Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Hayattan Uyarlanmış 10 Korku Filmi

Gerçek Hayattan Uyarlanmış 10 Korku Filmi

Sena
08.08.2014 - 11:41 Son Güncelleme: 08.08.2014 - 13:08

Korkarak izlediğiniz filmlerin gerçek olabilme olanağını düşündünüz mü hiç?Birçoğumuzun izlediği filmler gerçek hayattan ilham alınarak yapılmış.Bakalım hangileriymiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jaws

Senarist ve yazar Peter Benchley 1916 yılında New Jersey sahilinde meydana gelen köpek balığı saldırılarından esinlenmiştir. O yılın Temmuz ayı boyunca yaklaşık 12 günlük bir süreçte, 5 kişi saldırıya uğramış ve 4 kişi hayatını kaybetmiş. Yaklaşık üç buçuk metre boyundaki beyaz köpek balığı 14 Temmuzda öldürülmüş ve midesinde insan kalıntılarına rastlanmış. Bugün bile hâlâ bunun bir köpek balığı saldırısı olup olmadığı tartışılırken, bazı bilim adamları bunun muhtemelen boğa köpek balığı olduğunu söylüyor. Zaten o günden sonra da herhangi bir saldırı izine de rastlanmamış.

2. Şeytan (Exorcist)

12 yaşındaki bir kız, garip davranışlar sergilemeye başlar.

Önce tıbbi yöntemlere başvuran annesi, doktorlar hiçbir açıklama ve çözüm getiremeyince,aynı zamanda psikiyatr olan Peder Merrin'i çağırır.

Genç kızı inceleyen Peder, kızın içine şeytan girdiğini tespit eder. Yattığı yerde havalanan kız, aynı zamanda inanılmaz bir güce kavuşmuştur. Doğaüstü güçlere karşı verilen mücadele, sinema tarihine geçmiş gerilim sahneleriyle dolu.

3. Sapık (Psycho)

Norman Bates karakteri, 1957 yılında cinayetten ve sayısız mezar hırsızlığından tutuklanan Wisconsin’li Ed Gein’den esinlenilerek oluşturulmuş bir karakterdir. Ed Gein’in mezar hırsızlığı yapmasının nedeni 1945 yılında vefat eden annesinden sonra yalnızlığa sürüklenmesi ve bu yalnızlık duygusunun onu deliliğe itmesidir. Merhum annesini tekrar diriltebilmek için, anatomi bilimini incelemeye başlar ve mezarlıklardan çaldığı cesetler üzerinde öğrendiklerini uygulamaya koyulur. Kendisini özellikle büyüleyen, kadın vücududur. Annesini diriltmeyi başaramadığını anlayınca, annesinin yaşında bir kadının cesedinin derisini yüzmeye karar verir ve arada sırada bu deriyi (annesinin eski elbiseleriyle birlikte) elbise niyetine giyer.. Kadın vücutlarına duyduğu isteği gitgide daha da büyüyen Gein, bir süre sonra sadece mezarlardan ceset çıkarmakla kalmaz, 1954 yılından itibaren bir cinayet işlemeye karar verir ve kurbanını annesinin öldüğü yaştan seçer.

4. Gecenin Nefesi (The Mothman Prophecies)

4. Gecenin Nefesi (The Mothman Prophecies)

Point Pleasant, West Virginia’da, 1966 ve 1967 yılları arasında yaklaşık 13 ay boyunca gözlemlenen, GüveAdam isimli, tanımlanamayan, büyük, kanatlı bir yaratığın olduğu raporlanmıştır. Daha sonra 15 Aralık 1967′de Point Pleasant’ı Ohio’ya bağlayan, Ohio nehri üzerindeki Silver Bridge çökerek, 46 kişinin ölümüne yol açmıştır.

5. Tepenin Gözleri (The Hills Have Eyes)

Film, 15. ve 16. yy’larda efsane olan, 40′a yakın kişiyi öldüren ve 1000′e yakın kişiyi yiyen, yakalanana kadar da 25 yıl boyunca mağaralarda yaşayan İskoç Alexander “Sawney” Bean’in hayatından esinlenerek yapılmıştır. Hayatı The Hills Have Eyes ve İngiliz filmi Raw Meat gibi dünya çapında pek çok hikayeye ve filme konu olan Alexander Bean’in yaşadığına günümüzde tarihçilerin pek çoğu inanmamaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ölü İkizler (Dead Ringers)

19 Temmuz 1975′te Stewart ve Cyril Marcus adındaki 45 yaşındaki ikiz kardeşlerin dairelerinde bir demi bir kemik hâline gelmiş cesetleri bulunur. Ölüm sebepleri, aşırı derecede barbitürat bağımlılığıdır. Şoka girmelerinin nedeni, hâlâ aydınlatılamamıştır.

7. Karabasan (The Entity)

1974 yılında, paranormal olayları araştıran Kerry Gaynor ve Barry Taff, kendini Doris Bither olarak gören bir kadını bulurlar. Bither Culver City, California’da yaşayan ve bazı varlıklar tarafından fiziksel ve cinsel saldırıya maruz kalmış biridir. Gaynor ve Taff, kadının evindeyken objelerin hareket ettiğine, havada süzülen ışıklara ve hayaletlere tanık olurlar, ancak hiçbir zaman bunların kadına saldırdığına ya da esir aldığını göremezler. Gaynor bu saldırıların, Moran oradan taşındıktan sonra sona azaldığını da belirtmiş.

8. Teksas Katliamı (Texas Chainsaw Massacre)

Beş arkadaş büyükbabalarının evine birkaç günlüğüne eğlenmeye giderken Teksas yolunda bir otostopçuyu arabalarına alırlar. Normal olmadığı belli olan otostopçu elini keserek ve onlardan birini bıçaklayarak gerçek yüzünü ortaya çıkarır.

Yolda otostopçudan kurtulan gençler geçirecekleri güzel bir kaç günün hesabını yaparken evde onları başka sürprizler beklemektedir.

Teksas Katliamı, 1950' lerde ortaya çıkan Ed Gein adlı seri katilden esinlenmiştir.

9. Amerikan Büyüsü (An American Haunting)

Film, 1800 yılında Tennessee’de geçen Bell Witch efsanesine dayanır. Çoğu kişiye göre hikayenin uydurma olduğu söylenir, ancak hikayedeki karakterler gerçektir. Hikayeye göre John Bell bir hayalet tarafından zehirlenmiştir, ancak film şirketi “Amerika’da bir ruhun ölüme sebebiyet verdiği tek olay olduğu Tennessee eyaleti tarafından doğrulanmıştır.” açıklamasını yaptı. Ama kayıtlarda böyle bir doğrulama yoktur. Bazıları, The Blair Witch Project’in de bu hikayeden esinlenerek yapıldığını söyler.

10. Lanetli Ev (The Haunting in Connecticut)

Film, 1986 yılında, kanserle mücadele eden 14 yaşındaki oğulları Paul’un doktoruna daha yakın olabilmek için Connecticut’a taşınan Parker ailesinin hikayesine dayanmaktadır. Paul’ün uyuduğu bodrum katında, evin daha önceden bir cenaze evi olduğunu gösteren techizatlar bulurlar. Kanlı zeminler, gaipten gelen sesler ve gölgeler gibi tanımlayamadıkları anormal olayları rapor ederler. Paul ailesine saldırmasına sebep olacak güçler tarafından esir alınır. En son olarak da evi bunlardan arındırabilmek için şeytan çıkarma ayini düzenlenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Artık sular,tepeler,kasaplar,sokaklar o kadar da güvenli gözükmüyor değil mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
24
24
16
14
8
7