Görüş Bildir
Haberler
Gerçekleri Ortaya Döküyoruz! Sosyal Medya Hesabınızda Paylaştığınız Fotoğrafların Altında Yatan Anlamları Biliyor musunuz?

Gerçekleri Ortaya Döküyoruz! Sosyal Medya Hesabınızda Paylaştığınız Fotoğrafların Altında Yatan Anlamları Biliyor musunuz?

Almila
27.12.2020 - 13:51

Neredeyse her profilde bulunan bu fotoğraflar aslında ne anlama geliyor bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çeşitli selfie'ler (ayna, asansör vs.).

Bir kişinin hesabında bolca selfie bulunuyorsa, bu kişi başkaları tarafından tanınmak ve onaylanmak istiyor olabilir. Ayrıca bu kişi benmerkezci, kibir ve narsisizm duygularına da sahip olabilir.

2. Seksi selfie'ler.

Vücudun ön planda olduğu seksi bir fotoğraf... Bu fotoğrafın dünyaya verdiği mesaj: 'Ben özgür ve farklı şeyler denemeye açık biriyim.'

3. Çift fotoğrafları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Yalnız değilim ve seviliyorum.' mesaj veren bu fotoğrafların amacı belki de birilerine bir şeyler kanıtlamak olabilir...

4. Grup fotoğrafları.

Eğer bir kişinin profilinde kendi fotoğrafından çok grup fotoğrafları bulunuyorsa, bu kişi arkadaşlarıyla ne kadar eğlendiğini göstermek istiyor olabilir. Ancak bunun altında yatan anlam ise kişinin içsel olarak boş ve yalnız olduğu olabilir.

5. Çocuk fotoğrafları.

İki seçenek bulunuyor. Eğer kendi çocukluk fotoğrafınızı profil fotoğrafı yaptıysanız yetişkin hayatından sıkıldığınız anlamına geliyor olabilir. İkinci seçenek ise çocuklarımızın fotoğrafını ya da çocuklarla birlikte olduğumuz fotoğrafları paylaştığımızda bunu altında yatan anlam ise 'Ben anneyim ve bu hayatımdaki önemli bir başarı.'.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayvan ya da hayvanla beraber çekilen fotoğraflar.

Bir erkek, profil fotoğrafında vahşi bir kurt gibi hayvan fotoğrafları koyduğunda, gerçekte öyle olmadığını ancak o hayvan gibi cesur ve güçlü görünmek istediğini istemeden de olsa belli eder. 

Ancak bir kadın tatlı hayvanların fotoğrafını paylaşır. Bu da fotoğrafı paylaşanın duygusal ve içindeki çocuğun hala yaşadığını belli eder.

7. Doğa fotoğrafları.

Hesabınızda çok sayıda manzara fotoğrafı varsa, bu yaşamdan memnun ve tatmin olduğunuzu gösterebilir. Ayrıca bu tür fotoğraflar kişinin günlük yoğun hayattan yorulduğunu ve doğal güzelliğe ihtiyacı olduğunu da gösterebilir.

8. Havalı ve çekici kombin fotoğrafları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birinin hesabında bulunan bu tür fotoğraflar çok ise kişinin desteğe ve övgü dolu yorumlara ihtiyacı olduğunu gösterebilir.

9. Seyahat fotoğrafları.

Bazı insanlar için paylaşılan tatil fotoğrafları sosyal durumlarını ve bu tür tatili karşılayabilecek güçleri olduğunu belli etmek anlamına gelebilir. Bazı insanlar için bu tür fotoğraflar ise sadece topladıkları bir anı ve başarı anlamına geliyor olabilir.

10. Yatta, lüks arabada vb. yerlerde çekilmiş fotoğraflar.

Bu tür lüks eşyaların ve mekanların bulunduğu fotoğraflar kişinin başarısını (çoğunlukla ulaşmak istediği hayali başarıyı) ifade eder. Kişi bu fotoğrafları paylaşarak 'Hayatım harika!' mesajını vermek ister.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yemek fotoğrafları.

Lüks bir restoranda yediği yemeği paylaşan kişi kendisini insanlara beğendirmek ve sosyal statüsünün seviyesini belli etmek istiyor olabilir. Bu tür bir fotoğrafı bir ev hanımı ya da yeni doğum yapmış bir kadın paylaşırsa vermek istediği mesaj 'ilk başta kendisi olmak üzere, insanlara hayatının herkesinki gibi güzel ve eğlenceli olduğunu kanıtlamak' olabilir...

12. Maceracı fotoğraflar.

Bu tür fotoğrafları paylaşan kişi, ne kadar cesaretli, güçlü ve dayanıklı olduğunu kanıtlamak istiyor olabilir...

13. Komik fotoğraflar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırmalara göre komik fotoğraflar paylaşan kişinin kendine güveni tam. Bu tür bir fotoğraf paylaşmak özellikle kadınlarda cesaret istiyormuş...

14. Ofiste çekilmiş fotoğraflar.

Bir sosyal medya hesabı ofiste veya resmi bir ortamda çok sayıda fotoğraf içeriyorsa, kişinin mesleki yaşamı ve toplumdaki yeri onlar için önemlidir. Fotoğrafları paylaşan kişi birçok insana yöneticilik yaptığını ve yüksek bir statüye sahip olduğunu göstermek istiyor olabilir...

15. Eşya fotoğrafları.

Bu tür fotoğraflar standart dışı, normalden farklı görünmek isteyen biri olduğunu belli eder... Ayrıca yaratıcı bir doğa ve estetik yeteneklerini belli etmek isterler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Efektsiz ve filtresiz fotoğraflar.

Bu tür fotoğraflara bolca sahip olan hesaplar, kişinin kendisi gibi olduğunu ve bu halinden memnun olduğunu ifade ediyor... Kişi sosyal medyada gösteriş yapmaktan hoşlanmaz ve ahlaki bir olgunluğa sahiptir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
172
64
16
10
8
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın