Görüş Bildir
Haberler
Geçtiğimiz Günlerde ABD'de En Çok Talep Gören 5 Kripto Para Birimini Açıklıyoruz

etiket Geçtiğimiz Günlerde ABD'de En Çok Talep Gören 5 Kripto Para Birimini Açıklıyoruz

Ali Aydemir
19.07.2021 - 10:30

Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Krallık'tan sonra, dünyadaki en yüksek sayıda dijital para birimi borsasına ev sahipliği yapıyor. ABD'de toplam piyasa değerlerine göre en büyük kripto para birimlerinin popülerliği sürüyor. İşte geçtiğimiz haftalarda ABD'de popüler olan kripto paralar!

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

ABD'de kripto çılgınlığı devam ediyor!

Piyasalardaki yükselme ve alçalmalar kripto dünyasının gündemini her gün değiştiriyor olsa da, yatırımcılar coinlerden vazgeçmiyor. Piyasanın totalde en büyük yatırım araçlarından kabul edilen coinler dalgalanmalara devam ediyor. ABD'de yapılan araştırmalara göre en popüler kriptolar ise aslında hepimize tanıdık geliyor. Kuzey Amerika pazarını hareket halinde tutan kriptolara göz atmakta fayda var.

5. Litecoin (LTC)

srv.onedio.com

Litecoin (LTC),  2011'de piyasaya sürülen ve onu dünyanın en eski altcoinlerinden biri yapan bir Bitcoin spin-off'udur. Litecoin dünyanın en büyük dokuzuncu kripto para birimidir ve bu da onun ABD'deki en popüler 5 kripto para biriminden biri olma nedenini açıklıyor.

Bitcoin Cash gibi, Litecoin de insanları Bitcoin hakkında rahatsız eden bazı sorunları çözmek için piyasaya sürüldü. Örneğin, Bitcoin'in blok zincirine yeni bir blok eklemesi 10 dakika sürerken, Litecoin sadece 2 buçuk dakika sürede bunu başarabilir ve işlem ücretleri çok daha ucuz!

LTC yakın zamanda Litecoin blok zincirinde çalışan rol yapma oyununun sürülmesinden de faydalandı. Oyun o kadar popüler hale geldi ki, piyasaya sürüldükten sonra geçen ilk haftada Litecoin işlemlerinin sayısı üç kattan fazla arttı! 155 milyon Amerikalının düzenli olarak video oyunları oynadığını gösteren mevcut tahminlerle, Litecoin'in ABD'deki en popüler kripto para birimlerinden biri olması ise hiç şaşırtıcı değil.

4.RİPPLE (XRP)

srv.onedio.com

En popüler kripto paralar listesinde 4. sırada Ripple (XRP)  var. Ethereum'a çok benzeyen Ripple, hem platformun hem de sanal para biriminin adıdır.  Ripple zaten ABD'deki en popüler kripto para birimlerinden biri, ancak buna göre endüstri tahminleri, yakın gelecekte daha da popüler hale gelebileceği yönünde. CryptoWhale olarak bilinen kripto para analisti, Amerika Birleşik Devletleri kripto para birimi düzenlemeleri konusunda fikir birliğine vardığında, Ripple talebinin artacağını tahmin ediyor.

Küresel ödemeler için tasarlanan XRP evrensel bir para birimi olarak güzel bir şirket konumuna sahiptir. Bazı insanlar Bitcoin gibi tekliflerden daha merkezi olduğu gerçeğini eleştirirken, başarısının arkasındaki sebep bu olabilir. CryptoWhale'in belirttiği üzere Ripple yıllardır “uyum sağlamak için devlet kurumlarıyla sessizce çalışıyor” ve ABD düzenlemeleri uygulandığında işler lehine gidecek.

3. Bitcoin Cash (BCH)

srv.onedio.com

İlk olarak 2017'de piyasaya sürülen Bitcoin Cash (BCH), elektronik bir nakit sistemidir. Kripto yatırımcıları Bitcoin'in ölçeklenebilirliği konusunda endişelerini dile getirdikten sonra ölçeklenebilir bir Bitcoin çatalı olarak oluşturuldu. Şu anda 9.786.323,251 dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en büyük on birinci kripto para birimidir.

