Görüş Bildir
Haberler
Görüntü Kalitesiyle Her Sahnesinde İzleyenlere Görsel Bir Ziyafet Sunacak 13 Film

Görüntü Kalitesiyle Her Sahnesinde İzleyenlere Görsel Bir Ziyafet Sunacak 13 Film

Ma Belle
15.09.2022 - 16:04 Son Güncelleme: 28.09.2022 - 12:55

İzlediğimiz yapımlarda dikkat ettiğimiz unsurlardan biri de görsellik. Sinema sektörü ve özellikle izleyici için görsel kalite olmazsa olmaz. Tabii bu yapımlardaki görsel efektleri en iyi şekilde yansıtan QLED televizyonlarda izlemek izleyiciye ayrı bir zevk veriyor.

 Biz de bu yüzden görüntü kalitesi yüksek yapımları sizler için derledik. Hazırsanız listemize başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aquaman

1. Aquaman

IMDb: 6,8

Atlantis Sualtı Krallığı'nın varisi Arthur Curry, okyanus ve kara bölgeleri arasında bir savaşı önlemek için bir arayışa giriyor. DC Comics yapımlarından bahsedince görüntü kalitelerini anlatmak için fazla söze gerek kalmıyor.

2. The Walk (Tehlikeli Yürüyüş)

2. The Walk (Tehlikeli Yürüyüş)

IMDb: 7,3

1974 yılında, yüksek tel sanatçısı olan Philippe Petit'in tek bir hayali vardır: Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kuleleri arasında tel üstünde yürümek. Bu hayalini gerçekleştirmesini izlerken adrenalinden dolayı nefessiz kalabilirsiniz!

3. John Wick 2

3. John Wick 2

IMDb: 7,4

İlk filminde intikam ateşiyle yanıp tutuşan John Wick, bu filminde emekliye ayrılıp köpeğiyle beraber sakin bir yaşam sürmeyeceksin başlamıştır. Türlü belalar peşini bırakmaz, bu sefer kendisini Roma sokaklarında bulur. Filmde günbatımının Eternal City'den görünüşü öyle etkileyici ki hangi saatte izlerseniz izleyin, günbatımını o an yaşıyormuş gibi hissedeceksiniz!

4. Gravity (Yerçekimi)

4. Gravity (Yerçekimi)

IMDb: 7,7

Dr. Ryan Stone, son görevine çıkan deneyimli astronot Matt Kowalsky ile ilk uzay yolculuğuna çıkar. Hiçbir aksilik bizi bulmaz düşüncesiyle her zaman çıkılan bir keşif esnasında küçük ama etkisi büyük bir aksilik yaşanır... Uzay boşluğunda yapayalnız kalmışlardır! Ucu bucağı olmayan karanlıkta baş başa kalırken izleyenlerin de nefesi kesildi dersek yanlış olmaz, çünkü o esnada son oksijen tüpleri de bitmek üzere!

5. Dunkirk

5. Dunkirk

IMDb: 7,8

Konusu 2.Dünya Savaşı'nın gidişatını belirleyen Dunkerque Tahliyesi olan Dunkirk, İngiliz askerlerinin düşman askerler tarafından etraflarının sarılmasını anlatır. Doku, renk, kontrast, aydınlık ve karanlığın muhteşem bir şekilde ayarlanması sayesinde filmi izlerken bizi ekranın içine sürüklüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Avatar

6. Avatar

IMDb: 7,8

Pandora'ya benzersiz bir görev için gönderilen belden aşağısı felçli olan Jake Sully, Pandora'daki emirleri yerine getirmek ve evi olduğunu düşündüğü dünyayı korumak arasında kalır. IMAX (maksimum görüntü) kalitesinde çekilen Avatar'ı izlemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir.

7. Life Of Pi (Pi'nin Yaşamı)

7. Life Of Pi (Pi'nin Yaşamı)

IMDb: 7,9

Hindistan'dan Kanada'ya giden bir yük gemisi, içindeki bütün canlılarla beraber batar. Fakat bir cankurtaran ekibi, bacağı kırık bir zebra, bir orangutan, 300 kiloluk bir Bengal kaplanı ve Pi adında 16 yaşındaki bir çocuğu kurtarmayı başarır. İzlediğimizde inanılması güç olan bu film, yarattığı şölen ile ayaklarımızı yerden kesiyor!

8. Blade Runner 2049 (Ölüm Takibi 2049: Bıçak Sırtı)

8. Blade Runner 2049 (Ölüm Takibi 2049: Bıçak Sırtı)

IMDb: 8,0

Blade Runner 2049'da, ilk filmde anlatılan olayların 30 yıl sonrasını anlatmaktadır. Los Angeles Polis Departmanı'nda çalışan K. isimli bir memurun gizli bir sırrı açığa çıkartmasıyla ödül avcısı Rick Deckard'ı bulması gerekmektedir. Krili bir bombanın serpintisiyle kaplı Las Vegas'ın turuncu sisine rağmen seçebildiğimiz ayrıntılar, bizi filmi tekrar tekrar izlememizi sağlıyor.

9. Big Fish (Büyük Balık)

9. Big Fish (Büyük Balık)

IMDb: 8,0

William, babasının ölüm döşeğinde olmasından dolayı kendi evine geri döner. Onu daha da yakından tanımak için babası hakkında çeşitli kişi ve yerlerden hikayeler toplar. Tim Burton'ın en renkli ve en büyülü filmi diyebiliriz.

10. Mad Max: Fury Road (Çılgın Max: Öfkeli Yollar)

10. Mad Max: Fury Road (Çılgın Max: Öfkeli Yollar)

IMDb: 8,1

Max Max, çetrefilli geçmişinden kurtulabilmek için yalnız kalmanın en iyi çözüm olduğuna inanmıştır fakat karşısına çıkacak şeylerden habersizdir. Kendisini birden bire çorak topraklarda, savaş ortamlarında bulur. Oscar ödüllü bu filmdeki eşsiz görüntü kalitesi, bizim de izlerken ağzımızı açık bırakmıştı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Büyük Budapeşte Oteli (The Grand Budapest Hotel)

11. Büyük Budapeşte Oteli (The Grand Budapest Hotel)

IMDb: 8,1

20.yüzyılın başlarında iki savaş arasında geçen bu filmde Büyük Budapeşte Oteli'nin ihtişamlı dönemine şahit oluyoruz. Komedi kategorisinde yer almasına rağmen izleyiciyi pek güldürmese de izleme merakını kamçılayan sahnelere sahip. İnsanların dik yürümesi ve neredeyse her şeyin simetrik oluşu çok ilgi çekici.

12. Interstellar (Yıldızlararası)

12. Interstellar (Yıldızlararası)

IMDb: 8,6

Eski bir biliminsanı olan Cooper, meslek hayatını özlediği ve insanlığın hayatta kalması için karşısına çıkan tehlikeli teklifi kabul etmek zorunda kalır ve macera burada başlar.Bize de, bu biliminsanının çıkacağı yolculuk esnasında görsel efektlerin tadını çıkarmak düşüyor!

13. The Dark Knight (Kara Şövalye)

13. The Dark Knight (Kara Şövalye)

IMDb: 9,0

The Dark Knight, Kara Şövalye'nin Gotham City için tehlike arz eden Joker ile olan mücadelesini anlatıyor. Christopher Nolan yönetmenliğinde çekilen bu filmi hem hikayesi, hem de görüntü kalitesi için izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
14
6
6
6
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın