Görüş Bildir
Haberler
Genelge ve Aşılarla İlgili Soruşturma Başlattığını Duyuran Savcıya İnceleme

etiket Genelge ve Aşılarla İlgili Soruşturma Başlattığını Duyuran Savcıya İnceleme

Şanlıurfa’nın Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut, sosyal medyada 'muhtemelen işimi kaybedeceğim' diyerek yaptığı açıklamada pandemi yasakları, maske ve aşılarla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Valilik, sosyal medyada gündem olan Akbulut'un videosuyla ilgili idari inceleme başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Akbulut, 'Esenlik Bildirisi' başlığıyla Türkiye'deki koronavirüs sürecinde atılan adımlar ve yayınlanan genelgelerle ilgili açıklamalar yaptığı videoyu, sosyal medya platformu YouTube'daki hesabından yayınladı.

“Muhtemelen işimi kaybedeceğim, başıma bela alacağım, fakat haysiyetli bir hukukçunun bunu yapması lazım” diyen Akbulut paylaşımında salgın sürecinde çıkarılan genelgeleri eleştirdi. Ayrıca genelgeler, maske ve koronavirüs aşıları hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Akbulut, 'Aşı ikna timleri kurulup insanlar aşılanıyor ve onay belgesi adı altında bir belge imzalatılıyor. Benim incelediklerimde biyotıp sözleşmesi, hasta hakları yönetmeliği gibi mevzuatın öngördüğü şartları sağlayan ibareler o metinlerde yer almıyor. Bu metinler hukuken çöp. Çünkü pek çok insanın tereddütleri varken ve bu tereddütler yetkililer tarafından giderilmezken, ortada soruşturma açılmasını gerektirir pek çok iddia varken aydınlatılmış rızanın varlığından bahsedilemez. Aşının prospektüsünde yer alan yan etkiler, ikazlar dahi o metinde yazmıyorken, ortada aydınlatılmış rıza var, denemez. Cumhuriyet savcısı bunları ihbar kabul edip soruşturma yapmak zorunda. Fakat bu dillendirildiği zaman insanlar cesaret edemiyor. Ben işim gereği gerekli cesareti gösteriyorum' diye konuştu. 

TCK'nın 185'inci ve 187'nci maddeleri kapsamında resen soruşturma başlattığını duyurarak, elinde bilgi olanların kendisine ulaşmasını isteyen Akbulut, kendisinin de ilgili kurumlara yazı yazıp, delil toplamaya başladığını söyledi. Akbulut, 'Ben Viranşehir'de görev yapıyorum. Burada tedbirler batıdaki kadar sıkı değil ve burada korkutulduğumuz neticeler görülmüyor. Sınırın dışına çıkın hiçbir tedbir yok, korkutulduğumuz şekilde ölümler de meydana gelmiyor' dedi.

İnceleme başlatıldı

İnceleme başlatıldı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

28 dakikalık videoda savcı kimlik kartını da gösteren Eyyüp Akbulut'un açıklamaları, sosyal medyada gündem oldu. Bazı sosyal medya kullanıcılarının da tepki gösterdiği videonun ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, konudan haberdar olduklarını ve idari inceleme başlattıklarını söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
211
56
25
19
10
9
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tek Ton

helal sana savcım yürekli adam çıkmış sonunda

Gokhaniyiyazar

Videoyu izlemedim sadece yazı kısmını okudum o nedenle yalnızca okuduğum kadarı için bir şeyler söylemek istiyorum: hiç bir “hukuk devletinde” savcı soruştur... Devamını Gör

Yani o kadar konu varken hukuksuz adamın bulduğu konuya bak, bu bile şaka gibi ülkemde ya

Tut ski yan çek

Ah be sana ihtiyacımız vardı az daha bekleseydin