Görüş Bildir
Haberler
Gençlerin Seks Hakkında Bilgi Sahibi Olmasını Sağlayan 9 İnternet Sitesi

etiket Gençlerin Seks Hakkında Bilgi Sahibi Olmasını Sağlayan 9 İnternet Sitesi

Lunami
23.08.2022 - 23:08

Gençlerin sekse, cinsel yaşama, cinsel sağlığa ve buna benzer daha birçok konuya dair merakını giderebilecek internet sitelerini derledik. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tabukamu

1. Tabukamu

Seksolog Rayka Kumru tarafından kurulan ve gençlerin danışmanlığında, uzmanların katkıları ve uluslararası standartlar doğrultusunda hazırlanan tabukamu, cinsellik ve ilişki konuları hakkında gençlerin ve genç yetişkinlerin doğru bilgiye ulaşabilecekleri bir platformdur. İçerisinde ilişkilere dair onay ve sınır gibi önemli konuların yanında cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara yönelik de bilgilendirici yazılar yer almaktadır. Tabuları yıkmaya hazır mısınız?

İnternet sitesini ziyaret etmek için sizi şöyle alalım.

2. OKEY

2. OKEY

OKEY cinsel sağlığa, haza ve temelde cinselliğe dair birçok bilgilendirici içeriğe sahip sitelerden birisidir. Sitesinde 'Cinselliği Keşfet' başlığı içerisinde yer alan 'Güvenli Cinsel Hayat', 'Cinsellikte Zevk ve Eğlence', 'Cinsel Haz', 'Cinsel Performans', 'Cinselliğe Dair Her Şey', 'Cinsellik İle İlgili Sorunlar' adlı bölümleriyle cinsel yaşama dair merak edilen, akla takılan konuları ele almaktadır.

İnternet sitesini ziyaret etmek için sizi şöyle alalım.

3. It's Your Sex Life

3. It's Your Sex Life

MTV'nin resmi web sitesi olan It's Your Sex Life, birçok gencin cinsellik ve cinsel sağlık konusunda meraklarını giderdikleri bir yerdir. Site kendi içinde 'gebelik', 'cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar ve sağlık testleri', 'LGBTQ ilişkileri' ile 'yardım hatları ve kaynaklar' olarak bölümlere ayrılmaktadır. Her kategori kendi içerisinde birçok yazıyı bulundurmasının yanında etkileşimli katılım da sağlamaktadır.

4. Brook

4. Brook

Brook gençlerin cinsel yaşamında sağlıklı olmaları için çalışan bir sitedir. Site, içerisinde gerçek hikayeleri, cinsellikle ilgili aklınıza takılan her türlü sorunun cevaplandığı veya insan vücudu, korunma yöntemleri, ilişkiler, taciz ve şiddet gibi insan yaşamı için önemli konuları barındırmaktadır. Her bölüm kendi içerisinde alt başlıkları içererek ilgili temalara yönelik meraklarınızı gidermenizi sağlamaktadır.

5. Talk Tabu

5. Talk Tabu

Zevk, sağlık, ilişki, ruh sağlığı gibi kategori başlıklarından oluşan Talk Tabu, adından da anlaşılabileceği üzere tabu olarak görülen ne varsa konuşulmasını destekleyen bir sitedir. Talk Tabu korunma yollarından ilişkilere değin birçok konuda yazısı bulunan bir site olarak karşımıza çıkmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Roo

6. Roo

Bir sohbet botu olan Roo, tanımlanan metinler üzerinden sorularınıza cevap verecek şekilde tasarlanmıştır. Siteye gittiğinizde bir mesaj uygulamasındaymış gibi yazım alanı ve gönderim butonu bulunmaktadır. Bu alanlar aracılığıyla cinsel yaşama dair çeşitli soruları Roo'ya sorulabiliyor ve hızlı bir şekilde yanıt alınabiliyor.

7. Young Women's Health

7. Young Women's Health

Young Women's Health, sitesindeki; 'Genel Sağlık', 'Cinsel Sağlık', 'Jinekoloji', 'Tıbbi Durumlar', 'Beslenme ve Fitness', 'Duygusal Sağlık' başlıklarıyla genç kızların ve kadınların cinsel yaşamına yönelik önemli ölçüde yarar sağlayan bir yapıya sahiptir. Genç kızların ve kadınların sahip olabileceği rahatsızlıklardan beslenme ve spora değin hayatın birçok alanına yönelik yazıları bulunmaktadır.

8. O.school

8. O.school

Andrea Barrica tarafından kurulan O.school seks ve cinsellik hakkında birçok yararlı bilgiyi içermekte olan bir sitedir. Çeşitli yaşayış tarzlarında yetişmiş olan bireylerin deneyimleri hakkındaki yazılardan orgazm, cinsellik ve ilişkiler konusundaki paylaşımlara değin geniş bir içerik spektruma sahiptir.

9. Sexual Health Victoria

9. Sexual Health Victoria

Sexual Health Victoria, 'Profesyonel Öğrenme', 'Okullarda Eğitim', 'Cinsel Sağlık Bilgileri', 'Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar ve kan yoluyla bulaşan enfeksiyonlar' başlıklarına sahip sitesinde özellikle de son iki başlık üzerinden düşünecek olursak gençlerin cinselliğe yönelik sorularını giderebilecek bilgiler barındırmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
2
2
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın