Görüş Bildir
Haberler
Gelirinin 3'te 2'sini Çocukların Eğitimine Bağışlayan Bir Lezzet Durağı: Norduz Sofrası

etiket Gelirinin 3'te 2'sini Çocukların Eğitimine Bağışlayan Bir Lezzet Durağı: Norduz Sofrası

Van'ın Gürpınar ilçesindeki Norduz Sofrası, yalnızca Norduz bölgesinin eşsiz lezzete sahip koyun etlerini sunmuyor, aynı zamanda gelirinin üçte ikisini çocukların eğitimine bağışlayan örnek bir işletme olarak alkışları topluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Norduz bölgesine has koyunların etinden hazırlanan yemeklere ilgi büyük

Norduz bölgesine has koyunların etinden hazırlanan yemeklere ilgi büyük

AA'nın haberine göre, Van'ın Gürpınar ilçesindeki Gürpark Millet Parkı'nda bulunan Norduz Sofrası, Norduz koyununun etlerinden hazırlanan farklı lezzetlerle ilçenin uğrak noktalarından birisi haline geldi.

Norduz bölgesinin zengin bitki örtüsü ve su kaynaklarından beslenen Norduz koyunu, yalnızca etinin lezzetiyle değil, verimiyle de önemli bir koyun. Norduz koyununun etinden hazırlanan yemeklerin tanıtımının ve satışının yapıldığı Norduz sofrasının amacı da, bu kültürü tanıtmak.

Gelirin üçte ikisi ihtiyaç sahibi öğrencilere aktarılıyor

Gelirin üçte ikisi ihtiyaç sahibi öğrencilere aktarılıyor

Norduz koyununun, bölgenin en önemli değerlerinden birisi olduğunu söyleyen Gürpınar Kaymakamı Osman Doğramacı, şu ifadeleri kullandı:

Norduz bölgesinin yemeklerini hepsini bir araya topladık ve yöresel yemeklerin tadılabileceği, yöresel yemeklerin bir adresi haline gelecek bir yer inşa ettik, adını da Norduz Sofrası koyduk. Norduz Sofrası Doğu Anadolu'nun en büyük millet bahçesi olan Gür Park'ın içerisinde yer alıyor. Burada yemek için gelenler gerçekten farklı bir noktada olacaklarını anlayacaklar. Herkesi buraya, bambaşka bir lezzet serüvenine davet ediyoruz. Norduz Sofrası gelirinin 3'te 2'si eğitime katkı olarak sunmayı taahhüt etmiş bir işletme. Bu işletmeye ticaret gözüyle bakmıyoruz.

'Yayladaki değerleri sofraya taşıdık'

'Yayladaki değerleri sofraya taşıdık'

Norduz koyunun etinin, diğer koyunların etlerine göre daha lezzetli olduğunu söyleyen şef Adem Ergin, şu sözleri söyledi:

Bitki çeşitliliği ve hayvanın bilinçli beslenmesi etinin lezzetli olmasını sağlıyor. Biz de yaptığımız çeşitli yemeklerle bunu misafirlerimize sunduk. Mutfağı bir atölyeye çevirdik. Yaylada getirdiğimiz ak pancarı, siyabo, mendi ve birçok çeşit otu burada farklı yemeklerle beğeniye sunuyoruz. Bunun yanında sadece Norduz koyunu ve keçisinden yaptığımız birçok lezzet de var. Gelen herkes çok beğeniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
204
63
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hakan A

Anladık,eti lezzetli,beslendiği alan doğal ve özel lakin ne tür yemekler yapıyorsunuz bu koyunun etiyle.

inaniyorumbensen

zahmet olmazsa google dan orada bulamazsan iletişim numaralardan araştırınız. her şey ayağa gelecek değil.