Kasım 2020'de Bitcoin Cash ağının iki ayrı blok zincirine bölüneceği bir sürece geçildi. BCH, Bitcoin ile benzerlikler taşıyor olsa da, nihayetinde platformun en büyük sorunlarından bazılarına çözümler bulmak için yaratıldı. Bitcoin sadece 1 Megabaytlık blok boyutlarını işleyebilirken, BCH bu blok boyutunu 8 Megabayta çıkardı. BCH ayrıca saniyede çok daha fazla işlem gerçekleştirebilir. Bitcoin, saniyede yalnızca 7 işlemi işleyebilir, bu da onu diğer ana ödeme hizmetlerinden çok daha az verimli hale getirir. Bu bilgiler Bitcoin Cash'in ABD'deki en popüler kripto para birimlerinden biri olduğunun en büyük göstergesi.

2. Ethereum (ETH)

srv.onedio.com

ABD'deki en popüler ikinci kripto para birimi olan Ethereum, dijital işlemleri gerçekleştirmek için akıllı sözleşmeleri kullanan bir blok zinciri platformudur. Yerel para birimi Ether (ETH) olarak bilinir ve mevcut piyasa değeri 205.066.968.884 dolardır. Akıllı sözleşmelerin en temel faydalarından biri, insanların üçüncü taraf bir banka veya borç verene ihtiyaç duymadan çevrimiçi işlem yapmalarını sağlamasıdır. 

Ancak Ethereum'un faydaları bunlarla kalmıyor. Aslında, ABD'deki birçok insan, blok zinciri ağının yeni bir tür internetin önünü açabileceğine ve para yönetiimlerine ve hatta potansiyel olarak oy kullanmaya güvenli ve tamamen merkezi olmayan bir şekilde olanak sağlayacağına inanıyor.

1. Bitcoin (BTC)

srv.onedio.com

Listenin başındaki isim hepimizin tahmin edeceği gibi. Bitcoin, ABD'de ve küresel pazarda her zaman en popüler kripto para birimi unvanını taşımaya devam ediyor. 2009'daki açılışından bu zamana kadar Bitcoin dünyanın en popüler kripto para birimi olmaya devam etti. Dijital varlık, 'kripto para biriminin kralı' olarak kabul edilir ve küresel ödemeleri merkezsizleştirmeye yönelik ilk girişimdir.

Bitcoin, merkezi bir rezerv tarafından ihraç edilmek yerine madencilik olarak bilinen bir süreçle oluşturulur . Bitcoin madencileri, gerçekleşen her işlemin açık bir kaydını oluşturarak blok zinciri ağı içindeki işlemleri işler. Bu, çevrimiçi finans dünyasında şeffaflığın korunmasına yardımcı olur ve Bitcoin'in özellikle ABD'de bu kadar popüler olmasının önemli bir nedenidir.

İlk gerçek dünyadaki Bitcoin işlemi, 2010 yılında Floridalı bir yazılım geliştiricisinin 10.000 BTC karşılığında iki pizza satın almasıyla gerçekleşti. Bunu bugünkü Bitcoin değeriyle karşılaştırırsak, bu pizzalar şaşırtıcı bir şekilde 500 milyon dolar değerine denk geliyor. Etkinlik kripto meraklıları arasında o kadar yaygın ki, 22 Mayıs artık resmi olarak yatırımcıların kendi kripto rezervleriyle pizza satın alarak kutlamaya teşvik edildiği 'Bitcoin Pizza Günü' olarak kutlanıyor.

2020'de Harris Poll tarafından yapılan bir anket, ABD'De %5 oranında kişinin Bitcoin yatırımı yaptığı sonucu verdi. Bu rakam yaklaşık 16 milyon kişiye tekabül ediyor! Bitcoin cüzdan sayısının 64 milyon civarında olduğu düşünüldüğünde bu, Bitcoin kullanıcılarının önemli bir yüzdesinin Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşadığını kanıtlıyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın