (2000)

11. Vampire Hunter D: Bloodlust (2000)

IMDb: 7.8

M.S. 12.090 yılındayız. Dünya'yı yakıp yıkmış kıyamet sonrası bir ortamda sağ kalan insanlar, on binlerce yıllık uykularından uyanmış vampirlerin tehdidi altında, Orta Çağ'ı aratmayan, kabus gibi bir yaşam sürmektedirler. 

Sadece 'D' olarak bilinen esrarengiz bir vampir avcısı, vampirlerin kaçırdığı kızlarını çok geç olmadan geri isteyen zengin bir aile tarafından kiralanır. Yarı insan yarı vampir olan D, serüven ilerledikçe işlerin göründüğünden daha farklı olduğunu fark edecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Gülün Adı / Der Name der Rose (1986)

10. Gülün Adı / Der Name der Rose (1986)

IMDb: 7.8

Son derece saygı duyulan bir rahip olan Peder William, yanında yetiştirdiği Adso ile birlikte önemli bir görevi yerine getirmek için yola çıkar. İtalya'nın kuzey topraklarında yer alan bir kilise, son zamanlarda şoke edici bir olaya ev sahipliği yapmıştır. Kilise tüyler ürpertici bir cinayete tanık olur ve burada çalışan rahipler gerçekleşen bu olay nedeniyle kiliselerinin Tanrı tarafından lanetlendiğini düşünmektedirler. Ancak olanlar bununla da sınırlı değildir. Cinayetlerin ardı arkası kesilmez... William ve Adso'yu gizem dolu bir yolculuk beklemektedir.

9. Masumlar / The Innocents (1961)

9. Masumlar / The Innocents (1961)

IMDb: 7.9

Kraliçe Victoria İngilteresi’ndeyiz. Deneyimsiz dadı Bayan Giddens, bir papazın kızı olarak yetişmiş, deneyimsiz bir mürebbiyedir. Annesiz babasız kalmış iki kardeş Flora ve Miles’e bakmak için amcaları tarafından tutulur. Zamanla bu yeni yerleştiği evin sırlarını keşfetmeye başlar.

Çocukların eski dadıları Bayan Jessel, bir yıl önce intihar etmiştir ve ilişkisi olduğu uşağın da bu evde öldüğü ortaya çıkar. Bir süre sonra bu iki kişinin hayaletini görmeye başlayan Giddens, onların çocukları ele geçirip yeniden bir araya gelmeyi planladıklarını anladığında çocukları korumak ister. Fakat çocuklar, hayaletleri görmelerine rağmen bunu itiraf etmedikleri için Giddens’ın işi daha da zorlaşır.

8. Frankenstein’ın Gelini / Bride of Frankenstein (1935)

8. Frankenstein’ın Gelini / Bride of Frankenstein (1935)

IMDb: 7.9

Frankenstein, bir canavar olarak gerçekten ölmüş ve dünyaya yaydığı korku ve dehşete bir son vermiş midir? Onun yerine devam edecek olan biri olmadığı kesin midir? Bu konuda Lord Byron, yazar Mary Shelley ve kocası Percy farklı düşüncelere sahiptirler. Mary, Frankenstein’ı korku temalı sıradan bir hikaye olmaktan çok, insan ruhunun karanlıklarına ışık tutan bir yapım olarak görmektedir. Hatta bir devamının olduğunu savunur. Mary’nin anlattıklarına göre Frankenstein canavarı, her şeyi bitiren yangından sağ kurtulmayı başarmıştır. Gittiği yerlere yıkım ve ölüm taşımayı sürdürür. Bu sırada bilim adamı Doktor Pretorius’un çalışmalarına devam ederek canavar kıvamında dişi bir canlı yaratır. 

Artık kendine bir eş bulduğunu düşünen Frankenstein onun peşine düşer ama işler hesapladığı gibi gitmez çünkü reddedilir. Artık dünyada yeri kalmamıştır.

7. Ed Wood (1994)

7. Ed Wood (1994)

IMDb: 7.9

Ed Wood, kimilerine göre dünyanın en kötü yönetmeni, kimilerine göre de, filmleri son derece keyifli, nev-i şahsına münhasır kült bir yönetmendir. Filmde Ed Wood'un ayrıntılı yaşam hikayesinden çok, en çok bilinen yapımlarını çektiği dönem ve film yapma konusundaki hırsı konu ediliyor.

6. Makas Eller / Edward Scissorhands (1990)

6. Makas Eller / Edward Scissorhands (1990)

IMDb: 7.9

Edward Scissorhands’i yatan mucit, işini tam olarak bitiremeden ölmüş ve Edward’ı makaslardan oluşan elleriyle bırakmak zorunda kalmıştır. Münzevi bir yaşam süren genç, Peg Boggs’in onu evine götürmesiyle birlikte topluma karışmaya başlayacaktır. 

