Görüş Bildir
Haberler
Göğüsler Hakkında Bilmek İsteyeceğiniz 9 Şaşırtıcı Gerçek

Göğüsler Hakkında Bilmek İsteyeceğiniz 9 Şaşırtıcı Gerçek

müstesna
26.09.2015 - 19:18

Göğüsler. İkizler. Memeler. Kavuşmuyor düğmeler... Adına ne derseniz deyin, onlar sahip olan ya da olmayan kısacası herkes için daima ilgi çekici olmayı başarmıştır.

İşte görenleri her defasında şaşırtan göğüsler hakkında 9 ilginç gerçek:

Kaynak: http://www.iflscience.com/health-and-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bazı kadınlar yalnızca göğüslerinin uyarılmasıyla orgazm olabilir.

Sansasyonel iki seks eğitmeni gerçekleştirdikleri bir çalışmayla kadınların yalnızca göğüslerinin uyarılmasıyla orgazm olabileceklerini ileri sürdü. I Love Female Orgasm: An Extraordinary Orgasm Guide adlı kitabın yazarı olan iki eğitmen Dorian Solot ve Marshall Miller, araştırmalarında yer alan kadınlardan %1'lik bir bölümünün yalnızca göğüslerine dokunarak orgazma ulaşabildiklerini söylediklerini belirtiyor.

2. Göğüsler ayrı yumurta ikizleri gibidir; birbirinin tıpatıp aynısı olmazlar.

Sahip olduğumuz her çift organ birbirinden farklı ve asimetriktir; diğerinden daha uzun olan bir kol, diğer eşinden daha büyük bir ayak gibi. Göğüsler için de aynı durum geçerli. International Journal of Clothing Science and Technology'de yayınlanan bir çalışmada; ortalamaya göre sağ göğüs sol göğüsten daha büyük.

3. Göğüsler 3 tuğla ağırlığında bile olabilir.

Bir düşünün; 3 tuğlayı gün boyunca taşıyorsunuz ve gece de göğsünüzde onlarla uyuyorsunuz. 

Ortalama bir sütyen 0.23 kg ağırlığından 9 kg ağırlığındaki göğüslere kadar taşıyabiliyor. Neredeyse 3 tuğla demek.

4. Ekonomik durumu iyi olmayan erkeklerin büyük göğüslerden hoşlandığı gözlenmiştir.

2013'te yapılan bir araştırma maddi yönden eksikleri olan erkeklerin büyük göğüslerden hoşlandığını ortaya koymuş. Yüksek yağ oranı kadınların daha iyi durumda olduğunun göstergesi gibi onlar için.

Araştırmacılar sosyoekonomik durumu iyi olmayan erkeklerin büyük göğüslü bir kadını orta direk olanlardan daha fazla arzuladığını keşfetmiş. Maddi durumu orta seviyede olan erkeklerin ise büyük göğüslerden sosyoekonomik durumu yüksek seviyede olanlardan daha çok hoşlandığı ortaya çıkmış.

Kısacası küçük göğüslü kadınlar zenginlik göstergesi diyebiliriz :)

5. Göğüslere herkes bakar, HERKES.

Gerçekleştirilen bir diğer çalışmaya göre kadınlar da erkekler de, kadınların suratına bakmak yerine göğüslerine bakıyor. Cinsiyet farketmese de erkekler daha uzun süre bakıyor tabi, yani seyrediyorlar diyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Göğüs uçları da kişiden kişiye değişiklik gösterir ve genelde ikisi birbirinden farklıdır.

Düz, şişkin, içeri doğru ya da normal birbirinden farklı göğüs uçlarıyla karşılaşmak mümkün. Tıpkı göğüsler gibi onlar da birbirinden farklı ve asimetrik olabiliyor.

7. Hatta bazen üçü birbirinden farklıdır.

7. Hatta bazen üçü birbirinden farklıdır.

Üçüncü bir göğüs. Üçüncü bir göğüs ucu. Vücudun herhangi bir yerinde üçüncü bir meme ucuna ya da ikiden fazla meme ucuna sahip olmak tıpta politeli olarak adlandırılıyor. Pathology Outline'a göre İnsanların %3'lük bir kısmı vücudunun farklı yerlerinde fazladan meme ucuna sahip.

8. Sigara ve hamilelik göğüslerin sarkmasına sebep olur.

Cilde esneklik veren elastin adlı protein onun için olmazsa olmazlardan biri. Sigara içme alışkanlığı bu proteinin tükenmesine yani göğüslerin sarkmasına neden olabiliyor. Hamileliklerin de aynı şekilde sonuçlanma ihtimali var.

9. Tüm sütyenlere dokunabilirsiniz, bilim ve insanlık için!

Çeşitli dallarda eğitim veren Hong Kong Teknik Üniversitesi yalnızca kumaş ve ürünlerin kalitesine ayrılmış bir bölüme sahip. Bir laboratuvar ise yalnızca sütyenleri geliştirmeye ve bu amaçla yapılan araştırmalara ayrılmış durumda.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
260
108
106
74
64
56
36