Fakat kimi sürprizler içeren bu buluşma, üzücü olaylara da gebedir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Frankenstein (1931)

5. Frankenstein (1931)

IMDb: 8.0

Derslerinde son derece başarılı ve de dikkat çeken bir öğrenci olan Henry Frankenstein, sıra dışı bir takıntıya sahiptir. Ölü insanların bedenlerindeki parçaları birleştirip yeni bir insan yaratmayı hedefleyen Henry, bu konuda oldukça ciddidir. Bu nedenle gözlerden uzak bir şatoyu mesken edinen edinir ve burada gerekli çalışmaları yapmaya başlar. Bu çalışmalar sırasında ona yardımcısı Fritz eşlik etmektedir. Sonuç olarak ilginç bir şekilde başarıya ulaşırlar. Ancak yarattıkları şey dehşet verici bir canlıya dönüşür.

4. Nosferatu, Korkunun Senfonisi / Nosferatu (1922)

4. Nosferatu, Korkunun Senfonisi / Nosferatu (1922)

IMDb: 8.0

Thomas Hutter, Almanya'nın Wisborg isimli bir şehrinde, Knock isimli patronu için çeşitli işler yapan sıradan bir adamdır. Patronu, genç adamı, Kont Orlok isimli yeni bir müşteriyi ziyaret etmesi göreviyle Transylvania'ya gönderir. Yolcuğa çıkan Hutter, Carpathian dağlarına eriştiği sırada mola verir ve burada karşılaştığı yerli insanlarla sohbete başlar. Kont Orlok'u görmek için geldiğini söylediğinde ise herkes dehşete kapılır. Yerliler Hutter'a bir an önce geri dönmesini, Orlok'un esrarengiz bir kişilik olduğunu ve civarda bir kurt adamın dolaştığını söyleyerek onu vazgeçirmeye çalışsalar da Hutter tehlike ve gizem dolu bu yolculuğa atılmak için bir an bile tereddüt etmeyecektir.

3. Noel Gecesi Kabusu / The Nightmare Before Christmas (1993)

3. Noel Gecesi Kabusu / The Nightmare Before Christmas (1993)

IMDb: 8.0

Filmde, Balkabağı Kral Jack Skellington'un hanedanlığı, Halloweentown'da geçen olaylar işlenmektedir. Kabuslardan fırlamış bir kasabayı andıran Halloweentown, cinler, ecinniler, periler, ruhlar, gulyabaniler ve yarasalardan oluşan 'dinamik' bir nüfusa sahiptir. Jack'in yolu, bir gün Christmastown’a düşer. Bu tuhaf memlekete yaptığı bu ziyaret sonucu, bu tuhaf yerden çok etkilenir. Christmastown'da gördüklerine özenerek kendi şehrini de oraya benzetmek için Santa Claus’u kaçırır. Santa’nın yerine geçen Jack, çocuklara kendince alternatif hediyeler dağıtmaya başlar.

2. Dr. Caligari'nin Muayenehanesi / Das Cabinet des Dr. Caligari (1920)

2. Dr. Caligari'nin Muayenehanesi / Das Cabinet des Dr. Caligari (1920)

IMDb: 8.1

Alman sinemasının dışavurumcu akımın en önemli temsilcileri arasında yer alan yönetmen Robert Wiene tarafından 1919 yılında çekilen film, bir Alman kasabasında işlenen esrarengiz seri cinayetleri ve gelişen olayları konu alıyor. Sinema sanatında 'Caligarism' teriminin doğmasına neden olan kurgu ve kamera kullanımıyla büyük ses getiren film, sessiz sinema döneminin başyapıtları arasında yer alıyor.

1. Rebecca (1940)

1. Rebecca (1940)

IMDb: 8.1

Esrarengiz bir şekilde hayata veda eden Rebecca’nın ölümünün altındaki giz de kendisiyle birlikte toprağa gömülmüştür. Kocası Maxim de Winter birkaç ay sonra yeniden evlendiğinde yeni eşi Rebecca’dan bihaberdir. Genç kadın Maxim’e deliler gibi aşıktır ve kocasından da aynı şekilde karşılık bulduğuna inanmaktadır. Ta ki Rebecca’yı ve başına gelenleri öğrenene kadar... Rebecca’nın varlığının, evden ve kocasının zihninden silinmediğini gören kadın evin hizmetçisi tarafından bile kabul edilmeyecek, yabancı muamelesine maruz kalacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
122
53
11
7
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?